18.06.2022 | Prva liga Telemach
Maribor izgubil s Škendijo, Koper s Clujem

Zmaga, remi in trije porazi. To je izkupiček sobotnih pripravljalnih tekem. Domžale so napolnile mrežo črnogorskega Rudarja, Olimpija je remizirala v Dekanih, poraz pa so morali priznati nogometaši Maribora, Kopra in Mure.

Državni prvaki Mariborčani so priprave v Prekmurju sklenili s tekmo proti sevenomakedonski Škendiji. Dvoboj v Radencih je bil odločen štiri minute pred koncem tekme, ko je po samostojni akciji v polno meril Sabit Bilali. Radovan Karanović je ob reprezentantih pogrešal Roka Kronavetra, ki bo zaradi poškodbe nekaj časa izven pogona. Prve minute v dresu Maribora so odigrali Marko Božić, Ivan Brnić in Roko Baturina.

Koprčani so gostovali v sosednji Gornji Radgoni, kjer so se pomerili z romunskim prvakom Clujem. Moštvo, ki se mu je pred dnevi pridružil Karlo Bručić, je slavilo z goloma v uvodni fazi obeh polčasov. V deseti minuti je zadel Gabriel Debeljuh, osem minuti po vrnitvi na zelenico pa je bil uspešen še drugi Hrvat Marko Dugandžić. Pokalni prvaki so na desnem bregu reke Mure zaigrali z enim poletnim novincem, Michaelom Pavlovićem.

Olimpija je pred odhodom na priprave na Bled gostovala v Dekanih, obračun s članom 2. SNL pa se je končal z neodločenim rezultatom. Ljubljančani so bili premalo zbrali v zaključku akcij, srečanje namreč ni postreglo z zadetki.

Mura se je v Bakovcih merila s tiranskim Partizanijem in po preobratu izgubila z 1:2. Črno-beli so z golom Matica Maruška dobili prvi polčas, Albanci pa so v nadaljevanju dvoboja zadeli dvakrat ter po zaslugi Xhuliana Skuke in Engjela Hotija vknjižili tesno zmago.

Najučinkovitejši so bili Domžalčani, ki so napolnili mrežo tekmeca. Črnogorski prvoligaš Rudar iz Pljevlje je ob Kamniški Bistrici klonil kar osemkrat. V prvem polčasu je bil dvakrat natančen Jošt Pišek, izid prvega dela tekme pa je postavil Emir Saitoski. V 60. minuti je vodstvo povišal Nikola Jovićević, po golu Mateja Podlogarja pa je bil dvakrat uspešen Dejan Georgijević. Izid obračuna je v 77. minuti postavil Slobodan Vuk.

DOMŽALE - RUDAR PLJELJA 8:0 (3:0)

Strelci: Jo. Pišek (13', 36'), Saitoski (43'), Jovićević (60'), Podlogar (63'), Georgijević (65', 75'), Vuk (77').
Domžale - prvi polčas: Tratnik, Ja. Pišek, Klemenčič, Hodžić, Repas, Podlogar, Saitoski, Perc, Alić, Jo. Pišek, Krupić. Drugi polčas: Mulalić, Ja. Pišek, Topalović, Georgijević, Jovićević, Jakupović, Podlogar (70' Černe), Strajnar, Vuk, Husmani, Krupić. Trener: Simon Rožman.

CLUJ - KOPER 2:0 (1:0)

Strelca: Debeljuh (10'), Dugandžić (53').
Koper - prvi polčas: Golubović, Žužek, Mittendorfer, Novoselec, Pavlović, Jelić Balta, Krajinović, Bešir, Šušnjara, Jašaragić, Osuji. Drugi polčas: Adam, Rajčević, Belančić, Pavlović, Novoselec, Vošnjak, Krajinović, Daley, Jašaragić, Kotnik, Šušnjara. Trener: Zoran Zeljković.

ŠKENDIJA - MARIBOR 0:1 (0:0)

Strelec: Bilali (84').
Maribor: Bergsen (60' Zalokar), Mutavčić (60' Gorenak), Watson (60' Pihler), Mitrović (60' Bobarić), Koderman (60' Guerrico), Maher (60' Lorber), Repas (60' Božičković), Šturm (60' Čuk), Brnić (60' Sellouki), Božić (60' Baturina), Sirk (46' Vipotnik). Trener: Simon Rožman.

MURA - PARTIZANI TIRANA 1:2 

Strelci: Maruško (6'); Skuka (51'), Hoti (70').
Mura - prvi polčas: Mihelak, Beganović, Balažic, Karamarko, Bagola, Kous, Domjan, Maruško, Buček, Milić, Škoflek. Drugi polčas: Obradović, Kuzmić, K. Cipot, Morris, Đapo, T. Cipot, Kozar, Kasalo, Bobičanec, Šroler, Klepač. Trener: Damir Čontala.

JADRAN DEKANI - OLIMPIJA 0:0 (0:0)

Olimpija: Vidovšek (46' Pintol), Ratnik (46' Crnomarković), Van Bruggen (46' Karamatić), Milović, Aldair (46' Baskera), Doffo, Pilj, Krefl, Nukić (46' Slaviček), Kvesić (46' Špehar), Prtajin (46' Tall). Trener: Robert Prosinečki.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Maribor
    Domžale so prejšnji konec tedna zaustavile celjski nalet. Lahko presenetijo še Maribor?
  • 25.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Bravo - Radomlje
    Na male ekrane vrača Prva liga Telemach. Uvodno dejanje se bo odvilo v šišenskem športnem parku, ki gosti srečanje Brava in Radomelj.
  • 23.04.2024 | Prva liga Telemach
    Enajsterica 32. kroga Prve lige Telemach
    Enajsterica kroga Prve lige Telemach je sestavljena po izboru obiskovalcev portala in uredništva Prvaliga.si. V najboljši enajsterici so lahko največ štirje nogometaši posameznega kluba.
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Brez golov med Koprom in Bravom
    Nogometaši Kopra in Brava Kostela so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Domžalčani presenetili v Celju
    Nogometaši Domžal so v 32. krogu Prve lige Telemach v gosteh premagale Celje s 3:2 (0:1).
  • 21.04.2024 | Prva liga Telemach
    Maribor s tremi goli v drugem polčasu do nove zmage
    Nogometaši Maribora so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Rogaško s 3:0 (0:0).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mura do zmage v drugem polčasu
    Nogometaši Kalcer Radomelj so v 32. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Muri z 1:2 (1:1).
  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Koper - Bravo Kostel
    Koper se po porazu na zaostali tekmi v Domžalah ni uspel zavihteti pred Bravo. Lahko Primorci pred Ljubljančane skočijo v nedeljo, ko se bosta tekmeca za četrto mesto pomerila na Bonifiki?
  • 19.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Celje - Domžale
    Celjsko odštevanje se je začelo, grofje so na pragu drugega naslova državnih prvakov. Nedeljski tekmeci Celjanov bodo nogometaši Domžal, ki so med tednom prišli do pomembnih točk.

DELI NA