08.12.2023 | WU17
Mladinke gostijo turnir, kadetinje v Bolgarijo

Danes je bil uvodoma na sedežu Uefe, evropske nogometne zveze, opravljen žreb skupin za nadaljevanje kvalifikacij kadetskih dekliških reprezentanc, zatem je sledil še žreb skupin mladinskih dekliških reprezentanc.

WU17

Ekipe v Ligi A se borijo za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto na Švedskem. Reprezentance v Ligi B pa se bodo merile za mesta, ki vodijo nazaj v Ligo A. Slovenska reprezentanca U17 bo igrala v Ligi B, kjer je bila izžrebana v skupino 2. Tam bodo poleg Slovenije še Bolgarija, Moldavija in Azerbajdžan. Turnir bo med 14.3. in 20.3. prihodje leto gostila Bolgarija, kadetsko reprezentanco Slovenije bo vodila selektorica Anja Milenkovič

"Prav gotovo je cilj uvrstitev v ligo A in v kvalifikacije vstopamo s to mislijo. Za dosego tega pa bo potrebno vse tri tekme odigrati zelo dobro," je po žrebu povedala selektorica Anja Milenkovič.

WU19

Po žrebu kadetinj so prišle na vrsto mladinke. V Nyonu je svoje tekmice dobila tudi dekliška mladinska reprezentanca, ki bo igrala v Ligi A, kjer se reprezentance borijo za nastop na evropskem prvenstvu v Litvi. Slovenija, vodila jo bo selektorica Tina Kelenberger, bo igrala v skupini A1, poleg nje pa še Španija (tudi aktualne evropske prvakinje), Grčija in Danska. Prav Slovenija pa bo med 3.4. in 9.4. turnir tudi gostila.

"Vsekakor težka skupina z zelo elitnimi nasprotnicami. To je za razvoj deklet in članov strokovnega vodstva zelo dobrodošlo. Imajo pa tako ta dekleta kot tudi strokovno vodstvo že izkušnje z najboljšimi v Evropi. V ligi A so tako samo kvalitetne ekipe in močne tekme," je po žrebu povedala selektorica Tina Kelenberger.

Kvalifikacije za EP 2024, WU17, Liga B:

skupina 1:
Belorusija, Črna gora, Litva, Andora

skupina 2:
Bolgarija, Slovenija, Moldavija, Azerbajdžan

skupina 3:
Romunija, Ferski otoki, Latvija, Gruzija

skupina 4:
Bosna in Hercegovina, Estonija, Armenija, Kazahstan

skupina 5:
Severna Irska, Malta, Luksemburg

skupina 6:
Republika Irska, Izrael, Albanija

Šest zmagovalk skupin in drugouvrščena z najboljšim rezultatom proti ekipam, ki bodo končale na prvem in tretjem mestu v svoji skupini, bodo napredovale v Ligo A za 1. krog 2024/25.

Kvalifikacije za EP 2024, WU19, Liga A:

Skupina A1:
Španija, Danska, Grčija, Slovenija

Skupina A2:
Avstrija, Islandija, Republika Irska, Hrvaška

Skupina A3:
Anglija, Italija, Portugalska, Švica

Skupina A4:
Francija, Češka, Norveška, Ukrajina

Skupina A5:
Srbija, Belgija, Belorusija, Slovaška

Skupina A6:
Nizozemska, Finska, Poljska, Bosna in Hercegovina

Skupina A7:
Nemčija, Švedska, Madžarska, Romunija

Sedem zmagovalck skupin se skupaj z gostiteljico Litvo uvrsti na finalni turnir, četrtouvrščene ekipe turnirjev pa se bodo selile v Ligo B.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2024 | WU17
  Kadetinje končale turnir v Srbiji
  Dekliška reprezentanca do 17 let je s tekmama proti Srbiji in Hrvaški sklenila priprave na skorajšnje kvalifikacije za EP 2024 oz. tekmovanje v Ligi B. Po sredinem porazu proti Srbiji so danes varovanke selektorice Anje Milenkovič klonile proti Hrvaški (0:3).
 • 14.02.2024 | WU17
  Kljub dobri igri poražene na prvi tekmi
  Dekliška reprezentanca do 17 let je odigrala uvodno tekmo na turnirju v Srbiji. Varovanke selektorice Anje Milenkovič so z 0:2 klonile proti domačinkam.
 • 14.02.2024 | WU17
  Uvodoma proti Srbiji
  Prihodnji mesec pa bo reprezentanca do 17 let odpotovala v Bolgarijo, kjer jo čakajo kvalifikacije za EP 2024 oz. turnir Lige B. Naše nogometašice, žreb jim je namenil skupino 2, se bodo skušale vrniti v Ligo A.
 • 02.02.2024 | WU17
  Kadetinje proti Srbiji in Hrvaški
  Pred dekliško reprezentanco do 17 let je prva reprezentančna akcija v letu 2024. Varovanke selektorice Anje Milenkovič odhajajo v Srbijo, kjer jo čakata dve tekmi. Kadetska reprezentanca se bo v Stari Pazovi pomerile s Srbijo (14.2. ob 12.00) in Hrvaško (16.2. ob 12.00).
 • 15.10.2023 | WU17
  Za konec poraz proti Franciji
  Naša dekliška reprezentanca do 17 let je s porazom proti Franciji, aktualnim evropskim prvakinjam, sklenila kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so na turnirju v Italiji doživele tri poraze in bodo kvalifikacije za EP 2024 nadaljevale v Ligi B.
 • 12.10.2023 | WU17
  Škotska do zmage v 2. polčasu
  Dekliška reprezentanca do 17 let je na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo doživela drugi poraz. Varovanke selektorice Tine Kelenberger so z 1:3 klonile proti Škotski.
 • 09.10.2023 | WU17
  Italija prevelik zalogaj
  Dekliška kadetska reprezentanca je s porazom proti Italiji začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Domačinke so slavile zmago z rezultatom 4:0. Varovanke selektorice Tine Kelenberger v četrtek igrajo proti Škotski.
 • 08.10.2023 | WU17
  Proti Italiji začenjajo kvalifikacije
  Dekliška mladinska reprezentanca v ponedeljek začenja kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Varovanke selektorice Tine Kelenberger turnir kvalifikacij igrajo v Italiji.
 • 16.09.2023 | WU17
  S tekmo proti Srbiji sklenile priprave
  V Čatežu sta se še enkrat pomerile naše in srbske kadetinje, zmaga pa je tokat pripadla gostjam, 1:3 je bilo. Edini gol za Slovenijo je dosegla Jerca Plevel.

DELI NA