10.09.2013 | U21
Mladi Slovenci remizirali z Danci

Mlada slovenska reprezentanca je danes v Ajdovščini odigrala tretjo kvalifikacijsko tekmo za EP U-21 2015. Razburljivo srečanje z Danci je postreglo s preobrati, na koncu pa ste se oba tekmeca zadovoljila z neodločenim rezultatom 2:2. Slovenci so oba zadetka dosegli že v prvem polčasu, ko sta se veselila Haris Vučkič in Andraž Šporar.

Kvalifikacije za EP U-21 2015, skupina 2:

Slovenija – Danska  2:2 (2:1)

Mestni stadion v Ajdovščini, 500 gledalcev
Sodnik: Nikolaj Hanni
Strelci: Vučkič 32, Šporar 38. ; Brock-Madsen 30., L. Christensen 65.
Rumeni kartoni: Šporar, Benedičič, Pučko, Trajkovski ; Toutouh, Vestergaard, Olsen
Rdeči kartoni: /

Slovenija: Jug, Krajnc, Mitrovič, Trajkovski, Palčič, Črnic, Vučkič (od 69. Bratanović), Benedičič, Pučko, Vrhovec (od 79. Derviševič), Šporar (od 58. Zajc)
Danska: Ronnow, Remmer, A. Christensen, Vestergaard, Knudsen, Olsen (od 65 L. Christensen), Thomsen, Larsen (od 12. Jradi), Poulsen, Brock-Madsen (od 89. Zohore), Toutouh

Reprezentanca Slovenije do 21-let je po porazih z Estonijo in Rusijo nestrpno pričakovala obračun z Dansko, ki je v Ajdovščino prišla s stoodstotnim izkupičkom. Samozavestni gostje so bolje pričeli s tekmo in si že v 7. minuti pripravili lepo priložnost za vodstvo, a so Slovenci s skupnimi močmi uspeli preprečiti pot žogi čez golovo črto. Neprestano grožnjo izbrancem Tomaža Kavčiča je predstavljal predvsem Jonas Knudsen, ki je pošiljal dolge žoge v kazenski prostor, kar po podajah iz avta. Tako je padel tudi vodilni zadetek Dancev, ko je Knudsen z dolgim predložkom najprej poskrbel za zmedo v zadnji vrsti Slovenije, kmalu zatem pa je žogo na desni strani pričakal Christoffer Remmer, poslal še en visok predložek na rob kazenskega prostora Slovenije, kjer je bil najbolj spreten Nicolai Brock-Madsen, se otresel slovenskih branilcev in rutinirano premagal Ažbeta Juga. Gostitelji so imeli hitro pripravljen odgovor. Že dve minuti kasneje je namreč Andraž Šporar poslal žogo v prazen prostor na desni strani danske obrambe, kjer se je odlično znašel Haris Vučkić in s strelom iz težkega položaja potrdil nesporno nogometno znanje. Na krilih izenačenja so Slovenci zaigrali bolj podjetno in že v 38. minuti prišli do popolnega preobrata. Takrat so si izmenjali nekaj žog približno 25 metrov od nasprotnih vrat, na kar se je za strel odločil Šporar in z natančno odmerjenim udarcem premagal Frederika Ronnowa.

V drugem polčasu je slovenski selektor postregel z nekoliko drugačno taktiko, ki je delovala odlično, a žal le do 65. minute. Danci so imeli večjo posest žoge, Slovenci pa so pretili preko bliskovitih protinapadov, kjer je pogosto prišla do izraza hitrost Mateja Pučka. Gostitelji iz nekaj obetavnih situacij niso uspeli povišati prednosti, Danci pa so prvič resneje zapretili v 63. minuti, ko je strelec vodilnega zadetka sprožil neoviran z desne strani, a je slovenski vratar njegov strel ubranil. Ponovitev te akcije smo dočakali le dve minuti kasneje, le da je tokrat rezervist Lasse Christensen ob prvem stiku z žogo uspel zatresti slovensko mrežo. Po nekaterih menjavah so bili v končici ponovno bolj nevarni domačini, ki so z dobro igro Žana Benedičiča in Amirja Derviševića postali dominantni v zvezni vrsti. Najlepša priložnost za zmago se je ponudila Dejanu Trajkovskemu, ki jev 85. minuti streljal z leve strani, vendar je danski vratar tudi njegov poizkus odbil v kot.

Slovenija je tako prišla do prve točke v letošnjih kvalifikacijah, medtem ko jih imajo Danci že sedem. Prav današja predstava pa je dokazala, da Slovenci sodijo precej višje, kot kaže trenutna lestvica skupine 2, tako da lahko z optimizmom zremo v nadaljevanje sezone. Nova priložnost bo že  11. oktobra, ko Slovenci odhajajo na Dansko, le štiri dni kasneje pa se bo Slovenija pred domačimi gledalci pomerila z vrstniki iz Bolgarije.

Tomaž Kavčič, selektor Slovenije: »Mojim varovancem bi čestital za predstavo, s kančkom sreče bi morda lahko iztržili tudi zmago, a rezultat je vendarle realen, saj so tudi Danci imeli svoje priložnosti. Najbolj pomembno je, da zdajšnji rod odigra čim več težkih in kakovostnih tekem ter se razvija. Gremo naprej.«

Tekst: MKo, STA
Foto: Ekipa

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA