06.09.2013 | U21
Mladi Slovenci tesno izgubili v Rusiji

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na svoji drugi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2015 v Himkiju izgubila proti ruskim vrstnikom z 1:2 (0:0). Izbranci Tomaža Kavčičabodo naslednjo tekmo kvalifikacij igrali v torek ob 16.30 v Ajdovščini proti Danski.

Kvalifikacije za EP U21 2015: Rusija – Slovenija 2:1 (0:0)

Arena Himki, gledalcev 500, sodniki: Kralović, Sluk in Benko (vsi Slovaška).
Strelci: 0:1 Vučkić (56.), 1:1 Bazeljuk (59.), 2:1 Bazeljuk (86.).
Rumeni kartoni: Vrhovec, Trajkovski, Kous, Zajc.
Rdeč karton: Kous (90.).

Rusija: Baburin, Ten, Zujev, Nikitin, Golubjev, Emeljanov, Mogilevec, Obuhov (od 74. Mirančuk), Solomatin (od 46. Panjukov), Kozlov (od 79. Solovjev), Bazeljuk.
Slovenija: Jug, Kous, Blažič, Krajnc, Trajkovski, Vučkić (od 87. Dervišević), Pučko, Vrhovec, Žibert (od 62. Benedičič), Šporar (od 72. Zajc), Jelenič.

Slovenski upi so po avgustovskem neuspehu na domačih tleh proti Estoniji v teh kvalifikacijah doživeli še drugi poraz. Tokrat so v deževnem Himkiju po dokaj enakovredni predstavi morali priznati premoč Rusom, natančneje Konstantinu Bazeljuku, ki je z dvema goloma domačim priigral pomembno zmago.

V prvem polčasu so bili nekoliko nevarnejši domačini, med drugim je moral slovenski vratar Ažbe Jug dvakrat dobro posredovati po poskusihVladimirja Obuhova v četrti in Aleksandra Kozlova v 29. minuti. A tudi Slovenci so v tem delu pokazali dobro igro, prišli do obetavnih akcij, ki pa so se končale brez natančnih strelov.

V 56. minuti pa so Slovenci povedli, potem ko je po podaji Mateja Pučka, ki je prodrl v kazenski prostor, zadel Haris Vučkić. Žogo je z nogo zabil pod prečko. Za njim je imel priložnost še Enej Jelenič, že v 59. minuti pa je izenačil Konstantin Bazeljuk po podaji Pavla Mogilevca z leve strani.

Rusi so imeli še eno lepo priložnost v 70. minuti po strelu Andreja Panjukova, vendar je znova dobro posredoval Jug. Zato pa je slovenski čuvaj mreže znova klonil v 86. minuti, spet se je med strelce vpisal Bazeljuk, takrat po podaji Romana Emeljanova. Za nameček je Žiga Kous v 90. minuti dobil drugi rumen karton, tako da so Kavčičevi nogometaši tekmo končali le z deseterico.

"Če se je komu kaj lahko zamerilo na tekmi z Estonijo, po tej ne morem nikomur izmed fantov ničesar očitati. Napake pri zadetkih se dogajajo, toda fantje so dali svoj maksimum, čeprav je nekajkrat padla koncentracija. O sojenju pa raje ne bom govoril. Zdaj se moramo osredotočiti na Dansko. 'Kiks' v teh kvalifikacijah je bila tekma z Estonijo, zato moramo zdaj z Dansko doma 'stisniti'. Ampak imamo spet nekaj težav, Jelenič ima dva rumena kartona, Kous je bil izključen, vendar se bomo že sestavili. Je pa res škoda, res bi morali iztržiti več," je po tekmi povedal Kavčič.

Iz kvalifikacij se bodo sicer v tako imenovani "play-off" uvrstili zmagovalci desetih skupin in štirje najboljši drugouvrščeni. V "play-offu" bodo reprezentance igrale po izločilnem sistemu, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja, na katerem bo še gostiteljica Češka.

Tekst: STA
Foto:Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA