15.08.2023 | A
Lovrić zadel v pokalu, Oblak do zmage na uvodni tekmi

Pretekli konec tedna se je v italijanskem pokalnem tekmovanju med strelce vpisal Sandi Lovrić. Jan Oblak je za Atletico Madrid odigral prvo uradno tekmo po povratku po poškodbi. Benjamin Šeško se je z novimi soigralci že veselil prve lovorike v dresu Leipziga.

Reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić bosta prihodnji konec tedna začela novo sezono v elitni Serie A. Zadnje dejanje pred začetkom prvenstva je bil pokalni obračun med njunim Udinesejem ter drugoligašem Catanzarom. Zebre so svojega nasprotnika iz Kalabrije prepričljivo premagale z izidom 4-1. Prvi zadetek za Udinese je dosegel reprezentančni vezist Lovrić in tako izvrstno začel novo sezono. V lanski sezoni je petindvajsetletni vezist skupno na 39 srečanjih dosegel 5 zadetkov za Udinese. Bijol je 33 tekmah dosegel tri zadetke. V nedeljo bosta v prvem krogu nove sezone s svojim moštvom pričakala Juventus.

Reprezentačni branilec Miha Blažič je svojo epizodo pri poljskemu Lechu začel odlično. V državnem prvenstvu je s svojim moštvom v treh krogih dosegel dve zmagi ter remi, ob tem je prispeval en zadetek. Lech se je dobro odrezal tudi v kvalifikacijah za UEFA Evropsko konferenčno ligo. Sprva je izločil litvanski Žalgiris, Blažič je na povratnem srečanje vpisal asistenco, sedaj pa proti Spartaku iz Trnave po prvem srečanju vodi z 2:1. Povratno srečanje bo na sporedu v četrtek, Lech pa se bo v nedeljo v petem krogu poljske Ekstraklase pomeril s Ślaskom.

Pri naši severnih sosedih je sezono dobro začel graški Sturm, čigar barve branita reprezentačna vezista Jon Gorenc Stanjovič ter Tomi Horvat. V državnem prvenstvu je Sturm na treh srečanjih zbral 7 točk. Sprva je bil boljši od dunajske Austrije, nato še od LASK-a, v zadnjem krogu pa so črno-beli remizirali z Austrio iz Celovca. V kvalifikacijah za ligo prvakov je Sturm na prvem srečanju tretjega kroga visoko izgubil v Eindhovnu. PSV je bil boljši s 4:1. Edini zadetek za avstrijsko moštvo je dosegel slovenski reprezentačni vezist Stankovič. Povratno srečanje bo na sporedu nocoj.

Svoje prvo ligaško srečanje pa je po dolgem času odigral kapetan slovenske izbrane vrste Jan Oblak. Slovenski vratar je svojo zadnjo tekmo za Atletico odigral konec aprila, nato pa je zaradi poškodbe hrbta izpustil zaključek klubske sezone ter obe kvalifikacijski srečanji slovenske izbrane vrste. Atletico je na prvem srečanju prvenstva proti Granadi z Oblakom v vratih slavil s 3:1.V drugem krogu bo Jan Oblak s svojimi soigralci gostoval pri Betisu iz Seville.

Mladi reprezentačni napadalec Benjamin Šeško je v novo sezono zakorakal odlično. S svojim novim klubom RB Leipzig je v soboto odigral superpokalno srečanje proti aktualnemu prvaku Bayernu. Rdeči biki so slavili visoko s 3:0, Šeško pa je v igro vstopil v drugem polčasu. Nemška Bundesliga se bo pričela prihodnji konec tedna. Šeškov Leipzig bo v prvem krogu gostoval pri Bayerju iz Leverkusna.

Za svoj nov klub pa je že v prejšnjem tednu debitital reprezentačni napadalec Žan Vipotnik. V prvem krogu druge francoske lige je njegov Bordeaux gostoval pri moštvi Pau in izgubil s 3:0. Vipotnik je odigral celo srečanje in zapravil enajstmetrovko. V drugem krogu je imel Bordeaux več uspeha, saj je doma z 1:0 ugnal Concarneau, tudi tokrat pa je Vipotnik srečanje začel v prvi postavi. V naslednjem krogu druge francoske lige bodo Girondinci gotovali na Korziki pri moštvu Ajaccio.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Alanyaspor 2-0 Basaksehir klop -
Vid Belec APOEL (CIP) Dila 0-2 APOEL 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 4-1 Catanzaro 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech 2-1 Spartak Trnava 90' -
David Brekalo Viking (NOR) Lillestrøm 1-3 Viking 90' -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Lugano 6-1 Yverdon od 71' -
Domen Črnigoj Venezia (ITA) Spezia 2-2 Venezia - -
Vanja Drkušić Soči (RUS) CSKA 3-1 Soči 90' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Olimpija 2-1 Domžale do 45' -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Marseille od 78' -
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 0-0 Avstrija Celovec
PSV 4-1 Sturm
90'
90'
-
gol
Tomi Horvat Sturm (AVT) Sturm 0-0 Avstrija Celovec
PSV 4-1 Sturm
90'
od 70'
-
Žan Karničnik Celje (SLO) Celje 2-0 Rogaška 90' -
Jasmin Kurtić Universitatea (ROM) Poli Iasi 1-4 Universitatea - -
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 4-1 Catanzaro 90' gol
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Atletico 3-1 Granada 90' -
Petar Stojanović Empoli (ITA) Empoli 1-2 Cittadella od 68' -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Bayern 0-3 Leipzig od 64' -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Marseille do 72' -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Panathinaikos 1-0 Marseille do 58' -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Olimpija 2-1 Domžale 90' -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Bordeaux 1-0 Concarneau
Pau 3-0 Bordeaux
do 62'
90'
-
-
Andres Vombergar Al-Ittihad Kalba (ZAE) Priprave na novo sezono - -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Pogon 0-2 Radomiak
Gent 5-0 Pogon
od 46'
do 46'
-
-
Miha Zajc Fenerbahče (TUR) Fenerbahče 2-1 Gaziantep
Fenerbahče 3-1 Maribor
od 46'
do 66'
-
-

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA