29.05.2023 | Ženska A
Mateja Zver dvakrat zadela za nov naslov

S tekmami v državnih prvenstvih Avstrije, Italije in Nemčije je (skoraj) konec sezone tudi za naše legionarke. V Avstriji je ostal še en krog, a je že zdaj jasno, kdo so prvakinje. V Nemčiji je Lara Prašnikar potrdila 2. mesto na lestvici strelk v elitni nemški zvezni ligi, z golom pa je sezono v 2. nemški ligi sklenila Korina Lara Janež. Zala Kuštrin je z zadnjim golom sezone potrdila uspešno sezono Bologne, ki se seli v 2. ligo. V Italiji slovenski derbi za obstanek, več zadovoljstva pri Dominiki Čonč.

DP Avstrije, 17. krog, 28.5.
FC Wacker Innsbruck – Spusu SKN St. Pölten Frauen 0:6

DP Italije, liga za prvaka, 10. krog, 27.5.
Juventus – Roma 5:2

DP Italije, liga za obstanek, 10. krog, 27.5.
Pomigliano – Sampdoria 2:4

DP Italije, Serie C, 30. krog, 28.5.
Bologna Women – Jesina Femminile 7:2

DP Nemčije, 22. krog, 28.5.
Bayern – Turbine Postdam 11:1
Eintracht Frankfurt – Meppen 6:0

DP Nemčije, 2. liga, 25. krog, 21.5.
RB Leipzig – Gütersloh 1:2

Avstrija

Spusu SKN St. Pölten Frauen je z gostujočo zmago v Innsbrucku (0:6) krog pred koncem prvenstva potrdil 8. lovoriko državnih prvakinj. Ekipa z našo reprezentančno kapetanko Matejo Zver je ob koncu 1. polčasa zlomila odpor domačink. Nove in stare prvakinje je v vodstvo popeljala prav Mateja Zver, ki je zadela v 42. minuti. V 65. minuti je Mateja povišala na 0:3, odigrala pa je celo tekmo.

Italija

V zadnjem krogu lige za prvaka Italije je derbi vodilnih ekip pripradel Juventusu, ki pa mu je zmaga s 5:2 bolj slaba uteha. Roma je osvojila dvojno krono. V tem 30. krogu je novopečena reprezentantka Zara Kramžar prvič v Serie A zaigrala od prve minute, igrišče pa je zapustila po 1. polčasu. Nine Kajzba ni bilo v ekipi Rome.

Na tekmi Pomigliano – Sampdoria pa se je neposredno odločalo o obstanku in dodatnih kvalifikacijah za igranje v Serie A v novi sezoni. Boljše se je odrezala Sampdoria Dominike Čonč (igrala je do 77. minute). Gostje so slavile zmago s 4:2, po prvem polčasu je že bilo 3:0. V dresu domače ekipe je Lana Golob odigrala celo tekmo. Sampdoria in Pomigliano sta točkovno poravnani (21), a je Sampdoria boljša v medsebojnih tekmah, zato si je tudi priborila neposredni obstanek. Pomigliano se bo za obstanek pomeril z Laziem, drugouvrščeno ekipo Serie B.

Bologna Women je s prepričljivo zmago (7:2) sklenila tekmovanje v Serie C in se uvrstila rang višje. Zadnji gol sezone za Bologno je dosegla naša reprezentančna napadalka Zala Kuštrin.

Nemčija

Eintracht Lare Prašnikar je s prepričljivo domačo zmago proti ekipi Meppen potrdil končno 3. mesto na lestvici nemške zvezne lige. K uspehu je dva gola in podajo dodala tudi naša reprezentantka Lara Prašnikar, ki je s 14 goli tudi 2. strelka nemške lige. V zadnjem krogu nemške lige sta zaigrali še dve reprezentantki. Sara Agrež je vstopila v igro v 46. minuti tekme Wolfsburg – Freiburg. Wolfsburg je zmagal, sezono pa sklenil na 2. mestu. Ligo pa zapušča Turbine Potsdam. To pot so Adrijana Mori (igrala je do 65. minute) in soigralke z 11:1 klonile proti prvaku Bayernu.

Napredovanje v 1. zvezno nemško ligo pa je z zmago v gosteh potrdil RB Leipzig s Korino Laro Janež. Članica naše reprezentance je petič začela tekmo v prvi postavi, dosegla pa je še svoj peti gol, zadela za 1:5.

Pred Saro Agrež in njenim Wolfsburgom je še finale lige prvakinj – 4. junija se bo Wolfsburg pomeril v Eindhovnu z Barcelono.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Ženska A
    Iz Skopja s prepričljivo zmago
    Ženska članska reprezentanca se iz Severne Makedonije vrača s visoko zmago (0:5). Po dveh tekmah kvalifikacij za EP 2025 je Slovenija na vrhu lestvice skupine v Ligi C. V 180 minutah so naše igralke dosegle sedem golov, prejele niso nobenega.
  • 09.04.2024 | Ženska A
    V Skopju proti Severni Makedoniji
    V Skopju se danes ob 15. uri nadaljujejo kvalifikacije za evropsko prvenstvo članic. Naša ženska nogometna reprezentanca gostuje pri Severni Makedoniji in lovi 2. zmago. Tekmo bo prenašal tudi Sportklub.
  • 08.04.2024 | Ženska A
    Z jasnim ciljem na prvo gostovanje
    „Pogledali smo si njihove dobre in slabe plati. Mi se moramo osredočiti nase ter igrati našo igro, kot smo to delali dosedaj. Cilj je isti, kot je bil pred dnevi proti Moldaviji. Želimo zmagati,“ je jasen v napovedi selektor Saša Kolman.
  • 07.04.2024 | Ženska A
    V Skopju nadaljevati začeto v Ljubljani
    Ženska nogometna reprezentanca bo v torek, 9.4., gostovala v Skopju, kjer se bo na 2. tekmi kvalifikacij za EP 2025 pomerila s Severno Makedonijo.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Kvalifikacije začele z zmago
    Ženska članska reprezentanca je z domačo zmago proti Moldaviji (2:0) začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025. Za prve tri točke sta zadeli Lara Prašnikar in Zala Kuštrin.
  • 05.04.2024 | Ženska A
    Slovenija proti Moldaviji začenja kvalifikacije za EP
    Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v Ljubljani v Športnem parku Šiška uvodoma pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. (Slovenija) in 120. (Moldavija) reprezentance na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 04.04.2024 | Ženska A
    S hitrim golom bi si olajšale delo
    Jutri ob 16.30 bo ženska članska reprezentanca odigrala uvodno tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo pomerile z Moldavijo. To bo tekma 41. in 120. države na uradni Fifini jakostni lestvici.
  • 03.04.2024 | Ženska A
    Trening z mislijo na Moldavijo
    Slovenska ženska reprezentanca se pripravlja na uvodno srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. Varovanke selektorja Saše Kolmana se bodo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška), pomerile z Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Zbor članic, v petek prva tekma kvalifikacij
    Slovenska ženska reprezentanca se je danes zbrala in začela priprave na skorajšnji začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Slovenija bo v petek, 5.4., ob 16.30 doma v Ljubljani (Športni park Šiška) gostila Moldavijo.
  • 01.04.2024 | Ženska A
    Nova zmaga za Saro Ketiš, Melania Pasar z ekipo rekordno
    Danes se je zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v petek, 5.4., v Ljubljani v Športnem Parku Ljubljana-Šiška čaka uvodna tekma kvalifikacij za EP 2025. Kako so se odrezale naše igralke na tujem, pa v spodnjih vrsticah.

DELI NA