24.03.2011 | A
Mauri: Z zmago v Sloveniji smo že skoraj na EP

Italijanska reprezentanca se bo zvečer seznanila s stožiškim stadionom, pred tem pa bo pred novinarje stopil selektor Prandelli in po pričakovanjih razodel jutrišnjo začetno enajsterico Azzurov. Neznank pa praktično ni več že zdaj.

Po mnenju italijanskih novinarjev se bo Prandelli Sloveniji zoperstavil z naslednjo začetno enajsterico: Buffon – Maggio – Bonucci – Chiellini – Balzaretti – Thiago Motta – Montolivo – Aquilani – Mauri – Cassano – Pazzini.

Ob tem je možno podati kar nekaj zanimivosti, kot na primer, da je Balzaretti, ko je bil še igralec takrat Prandellijeve Fiorentine, pretežno grel klop, zdaj pa se od njega in Maggia pričakuje, da bosta v obe smeri pokrila igro na bočnih položajih. Aquilani in Montolivo, ki bosta igrala pred Thiagom Motto, sta namreč bolj centralna zvezna igralca in od njiju poznavalci italijanskega nogometa ne pričakujejo posebnega doprinosa v obrambni igri. Prav tako utegne biti Maggio bolj nevaren v ofenzivnih situacijah svoje reprezentance kot pa v defenzivnih, vsaj taka je njegova vloga pri Napoliju. Tudi Mauri je zelo nevaren z vključevanji iz druge vrste, medtem ko bo teža same konice napada slonela na Pazziniju. Cassano ima namreč pri Prandelliju zelo veliko svobode, kar se pozicije in gibanja po igrišču tiče, predvsem pa bo to edini igralec povsem zadolžen za kreativo v fazi napada. Kot zanimivost naj omenimo, da je na včerajšnji generalki deloval precej nervozno, kar je verjetno posledica slabšega obdobja, ki jo preživlja s klubom. V reprezentanci pa se od njega pričakuje zelo veliko.

Največja nevarnost s klopi je gotovo Giuseppe Rossi, ki letos kot za stavo zabija za španski Villareal, poleg njega pa se precej talenta skriva tudi v Giovincu, ki je na včerajšnji generalki z mladinci zabil lep gol iz daljave. Vzdušje v reprezentanci naših zahodnih sosedov je pozitivno, zavedajo se, kot je na tiskovki izpostavil Mauri, da bodo v primeru zmage že zelo blizu neposredne uvrstitve na EURO 2012. Po drugi strani pa, kot se v zgodovini naših medsebojnih dvobojev še ni zgodilo, večina poznavalcev izpostavlja, da je, tudi glede na izredno motivacijo naše ekipe in podporo s tribun, rahel favorit na jutrišnji tekmi Slovenija.

Mi pa lahko samo zaključimo z ugotovitvijo, da bomo Slovenci zadovoljni, če bo reprezentanca še enkrat več pustila srce na igrišču, vsak pozitiven rezultat pa bo le še češnja na torti.

Tekst: NZS/US
Foto: figc.it

 

SORODNE NOVICE

 • 25.11.2022 | A
  Na črni petek paketne vstopnice po izjemnih cenah
  Slovenska nogometna reprezentanca bo marca pričela s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka so po šestih zaporednih tekmah brez poraza odločeni tudi v kvalifikacijah pokazati pravo vrednost, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa bodo morali osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini H.
 • 24.11.2022 | A
  Andres Vombergar obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu
  Andres Vombergar je v Romuniji debitiral v dresu slovenske državne reprezentance, kjer mu je selektor Matjaž Kek namenil cel drugi polčas v Cluju, že v naslednjih dneh pa je argentinski Slovenec obiskal Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenci podaljšali pozitivno serijo, v Stožicah ugnali Črnogorce
  Nogometna reprezentanca Slovenije je za konec tekmovalnih obveznosti v letu 2022 pred več kot 11 tisoč gledalci dobila pripravljalno srečanje s Črno goro. Za zmago Slovenije je pred več kot 11 tisoč gledalci zadel Miha Zajc.
 • 20.11.2022 | A
  Slovenija danes s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek z 2:1 zmagali v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah začel ob 15. uri.
 • 19.11.2022 | A
  Slovenski nogometaši leto 2022 končujejo s tekmo s Črno goro
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo opravila še zadnjo tekmovalno obveznost v letu 2022. Izbrance Matjaža Keka, ki so v četrtek zmagali z 2:1 v Romuniji, čaka še obračun s Črno goro. Ta se bo v Stožicah pred približno 10.000 gledalci začel ob 15. uri.
 • 18.11.2022 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s Črno goro
  Za nedeljsko tekmo med Slovenijo in Črno goro v Stožicah vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 17.11.2022 | A
  Z odličnim prvim polčasom do nove zmage
  Reprezentanca Slovenije je z odlično predstavo v prvem polčasu pripravljalnega srečanja premagala Romunijo. Slovenci so pozitivno serijo podaljšali z goloma Benjamina Šeška in Andraža Šporarja.
 • 17.11.2022 | A
  Slovenija danes z Romunijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 17.30 odigrala pripravljalno tekmo v Cluju z Romunijo. Naši fantje želijo nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024.
 • 16.11.2022 | A
  Reprezentanca prispela v Romunijo
  Nogometna reprezentanca Slovenije je po popoldanskem letu v Cluj prispela v Romunijo, kjer bo jutri, ob 17:30, odigrala prvo od dveh novembrskih prijateljskih tekem.
 • 16.11.2022 | A
  Tekmi z Romunijo in Črno goro kot uvod za prihajajoče kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 17.30 po slovenskem času v Cluju igrala prijateljsko tekmo z Romunijo. Na pot bo šla danes popoldne, želja pa je nadaljevati pozitiven vtis in izkoristiti čas pred marčevskim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. V nedeljo jo čaka še obračun v Stožicah s Črno goro.

DELI NA