11.01.2019 | B
Matjaž Kek objavil seznam za tekmo s Kitajsko

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek bo konec meseca vodil svojo prvo tekmo v novem mandatu. V Marbelli se bo slovenska reprezentanca, sestavljena večinoma iz nogometašev, ki igrajo v slovenskih klubih, pomerila s kitajsko izbrano vrsto do 25 let. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam triindvajsetih igralcev, med katerimi bo iskal tudi nove moči za reprezentanco.

Na Kekovem seznamu je enaindvajset nogometašev iz slovenske lige, največ reprezentantov bosta v Španijo poslala Maribor in Domžale, vsak po šest. »Cilj treningov in tekme, ki niso v uradnem terminu Fife je, da preverimo nekatera dodatna imena, ki bi lahko razširila reprezentančni kader. Večina igralcev prihaja iz slovenske lige, zato gre zahvala našim klubom, ki so omogočili prihod igralcev na reprezentančni teden, in NZS, ki je našla termin in nasprotnika,« je ob objavi seznama povedal selektor Kek.

Slovenija se bo pomerila s Kitajsko reprezentanco do 25. let, tekma bo v četrtek, 24. januarja ob 17. uri v Marbelli. »Kitajska reprezentanca do 25 let se že dalj časa pripravlja v Marbelli in je perspektiva za njihovo člansko reprezentanco,« je o nasprotniku povedal Kek, ki ima jasna pričakovanja pred odhodom. »Popolnoma jasno je, da so igralci v začetni fazi pripravljalnega obdobja, večina jih je v procesu treninga. To pomeni, da bomo lahko konkretno in usmerjeno delali. Pričakujem pravi pristop, velik motiv za dokazovanje in primerno obnašanje tako na igrišču kot izven njega. Moram priznati, da se sam izjemno veselim te akcije, ki mi bo dala informacije, ki jih želim, s tem pa sovpada tudi sestanek s trenerji prvoligašev, ki ga bom opravil na trenerskem licenčnem seminarju v Portorožu. To lepo zaokroža celotno akcijo, v kateri bom lahko videl, spoznal potencial igralcev, ki so na seznamu. Na koncu koncev nisem niti pričakoval, da bodo klubi iz tujine igralcem dovolili udeležbo na zboru.«

Na seznamu triindvajseterice sta le dva reprezentanta, ki igrata v tujini. Antonio Delamea Mlinar se bo v Slovenijo odpravil iz ZDA, Uroš Korun, ki bo prvič v članski reprezentančni selekciji, pa bo prišel s Poljske. »Delamea Mlinar je na začetku priprav kot igralci iz naše lige, medtem ko je Korun zaigral na nekaj tekmah ob koncu sezone po poškodbi. V poljski ligi je ob koncu igral na zanimivem mestu, ki lahko v prihodnje postane deficitarno. Želel sem si še nekatera druga imena, ampak izhajam iz tega, da posamezniki ne pomenijo nič. Imamo nekaj igralcev z reprezentančnimi izkušnjami, nekaj je novih imen, nekaj pa je mladih in perspektivnih, ki so nase opozorili skozi igranje v ligi. Morda bi se še našel kdo, ampak ta izbor je končen in spremeni ga lahko le kakšna poškodba oziroma odpoved.«

Slovenija se bo v Španijo odpravila 19. januarja, v domovino pa se selektor Kek in njegovi izbranci vrnejo dan po tekmi s Kitajsko.

Tekst: NZS/MaK
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.01.2019 | B
  Remi s Kitajsko
  Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena po večini z igralci iz Prve lige Telekom Slovenije, je na prijateljski tekmi, prvi v novem selektorskem mandatu Matjaža Keka, v Marbelli igrala neodločeno 2:2 (1:1) proti kitajski selekcijo do 25 let.
 • 23.01.2019 | B
  Kek: Vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje
  Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v La Cali pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. Selektor Matjaž Kek je zadovoljen s pogoji in z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev.
 • 22.01.2019 | B
  Lazarević: Priložnost za dokazovanje
  Reprezentanca Slovenije je v ponedeljek opravila dva treninga, selektor Kek je prvo polovico priprav zaključil z dvema treningoma, medtem ko si je Igor Benedejčič v živo ogledal tekmo slovenskih nasprotnikov.
 • 20.01.2019 | B
  Slovenska izbrana vrsta, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v bližini španske Marbelle v kraju La Cala, pospešeno pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo s Kitajsko U25.
 • 19.01.2019 | B
  Slovenci trenirali v La Cali, Gnezda Čerin in Korun počaščena ob vpoklicu
  Slovenska reprezentanca je v soboto prispela v Španijo ter opravila prvi trening v okviru kompleksa La Cala, kjer se bodo varovanci Matjaža Keka pripravljali na tekmo s Kitajsko. 
 • 18.01.2019 | B
  Reprezentanco na Brdu obiskal Mijatović
  Slovenska izbrana vrsta se je nocoj zbrala na Brdu pri Kranju, od koder se bo v zgodnjih jutranjih urah odpravila proti Španiji, kjer bo opravila priprave in v četrtek odigrala prijateljsko tekmo proti Kitajski U25. Matjaža Keka in njegove izbrance je na zboru pozdravil tudi predsednik NZS, Radenko Mijatović.
 • 14.01.2017 | B
  V domovino s pozitivnimi vtisi
  Reprezentančna zasedba se je nekaj ur po prepričljivi zmagi nad Finsko odpravila proti Sloveniji in danes zjutraj že pristala na slovenskih tleh. Tako kot selektor Srečko Katanec, so bili tudi reprezentanti zadovoljni s prikazano igro, v domovino pa so se vrnili s pozitivnimi vtisi.
 • 13.01.2017 | B
  Slovenija boljša od Finske
  Slovenska B reprezentanca je v Abu Dhabiju odigrala drugo prijateljsko srečanje. Naši fantje so po remiju s Savdsko Arabijo premagali Finsko z 2:0, potem ko sta zadela Rok Kronaveter in Gaber Dobrovoljc.
 • 12.01.2017 | B
  Reprezentanca opravila zadnji trening, jutri s Finsko
  Reprezentanco B v petek ob 16. uri čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo nasproti stali Finci. Po včerajšnjem obisku Dubaja je bil četrtek znova namenjen treningu, še zadnjemu na tleh Združenih arabskih emiratov.

DELI NA