11.01.2019 | B
Matjaž Kek objavil seznam za tekmo s Kitajsko

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek bo konec meseca vodil svojo prvo tekmo v novem mandatu. V Marbelli se bo slovenska reprezentanca, sestavljena večinoma iz nogometašev, ki igrajo v slovenskih klubih, pomerila s kitajsko izbrano vrsto do 25 let. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam triindvajsetih igralcev, med katerimi bo iskal tudi nove moči za reprezentanco.

Na Kekovem seznamu je enaindvajset nogometašev iz slovenske lige, največ reprezentantov bosta v Španijo poslala Maribor in Domžale, vsak po šest. »Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Večina igralcev prihaja iz slovenske lige, zato gre zahvala našim klubom, ki so omogočili prihod igralcev na reprezentančni teden, in NZS, ki je našla termin in nasprotnika,« je ob objavi seznama povedal selektor Kek.

Slovenija se bo pomerila s Kitajsko reprezentanco do 25. let, tekma bo v četrtek, 24. januarja ob 17. uri v Marbelli. »Kitajska reprezentanca do 25 let se že dalj časa pripravlja v Marbelli in je perspektiva za njihovo člansko reprezentanco,« je o nasprotniku povedal Kek, ki ima jasna pričakovanja pred odhodom. »Popolnoma jasno je, da so igralci v začetni fazi pripravljalnega obdobja, večina jih je v procesu treninga. To pomeni, da bomo lahko konkretno in usmerjeno delali. Pričakujem pravi pristop, velik motiv za dokazovanje in primerno obnašanje tako na igrišču kot izven njega. Moram priznati, da se sam izjemno veselim te akcije, ki mi bo dala informacije, ki jih želim, s tem pa sovpada tudi sestanek s trenerji prvoligašev, ki ga bom opravil na trenerskem licenčnem seminarju v Portorožu. To lepo zaokroža celotno akcijo, v kateri bom lahko videl, spoznal potencial igralcev, ki so na seznamu. Na koncu koncev nisem niti pričakoval, da bodo klubi iz tujine igralcem dovolili udeležbo na zboru.«

Na seznamu triindvajseterice sta le dva reprezentanta, ki igrata v tujini. Antonio Delamea Mlinar se bo v Slovenijo odpravil iz ZDA, Uroš Korun, ki bo prvič v članski reprezentančni selekciji, pa bo prišel s Poljske. »Delamea Mlinar je na začetku priprav kot igralci iz naše lige, medtem ko je Korun zaigral na nekaj tekmah ob koncu sezone po poškodbi. V poljski ligi je ob koncu igral na zanimivem mestu, ki lahko v prihodnje postane deficitarno. Želel sem si še nekatera druga imena, ampak izhajam iz tega, da posamezniki ne pomenijo nič. Imamo nekaj igralcev z reprezentančnimi izkušnjami, nekaj je novih imen, nekaj pa je mladih in perspektivnih, ki so nase opozorili skozi igranje v ligi. Morda bi se še našel kdo, ampak ta izbor je končen in spremeni ga lahko le kakšna poškodba oziroma odpoved.«

Slovenija se bo v Španijo odpravila 19. januarja, v domovino pa se selektor Kek in njegovi izbranci vrnejo dan po tekmi s Kitajsko.

Tekst: NZS/MaK
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.01.2017 | B
  V domovino s pozitivnimi vtisi
  Reprezentančna zasedba se je nekaj ur po prepričljivi zmagi nad Finsko odpravila proti Sloveniji in danes zjutraj že pristala na slovenskih tleh. Tako kot selektor Srečko Katanec, so bili tudi reprezentanti zadovoljni s prikazano igro, v domovino pa so se vrnili s pozitivnimi vtisi.
 • 13.01.2017 | B
  Slovenija boljša od Finske
  Slovenska B reprezentanca je v Abu Dhabiju odigrala drugo prijateljsko srečanje. Naši fantje so po remiju s Savdsko Arabijo premagali Finsko z 2:0, potem ko sta zadela Rok Kronaveter in Gaber Dobrovoljc.
 • 12.01.2017 | B
  Reprezentanca opravila zadnji trening, jutri s Finsko
  Reprezentanco B v petek ob 16. uri čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo nasproti stali Finci. Po včerajšnjem obisku Dubaja je bil četrtek znova namenjen treningu, še zadnjemu na tleh Združenih arabskih emiratov.
 • 11.01.2017 | B
  Remi s Savdsko Arabijo zadovoljil tudi reprezentante
  Za B – reprezentanco je prva od dveh tekem na tleh Združenih arabskih emiratov. Četa selektorja Srečka Katanca, ki jo sestavljajo nogometaši Prve lige Telekom Slovenije, se je s Savdsko Arabijo razšla brez zadetkov, kar je razveselilo tudi reprezentante, saj je nasprotnik zaigral z najmočnejšo ekipo.
 • 10.01.2017 | B
  S Savdsko Arabijo brez zadetkov
  Slovenska B reprezentanca se je v Abu Dhabiju razšla z izbrano vrsto Savdske Arabije z rezultatom 0.0. Izbranci Srečka Katanca se bodo v petek pomerili še s selekcijo Finske.
 • 09.01.2017 | B
  Reprezentanti v pričakovanju jutrišnje tekme
  Četa selektorja Srečka Katanca je danes opravila še zadnji trening pred prijateljsko tekmo s Savdsko Arabijo. Nogometaši so vadili na zelenici pomožnega igrišča Zayed Sport Centra, ki bo gostil jutrišnjo tekmo.
 • 09.01.2017 | B
  Odlični pogoji za trening
  Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri ob 16.00 odigrala prijateljsko tekmo s Savdsko Arabijo. Varovanci Srečka Katanca imajo v Abu Dhabiju izvrstne pogoje za delo, ki jih s pridom izkoriščajo.
 • 07.01.2017 | B
  Katanec zadovoljen s prizadevnostjo reprezentantov
  Slovenska B - reprezentanca se v Abu Dhabiju pripravlja na mednarodni prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko. Varovanci Srečka Katanca so v ugodnih pogojih trikrat trenirali, v soboto prvič dopoldan.
 • 06.01.2017 | B
  S pravo delovno vnemo
  B – reprezentanca Slovenije se v Abu Dhabiju intenzivno pripravlja na prihajajoči prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko, ki bosta 10. ter 13. januarja. Prvi trening na naravni zelenici so opravili vsi nogometaši, ki so se skušali dokazati strokovnemu vodstvu reprezentance.

DELI NA