27.09.2010 | 2. SNL
Mura premagala do tedaj vodilno Dravinjo

Nogometaši Interblocka so po zmagi v Šenčurju prevzeli vodstvo v 2. SNL. V 8. krogu sta poleg ljubljanske zasedbe vse tri točke v gosteh osvojila Bela krajina in Labod Drava. Prva je ugnala Roltek Dol, druga pa Šmartno 1928. Aluminij je na domačem igrišču ugnal Krško, najvišjo zmago pa je dosegla Mura 05, ki je ukanila doslej vodilno Dravinjo.

Roltek Dob - Bela krajina 0:2 (0:1)
Štadion NK Dob, gledalcev 150, sodniki: Kajtazović (Kranj), Šinkovec (Begunje na Gorenjske), Prelog (Preddvor).
Strelec: 0:1 Biščan (43.), 0:2 Biščan (49.).
Roltek Dob: Vezirovič, Mohar, Uštar (od 52. Vrankar), Mešanović (od 13. Radulovič), Češnjevar, Škof, Kujovič, Mešanović, Klopčič, Vuk, Avbelj (od 67. Miletić).
Bela krajina: Pašagič, Žižić, Svilar, Celcer, Mušič, Mitrakovič, Biščan, Perme (od 75. Avdić), Martinović, Dežmar, Slomšek (od 85. Dervišević).
Rumeni kartoni: Vrankar; Svilar, Celcer, Dervišević.
Rdeč karton: /.

Aluminij - Krško 3:0 (1:0)
Štadion NK Aluminij Kidričevo, gledalcev 70, sodniki: Žnidaršič (Kranj), Podgornik (Vrhnika), Ajdovec (Kranj).
Strelci: 1:0 Rotman (4.), 2:0 Kmetec (47.), 3:0 Breg (90.).
Aluminij: Bratušek, Topolovec, Bingo, Krajcer, Bajlec, Rotman, Kmetec (od 85. Breg), Režonja, Djokić (od 75. Romih), Vračko, Medved (od 64. Rešek).
Krško: Ljubojević, Petric, Barkovič, Nastoski, Lazanski, Pilipovič (od 57. Jakolić), Salkić (od 61. Drnovšek), Lulić, Urbanč, Trgo (od 72. Gazibegović), Slivšek.
Rumeni kartoni: Režonja, Djokić, Topolovec; Urbanč, Nastoski, Lulić, Petric, Jakolić.
Rdeč karton: Urbanč (74.).

Šmartno 1928 - Labod Drava 1:2 (1:1)
Štadion Šmartno ob Paki, gledalcev 400, sodniki: Likič (Ljubljana), Povšnar (Zagorje ob Savi), Mikača (Višnja Gora).
Strelci: 0:1 Toplak (32.), 1:1 Podgoršek (39.), 1:2 Firer (85.).
Šmartno 1928: Pusovnik, Jahić, Kramar, Grešovnik, Kraljevič, Bojović, Podbrežnik (od 64. Mahmutović), Veler (od 51. Jamnikar), Jele, Podgoršek, Mujanovič (od 86. Plesnik).
Labod Drava: Vrečko, Toplak, Đaković, Dugolin, Firer, Emeršič (od 82. Veselič), Gorinšek, Gril (od 46. Krajnc), Pečnik, Schwantes, Matjašič (od 62. Zagoršek).
Rumeni kartoni: Kramar, Grešovnik, Mujanovič; Đaković, Matjašič, Krajnc, Dugolin, Schwantes.
Rdeč karton: /.

Mura 05 - Dravinja Kostroj 4:1 (2:1)
Fazanerija Murska Sobota, gledalcev 600, sodniki: Horvat (Litija), Švarc (Ivančna Gorica), Velički (Maribor).
Strelci: 1:0 Filipović (12.), 2:0 Janža (30.), 2:1 Štante (38.), 3:1 Janža (74.), 4:1 Bohar (83.).
Mura 05: Radan, Kous, Filipović, Ramšak, Kek, Maruško, Kouter, Bohar (od 87. Ivanič), Kovač (od 67. Gruškovnjak), Janža, Lotrič (od 79. Smodiš).
Dravinja Kostroj: Čelofiga, Grašič, Tolar, Hankić, Gašparič, Rošer, Ribič, Čerenak (od 67. Dimc), Alenc, Štante (od 62. Močič), Vodopivec.
Rumeni kartoni: Filipović, Lotrič, Bohar; Grašič, Alenc, Gašparič.
Rdeč karton: Grašič (30.).

Garmin Šenčur - IB Interblock 0:2 (0:1)
Športni park Šenčur, gledalcev, sodniki: Pavlović (Krško), Vozlič (Rogaška Slatina), Jovanović (Celje).
Strelca: 0:1 Fink (37.), 0:2 Valenčič (86.).
Garmin Šenčur: Curanović, Kukavica, Mušić, Brezarič (od 46. Čatić), Grbić, Frantar (od 46. Novak), Ovijač, Stanko, Košnik, Robnik, Sviben.
IB Interblock: Jug, Skubic, Mihelič, Delamea, Centrih, Selimović, Tabot, Fink, Majcen (od 34. Valenčič), Krljanovič (od 74. Zadnikar), Čehić (od 62. Podlogar).
Rumeni kartoni: Frantar, Mušić, Brezarič, Curanović, Grbić, Kukavica; Fink, Tabot, Krljanovič, Centrih.
Rdeč karton: Čatić (88.).

Tekst: STA
Foto: Gregor Čiček

SORODNE NOVICE

 • 19.11.2023 | 2. SNL
  Krka do prve domače zmage, vodilni dvojec klonil v Ljubljani in Kranju
  Novomeščani so pred zimskim tekmovalnim premorom dočakali prvo zmago na domačem Portovalu, ugnali so Dravinjo. Nafta je po 12 tekmah brez poraza izgubila v Ljubljani, Beltinčani pa so po preobratu še drugič to jesen klonili v dvoboju s Triglavom.
 • 16.11.2023 | 2. SNL
  Še zadnjič pred zimskim premorom
  Drugoligaši se bodo s tekmami 18. kroga poslovili od jesenskega dela prvenstva. Nafta bo vrh lestvice branila v Ljubljani, pred kamerami Sportkluba pa se bodo srečali peti Kranjčani in drugi Beltinčani. Na spletni strani NZS si boste lahko ogledali nedeljski dvoboj Bistrice in Dekanov.
 • 13.11.2023 | 2. SNL
  Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice
  Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.
 • 10.11.2023 | 2. SNL
  Kamere v Velenju in Lendavi
  Drugoligaše še dva kroga ločita do zimskega premora, konec tedna bodo na sporedu tekme 17. kroga. Kamere Sportkluba bodo pospremile ponedeljkov obračun Nafte in Bistrice, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali nedeljsko srečanje Rudarja in Ilirije.
 • 09.11.2023 | 2. SNL
  Nafta ugnala Ilirijo in skočila na vrh drugoligaškega prvenstva
  Nafta je nova vodilna ekipa 2. SNL. Lendavčani so na domačem igrišču dobili še zadnjo tekmo poleti preloženega tretjega kroga prvenstva, z novimi točkami pa so s prvega mesta izrinili Beltince.
 • 06.11.2023 | 2. SNL
  Tabor do prve zmage, Beltinci po porazu v Ajdovščini ujela Nafta
  Sežanci so prvo ligaško zmago sezone dočakali v Kranju, Ajdovci pa so v nedeljo po preobratu premagali vodilne Beltinčane, ki so jih z zmago v Novem mestu ujeli Lendavčani. Goričani so v izdihljajih tekme z Grosupeljčani rešili točko, vendar podaljšali zmagovalni post.
 • 03.11.2023 | 2. SNL
  Pričenja se druga polovica tekmovanja, četrto Primorje z vodilnimi Beltinci
  Po polovici drugoligaškega tekmovanja najbolje kaže Beltincem, ki se bodo v nedeljo pred kamerami Sportkluba v Ajdovščini pomerili s četrtim Primorjem. Zanimivo bo tudi v bližnji Novi Gorici, kjer bo kamera NZS pospremila dvoboj pete Gorice in sedmega Brinja.
 • 29.10.2023 | 2. SNL
  Beltinci na vrhu tudi po polovici sezone, na Portovalu kar devet zadetkov
  Beltinci bodo po zmagi na Koroškem drugo polovico prvenstva pričakali na vrhu lestvice, vodilni ekipi sledijo Lendavčani, ki so ugnali Dravinjo. Bistrica je z izjemnim preobraom v končnici srečanja premagala Bilje, kar devet golov pa je padlo v Novem mestu, kjer so slavili Velenjčani.
 • 27.10.2023 | 2. SNL
  Drugoligaši zaključujejo prvo polovico prvenstva
  S tekmami 15. kroga se v 2. SNL zaključuje prva polovica letošnjega tekmovanja. Kdo je po zgoščenem ritmu tekem ohranil največ moči? Vodilni Beltinci bodo po sredinem porazu gostovali na Ravnah, dvoboj s Fužinarjem pa si bo moč ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila primorski obračun Gorice in Tolmina.
 • 26.10.2023 | 2. SNL
  Biljenci napolnili mrežo Fužinarja, Triglav slavil v Beltincih
  Grosupeljčani so na domačem igrišču premagali ajdovsko Primorje, Biljenci pa so napolnili mrežo Fužinarja. Beltinci so po desetih tekmah brez poraza v zaključnih sekunda izgubili s Triglavom, Tolminci pa so se razveselili še tretje zmage v nizu.

DELI NA