24.03.2011 | A
Mauri: Z zmago v Sloveniji smo že skoraj na EP

Italijanska reprezentanca se bo zvečer seznanila s stožiškim stadionom, pred tem pa bo pred novinarje stopil selektor Prandelli in po pričakovanjih razodel jutrišnjo začetno enajsterico Azzurov. Neznank pa praktično ni več že zdaj.

Po mnenju italijanskih novinarjev se bo Prandelli Sloveniji zoperstavil z naslednjo začetno enajsterico: Buffon – Maggio – Bonucci – Chiellini – Balzaretti – Thiago Motta – Montolivo – Aquilani – Mauri – Cassano – Pazzini.

Ob tem je možno podati kar nekaj zanimivosti, kot na primer, da je Balzaretti, ko je bil še igralec takrat Prandellijeve Fiorentine, pretežno grel klop, zdaj pa se od njega in Maggia pričakuje, da bosta v obe smeri pokrila igro na bočnih položajih. Aquilani in Montolivo, ki bosta igrala pred Thiagom Motto, sta namreč bolj centralna zvezna igralca in od njiju poznavalci italijanskega nogometa ne pričakujejo posebnega doprinosa v obrambni igri. Prav tako utegne biti Maggio bolj nevaren v ofenzivnih situacijah svoje reprezentance kot pa v defenzivnih, vsaj taka je njegova vloga pri Napoliju. Tudi Mauri je zelo nevaren z vključevanji iz druge vrste, medtem ko bo teža same konice napada slonela na Pazziniju. Cassano ima namreč pri Prandelliju zelo veliko svobode, kar se pozicije in gibanja po igrišču tiče, predvsem pa bo to edini igralec povsem zadolžen za kreativo v fazi napada. Kot zanimivost naj omenimo, da je na včerajšnji generalki deloval precej nervozno, kar je verjetno posledica slabšega obdobja, ki jo preživlja s klubom. V reprezentanci pa se od njega pričakuje zelo veliko.

Največja nevarnost s klopi je gotovo Giuseppe Rossi, ki letos kot za stavo zabija za španski Villareal, poleg njega pa se precej talenta skriva tudi v Giovincu, ki je na včerajšnji generalki z mladinci zabil lep gol iz daljave. Vzdušje v reprezentanci naših zahodnih sosedov je pozitivno, zavedajo se, kot je na tiskovki izpostavil Mauri, da bodo v primeru zmage že zelo blizu neposredne uvrstitve na EURO 2012. Po drugi strani pa, kot se v zgodovini naših medsebojnih dvobojev še ni zgodilo, večina poznavalcev izpostavlja, da je, tudi glede na izredno motivacijo naše ekipe in podporo s tribun, rahel favorit na jutrišnji tekmi Slovenija.

Mi pa lahko samo zaključimo z ugotovitvijo, da bomo Slovenci zadovoljni, če bo reprezentanca še enkrat več pustila srce na igrišču, vsak pozitiven rezultat pa bo le še češnja na torti.

Tekst: NZS/US
Foto: figc.it

 

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA