19.01.2019 | B
Slovenci trenirali v La Cali, Gnezda Čerin in Korun počaščena ob vpoklicu

Slovenska reprezentanca je v soboto prispela v Španijo ter opravila prvi trening v okviru kompleksa La Cala, kjer se bodo varovanci Matjaža Keka pripravljali na tekmo s Kitajsko. 

Matjaž Kek je bil pred pričetkom prvega treninga vidno dobre volje. Slovenski selektor je namreč po treh mesecih prvič vodil trening, reprezentančni grb na prsih pa je nazadnje nosil leta 2011, ko je Slovenija v Ljudskem vrtu premagala Srbijo. 

Zaradi dolge poti, ta se je za večino na Brdu pri Kranju pričela že ob 5.uri zjutraj, je Kek igralcem namenil nekoliko lažji trening. Še pred peto pa je pot na reprezentančni zbor pričel eden izmed najizkušenejših v Kekovi izbrani vrsti, igralec poljskega Piasta Gliwice, Uroš Korun. Zanj se je dan pričel že ob 3:30, saj se je branilec, ki se je nekoč bolj domače počutil v sredini igrišča, reprezentanci pridružil v Frankfurtu. »Bil sem izredno vesel in počaščen, ko sem dobil vpoklic v reprezentanco. Ni bistveno, kakšna je ta reprezentanca tokrat in kdo je tukaj. Vendarle gre za Slovenijo in z največjim veseljem sem se odzval,« je ob koncu prvega dne vtise strnil Korun.

Pozitivno nestrpnost, da obuje nogometne čevlje v reprezentačni opremi, je pred odhodom čutil tudi najmlajši član odprave, 19-letni Adam Gnezda Čerin: »Z navdušenjem sem pričakoval potovanje v Španijo in kljub temu, da se je dan začel zgodaj, je šlo vse brez težav. V Španiji nas je pričakalo zelo solidno vreme, temperature so vi višje kot pri nas, pogoji pa so odlični.«

Mladi Gnezda Čerin letos igra prvo pravo sezono v slovenski najmočnejši ligi, zato se je vpoklica še toliko bolj razveselil. »Vpoklica sem bil zelo vesel. Veliko mi pomeni, da sem med vpoklicanimi, še posebej zato, ker sem najmlajši. Vse skupaj je zame lepa priložnost za dokazovanje in potrudil se bom, da jo bom čim bolje izkoristil.«

Kot dokazovanje bo priprave vzel tudi Korun, ki se je v Španiji znašel še v vlogi, ki je doslej ni bil vajen. »Vsake priprave so dokazovanje in v nogometu nikoli ne veš kaj bo jutri. Vsi bomo poskušali po najboljših močeh izkoristiti to priložnost, ki nam jo je ponudil selektor in se dokazati. Sem pa trenutno tu najstarejši, česar sicer nisem vajen, saj sem prvič v karieri nekje najstarejši. A nič zato, dal bom vse od sebe in poskušal pomagati tem mlajšim fantom.«

Slovenija bo v La Cali jutri opravila dva treninga, prvič ob 10:30, potem pa še ob 17:00. V naslednjih dneh je nato predviden en trening dnevno, do četrtkove tekme, ko se bodo Slovenci ob 17. uri pomrili s Kitajsko U25. Tekmo si boste v prenosu lahko ogledali na uradni strani Nogometne zveze Slovenije ter Facebook strani NZS in YouTube kanalu Nogometne zveze Slovenije.

Facebook: https://facebook.com/NogometnazvezaSlovenije

YouTube: http://www.youtube.com/nzssi

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

  • 24.01.2019 | B
    Remi s Kitajsko
    Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena po večini z igralci iz Prve lige Telekom Slovenije, je na prijateljski tekmi, prvi v novem selektorskem mandatu Matjaža Keka, v Marbelli igrala neodločeno 2:2 (1:1) proti kitajski selekcijo do 25 let.
  • 23.01.2019 | B
    Kek: Vsi na treningih so pokazali voljo in strašen motiv za dokazovanje
    Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v La Cali pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo v Marbelli proti kitajski selekciji do 25 let. Selektor Matjaž Kek je zadovoljen s pogoji in z motiviranostjo vpoklicanih nogometašev.
  • 22.01.2019 | B
    Lazarević: Priložnost za dokazovanje
    Reprezentanca Slovenije je v ponedeljek opravila dva treninga, selektor Kek je prvo polovico priprav zaključil z dvema treningoma, medtem ko si je Igor Benedejčič v živo ogledal tekmo slovenskih nasprotnikov.
  • 20.01.2019 | B
    Slovenska izbrana vrsta, sestavljena v veliki večini iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, se v bližini španske Marbelle v kraju La Cala, pospešeno pripravlja na četrtkovo prijateljsko tekmo s Kitajsko U25.
  • 18.01.2019 | B
    Reprezentanco na Brdu obiskal Mijatović
    Slovenska izbrana vrsta se je nocoj zbrala na Brdu pri Kranju, od koder se bo v zgodnjih jutranjih urah odpravila proti Španiji, kjer bo opravila priprave in v četrtek odigrala prijateljsko tekmo proti Kitajski U25. Matjaža Keka in njegove izbrance je na zboru pozdravil tudi predsednik NZS, Radenko Mijatović.
  • 11.01.2019 | B
    Matjaž Kek objavil seznam za tekmo s Kitajsko
    Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek bo konec meseca vodil svojo prvo tekmo v novem mandatu. V Marbelli se bo slovenska reprezentanca, sestavljena večinoma iz nogometašev, ki igrajo v slovenskih klubih, pomerila s kitajsko izbrano vrsto do 25 let. Selektor Matjaž Kek je danes objavil seznam triindvajsetih igralcev, med katerimi bo iskal tudi nove moči za reprezentanco.
  • 14.01.2017 | B
    V domovino s pozitivnimi vtisi
    Reprezentančna zasedba se je nekaj ur po prepričljivi zmagi nad Finsko odpravila proti Sloveniji in danes zjutraj že pristala na slovenskih tleh. Tako kot selektor Srečko Katanec, so bili tudi reprezentanti zadovoljni s prikazano igro, v domovino pa so se vrnili s pozitivnimi vtisi.
  • 13.01.2017 | B
    Slovenija boljša od Finske
    Slovenska B reprezentanca je v Abu Dhabiju odigrala drugo prijateljsko srečanje. Naši fantje so po remiju s Savdsko Arabijo premagali Finsko z 2:0, potem ko sta zadela Rok Kronaveter in Gaber Dobrovoljc.
  • 12.01.2017 | B
    Reprezentanca opravila zadnji trening, jutri s Finsko
    Reprezentanco B v petek ob 16. uri čaka še druga prijateljska tekma, v Abu Dabiju jim bodo nasproti stali Finci. Po včerajšnjem obisku Dubaja je bil četrtek znova namenjen treningu, še zadnjemu na tleh Združenih arabskih emiratov.

DELI NA