08.10.2020 | U19
Mladinska reprezentanca remizirala s Hrvaško

Mladinska reprezentanca Slovenije je s tekmo v hrvaški Krapini zaključila štiridnevne priprave. Slovenci so po zaslugi Enrika Ostrca in Davida Flakusa Bosilja, ki je zadel dvakrat, vodili že s tremi zadetki, Hrvati pa so v zadnji tretjini dvoboja uspeli izenačiti. 

MEDNARODNA PRIJATELJSKA TEKMA

HRVAŠKA U19 - SLOVENIJA U19 3:3 (0:2)

Strelci: Jurišić (61'), Vušković (65'), Zdunić (84'); Ostrc (26'), Flakus Bosilj (33', 48')
Hrvaška: Sentić, Jurišić, Vušković, Galešić, Brnić, Liber, Šarić, Čuić, Kuprešak, Bulat, Gulišija. Selektor: Josip Šimunić.
Slovenija: Jurca, Matko, Španring, Feratović (68' Kočar), Maher, Pečar (68' Koritnik), Urbančič (84' Pavlović), Prelec, Svetlin, Flakus Bosilj (84' Begić), Ostrc (84' Markuš). Selektor: Agron Šalja.

Slovenci, ki zaradi odsotnosti nekaterih nogometašev niso zaigrali z najmočnejšo zasedbo, so mrežo gostiteljev načeli sredi prvega polčasa, v 26. minuti, ko je v polno meril Enrik Ostrc. Sedem minut kasneje je izid polčasa postavil David Flakus Bosilj, napadalec Aluminija pa je v tretji minuti nadaljevanja tekme zadel še drugič in Slovenija je v uvodu drugega polčasa vodila že z izidom 0:3.

Hrvati so do prvega znižanja slovenskega vodstva prišli v 61. minuti. Alena Jurco je premagal Roko Jurišić, štiri minute kasneje je zadel še domači kapetan Mario Vušković. Gostitelji so po menjavah na obeh straneh izenačili šest minut pred koncem tekme, ko je bil natančen rezervist Bruno Zdunić.

"Prva ura dvoboja je bila izvrstna. Igrali smo v izredno visokem ritmu, bili veliko boljši in lahko bi vodili še z večjo razliko. Res pa je, da je bilo igrišče zelo težko, tako da so nekaterim igralcem v drugem polčasu pojenjale moči. Vidi se, da nekateri fantje v zadnjem obdobju ne igrajo standardno v svojih klubih. Ne glede na to, nam je ta tekma služila kot priprava na elitni krog kvalifikacij. Hrvati so z dolgimi žogami, z vetrom v hrbet in nekaj spornimi sodniškimi odločitvami uspeli priti do izenačenja. Pri dveh zadetkih smo morda pokazali premalo zrelosti, kljub spornim sodniškim odločitvam," je po tekmi dejal selektor Agron Šalja.

Selektor mladinske selekcije je zadovoljen z odgovori, ki jih je ponudil današnji obračun: "Videli smo, kako sposobni smo igrati proti kakovostni reprezentanci Hrvaške. Lahko jo nadigramo in premagamo, a obenem vidimo, da se lahko tekma hitro obrne v drugo smer, če nismo povsem osredotočeni. To kakovostni nasprotniki znajo izkoristiti, kaznovana je lahko vsaka napaka. Rezultatsko smo lahko zadovoljni, igrali smo na tujem, imeli smo nekaj težav, saj smo igrali brez štirih standardnih igralcev, kar se zagotovo pozna. Na koncu sem zadovoljen, saj smo dobili vse odgovore pred elitnim krogom kvalifikacij."

Mladinsko izbrano vrsto novembra čaka elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija se bo merila z Italijo, Norveško in Islandijo.

Tekst: PDo
Foto: NZS

SORODNE NOVICE

 • 23.02.2021 | U19
  Odpovedani evropski prvenstvi do 19 let
  Zaradi pandemije covida-19 je izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) danes sprejel odločitev, da se odpovesta evropski prvenstvi za nogometaše in nogometašice do 19 let v Romuniji in Belorusiji za leto 2021.
 • 09.12.2020 | U19
  Mladinci z Litvo, Islandijo in Italijo
  Sreda v švicarskem Nyonu mineva v znamenju žreba kvalifikacijskih skupin za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo 2022. Po kadetski reprezentanci je nasprotnike dobila tudi mladinska izbrana vrsta Slovenije.
 • 29.09.2020 | U19
  Mladinci s Hrvaško
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo 8. oktobra v Krapini odigrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Selektor Agron Šalja je v ta namen vpoklical 21 reprezentantov, ki se bodo zbrali 5. oktobra v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.
 • 04.09.2020 | U19
  Mladinci slavili v Avstriji
  Slovenska reprezentanca do 19 let je na prijateljski tekmi v Obertaunu premagala Avstrijo z 2:0 (0:0).
 • 26.08.2020 | U19
  Mladinci pred elitnim krogom kvalifikacij z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let (letniki 2001) bo med 31. avgustom in 4. septembrom opravila priprave v Kranjski Gori. Selektor Agron Šalja je vpoklical 22 igralcev, ki bodo v sklopu priprav odigrali tudi prijateljsko tekmo z Avstrijo.
 • 13.08.2020 | U19
  Izvršni odbor Uefe preložil tekme mladih reprezentanc
  Po posvetu s članicami je izvršni odbor Evropske nogometne zveze UEFA zavoljo problematike povezane s COVID-19 sprejel več odločitev v zvezi s tekmovanji mlajših reprezentančnih selekcij za sezoni 2019/20 in 2020/21.
 • 25.07.2020 | U19
  Šalja z mladinci na priprave v Čatež
  Selektor slovenske nogometne reprezentance do 19 let Agron Šalja je predstavil seznam vpoklicanih igralcev, ki bodo med 27. in 31. julijem opravili krajše priprave v Čatežu ob Savi.
 • 04.03.2020 | U19
  Tesen poraz v Gradcu
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v avstrijskem Gradcu odigrala zadnjo pripravljalno srečanje pred elitnim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Oslabljena zasedba je doživela tesen poraz.
 • 24.02.2020 | U19
  Z Avstrijo v Ajdovščini pred TV zasloni
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo 4. marca ob 15.30 v Ajdovščini odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Avstrije.

DELI NA