09.04.2024 | Prva liga Telemach
Maribor napolnil mrežo Mure

Maribor - Mura 5:0 (2:0)

* Stadion Ljudski vrt, sodniki: Balažič, Praprotnik, T. Jug.
* Strelci: 1:0 Soudani (20.), 2:0 Soudani (24.), 3:0 Jakupović (68.), 4:0 Božić (70.), 5:0 Jakupović (73.).
* Maribor: Bergsen, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Strajnar, Vrhovec (od 62. Lorber), J. Repas (od 75. Dizdarević), Soudani (od 75. Bourles), Iličić (od 75. Ž. Repas), Barišić (od 62. Božić), Jakupović.
* Mura: Mihelak, Trontelj, Proleta, Maruško (od 46. Pucko), Sadriu, Kurtovič, Antolin (od 16. Nuhanović), Kiziridis (od 46. Lamy), Šarić (od 65. Kasalo), Maroša, Čakš (od 69. Jovićević).
* Rumena kartona: Strajnar; Trontelj.
* Rdeči karton: /.

Kljub temu, da Maribor na drugi od štirih tekem zaradi kazni ni imel pomoči s tribun, je zasedba Anteja Šimundže nadaljevala prepričljiv niz na domačem igrišču. Tudi po zaslugi Hilala Soudanija in Arnela Jakupovića, ki sta zadela po dvakrat so vijolični vpisali sedmo zaporedno domačo zmago (točke doma niso oddali od novembra) in četrto zapovrstjo. Maribor se je drugouvrščeni Olimpiji, ki jo v sredo čaka obračun z Radomljami, približal na štiri točke, Mura, ki je v Ljudskem vrtu nazadnje slavila septembra 2021, pa ostaja šesta.

Maribor je takoj prevzel pobudo in imel v deveti minuti prvo lepo priložnost za vodstvo, ko je v osrčju kazenskega prostora do odprtega strel prišel Jan Repas, vendar se je izkazal Klemen Mihelak. Hilal Soudani je v 15. minuti z glavo meril nenatančno.

Natančnejši pa je bil Soudani v 20. minuti, Josip Iličić je na desni strani kazenskega prostora lepo preigraval in podal pred vrata, kjer je povsem sam ostal izkušeni Alžirec ter z glavo zadel za 1:0. Isti igralec je bil nevaren tudi malce zatem, a je bil Mihelak takrat pravočasen.

Toda Soudani je svoj enajsti gol v sezoni dosegel že v 24. minuti. Takrat je Maks Barišić podal z leve strani, Mihelak je žogo odbil, a le v Soudanija, od njega pa se je žoga odbila v mrežo.

Mura je - ob izdatno večji mariborski posesti žoge - prvič na tekmi zagrozila v 32. minuti, vendar je Žan Trontelj zgrešil z diagonalnim strelom z desne strani kazenskega prostora, devet minut pozneje pa je bil spet nevaren tudi Maribor, a se je po Iličićevem strelu srečno končalo za Muro.

Uvod drugega dela je ob lepi prednosti domačih minil brez pravih nevarnosti, mariborska ekipa je nadzorovala dogajanje, čeprav se je Mura trudila priti do priključka. Kaj lahko bi v 64. minuti Pijus Širvys še povečal prednost gostiteljev, a je žogo po podaji z desne strani poslal mimo vrat.

Še lepšo priložnost je v 66. minuti zapravil Iličić, ki se je povsem sam znašel pred Mihelakom po lepi podaji Marka Božića, a je bil vratar uspešnejši, nato je Božić zadel še vratnico, Arnel Jakupović pa je poskusil po odbiti žogi, Mihelak pa je žogo odbil v prečko.

Jakupović pa je na svoj račun prišel v 68. minuti, ko je podstavil nogo po strelu Marcela Lorberja. V 70. minuti je zadel še Božić, ko je s 17 metrov žogo poslal v zgornji kot Murinih vrat za 4:0.

Jakupović je udaril še enkrat v 73. minuti, ko je po podaji Jana Repasa z desne strani zadel z glavo za svoj 15. gol sezone ter se s tem povzpel na prvo mesto strelske lestvice.

Maribor bo v 31. krogu nedeljo gostoval pri Bravu, Mura pa bo gostila Koper.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Maribor - Mura
    Ni predaha, Prva liga Telemach se z 29. krogom nadaljuje že v torek, ko se bosta v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in Mura. Kdo bo boljši v štajersko-prekmurskem derbiju?

DELI NA