25.12.2023 | A
Mlakar do prvenca, v polno tudi Vipotnik

Medtem ko je bila polovica reprezentantov že na zasluženem zimskem odmoru, jih je preostalih 12 tudi v času božičnih praznikov marljivo zastopalo barve svojih klubov. Pretekli vikend so bili na delu igralci, ki si kruh služijo v Turčiji, Romuniji, Italiji, Španiji, Franciji, Nemčiji ter na Cipru. Zadetka sta se razveselila Jan Mlakar pri Pisi ter Žan Vipotnik pri Bordeauxu.

V turškem prvenstvu je bil pretekli konec tedna odigran 17. krog državnega prvenstva. Jure Balkovec je s svojim Alanyasporjem gostoval pri visokouvrščenem Bešiktašu in se presenetljivo veselil zmage v gosteh (1:3). Drugi slovenski predstavnik. v Mali Aziji je še vedno odsoten zaradi poškodbe. Miha Zajc za Fenerbahče ni zaigral že od 12. novembra, na zelenice pa se bo predvidoma vrnil v novem koledarskem letu. Njegov Fenerbahče je nazadnje remiziral z Galatasarayem (0:0).

Tudi na Cipru v času Božiča klubi nemoteno nadaljujejo z državnim prvnestvom. Vodilni APOEL, kjer med vratnicami stoji VId Belec, je nazadnje ugnal Omonio in z 38 točkami trdno na prvem mestu lestvice. Na drugem mestu mu s 34 točkami sledi Anorthosis. Belec je za APOEL v letošnji sezoni odigral 16 tekem in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno devetkrat. 

Jasmin Kurtić je pretekli vikend za Universitateo Craiovo odigral 15. srečanje v romunskem prvenstvu. Svojega prvega zadetka se je vselil v 13. krogu tekmovanju, na zadnjem srečanju proti Aradu pa je imel Belokranjec priložnost za nov gol, a se je njegov strel z enajstih metrov od prečke odbil za vratarjevo mrežo. Craiova je jesenski del tekmovanja v romunski Superligi zaključilo na tretjem mestu. Najizkušenejši član slovenske reprezentance je v dresu svojega kluba zbral 15 tekem, 10 jih je začel v prvi postavi. Zadetka se je razveselil enkrat.

V Italiji je svoj prvi zadetek v drugem rangu italijanske nogometne piramide dosegel Jan Mlakar, ki od poletja zastopa barve Pise. Petindvajsetletni napadalec je za svoj klub zbral 13 tekem ter prispeval en zadetek in dve asistenci. Pisa se bo že v torek v sklopu ”pobožičnega” kroga omerila Ternano. Moštvo Mlakarja na lestvici trenutno zaseda 13. mesto.

Žan Vipotnik, ki je poleti poskrbel za večmiljonski prestop iz vrst Maribora, v dresu Bordeauxa pridno polni svoj račun zadetkov. V 19. krogu druge francoske lige se je proti Dunkerqueu veselil svojega četrtega zadetka v sezoni. Za Bordeaux je letos prispeval še dve asistenci. Skupno je v (ironično op.a.) modrem dresu odigral 19 tekem. Od tega jih je v začetni enajsterici pričel 11. Bordeaux, kjer mesto glavnega trenerja še vedno opravlja bivši nogometaš in trener Prve lige Telemach Albert Riera, na lestvici druge francoske lige zaseda 13. mesto.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Bešiktaš 1-3 Alanyaspor 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 3-0 Omonia 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Torino 1-1 Udinese - -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Zimski premor - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Zimski premor - -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Zimski premor - -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Volos 0-3 Panathinaikos - -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Zimski premor - -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Zimski premor - -
Žan Karničnik Celje (SLO) Zimski premor - -
Jasmin Kurtić U. Craiova (ROM) Arad 2-2 U. Craiova do 68' -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Torino 1-1 Udinese do 89' -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 1-0 Ascoli do 89' gol
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 1-0 Sevilla
Atletico 3-3 Getafe
90'
90'
-
-
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Sampdoria 2-3 Feralpisalò klop -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Bremen 1-1 Leipzig od 76' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Volos 0-3 Panathinaikos klop -
Martin Turk Parm (ITA) Cosenza 0-0 Parma klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Parma 3-1 Ternana klop -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Dunkerque 0-2 Bordeaux 90' gol
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Zimski premor - -
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 0-0 Galatasaray - -
-
David Zec Celje (SLO) Zimski premor - -
Nino Žugelj Bodø/Glimt (NOR) Zimski premor - -

SORODNE NOVICE

  • 13.05.2024 | A
    Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
    En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA