08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega

Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.

Litija lovi svojo 10. pokalno lovoriko, Dobovec pa četrto zaporedno, prvo je osvojil marca 2018 ravno proti Litiji (4:2). Trener Kujtim Morina še ni izgubil finala pokala ali 1. SFL, je pa dvakrat klonil v finalu superpokala, proti Siliku in lani proti FC Litiji. Ko smo ravno pri preštevanju lovorik: Damir Puškar lovi takisto jubilejni 10. pokalni naslov.

Pokal Terme Olimia, finale, 8.5.
FC Litija – FK Dobovec (19.00) (prenos na Šport TV2)

polfinale, 7.5.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj 3:2
 (1:1)
0:1 Pihler (7.), 1:1 Lennon (10.), 1:2 Ručna (24.), 2:2 Lennon (28.), 3:2 Šturm (35.)

KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec 4:9 (2:7)
0:1 Čeh (3.), 0:2 Perić (3.), 0:3 Čeh (5./6m), 0:4 Perić (5.), 1:4 Kovačič (8.), 1:5 Turk (8.), 1:6 Mordej (10.), 2:6 Uršič (11.), 2:7 Mordej (15.), 2:8 Perić (32.), 3:8 Uršič (38.), 3:9 Gorenšek (37.), 4:9 Kovačič (40.)

Dobovec po znanem vzorcu

Kaj lahko pričakujemo danes, pa smo povprašali Mileta Simeunoviča, trenerja Silika, ki obe ekipi zelo dobro pozna. „Pri Dobovcu ni filozofiranja. Tu se vse ve, so ekipa. Če bi jo vodil, bi se držal ustaljenih potez in igral kot dosedaj. Bistveno pa bo, da bodo igralci Dobovca dovolj motivirani. Če bo tako, če bo pristop, potem bodo izpeljali do konca, kot so si zastavili,“ uvodoma pove Simeunovič.

„Tudi Litija premore vrhunske igralce, izstopata Jonhn Lennon in Matej Fideršek. Je pa res, da je imela Litija v polfinalu težje delo, zato je porabila nekaj več moči. Dobovec je z Oplastom opravil s pol moči, hitro so povedli in končali,“ nadaljuje Simeunovič.

Nekaj novega

„Če želiš proti Dobovcu kaj narediti, ni dovolj, da greš le na teren in odigraš. To je premalo. Za tako tekmo, pričakujem, da bo Senudin Dćafić to storil, si preprosto moraš nekaj izmisliti. Poizkusiti je treba nekaj takega, kar morda sploh še ni. Če ne razmišljaš tako, boš izgubil,“ nadaljuje naš sogovornik, ki bo tekmo spremljal v prenosu na Šport TV2.

„Pričakujem dobro tekmo. Še boljša bo, tudi zanimivejša, če bo Litija povedla in to vodstvo zadržala. Če bo povedel Dobovec, pa pričakujem prevlado Dobovca in na koncu tudi zmago,“ sklene nekdanji kapetan reprezentance.

Džafić lovi 3. naslov

„Finale je finale, takoj daš nekaj več od sebe,“ pravi Senudin Džafić, trener Litije.
„Dobovec je favorit. Niso zastonj igrali lige prvakov in tam se kosali z najboljšimi. Mi bomo odigrali po najboljših močeh in jih skušali vsaj malo ustaviti. Če ne bo šlo, jim bomo pač čestitali,“ pravi Džafić. „Med sabo se zelo dobro poznamo. Dobovec kaznuje vse, trenutek zaspiš, zamudiš in takoj dobiš gol,“ še dodaj trener Litijanov. Džafić lovi svojo 3. lovoriko v članski konkurenci, prvo je osvojil marca 2015, ko je na klopi Proen Maribora postal prvak pokala Terme Olimia. Mariborčani so s 3:0 porazili prav Dobovec.

Ne ovinkarijo

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili trikrat. Superpoka je pripadel Litiji, takrat jo je še vodil Tomislav Horvat. V prvenstvu je bil Dobovec suveren (4:1 in 6:1). „Cilj je bil finale, tu smo. A z 2. mestom se ne zadovoljimo. Ne želim se skrivati za floskulami, da je že preboj v finale lep uspeh. Želimo prvo mesto in nov naslov,“ Kujtim Morina, trener Dobovca, ne skriva želja in ambicij.
„Litija nam prepušča vlogo favorita, tako se bomo tudi postavili. Litija ima izvrstne posameznike, dobro smo se pripravili in bomo pozorni in previdni. Tekmec zna kaznovati vsako napako,“ še doda Morina.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec suvereno do 5. pokalne lovorike
  Ekipa trenerja Kujtima Morine je v finalu s 6:1 premagal FC Hišo daril Ptuj in osvojila peti zaporedni pokalni naslov. Taka serija dosedaj ni uspela še nikomur. S štirimi goli je bil prvo ime tekme Kristjan Čujec. Damir Puškar je osvojil svojo 11. pokalno lovoriko, Kutjim Morina pa je z ekipo Dobovca prišel do 10. jubilejnega naslova v Sloveniji.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  KMN Slovenske gorice prve prvakinje ženskega futsal pokala
  V finalu so varovanke trenerja Dejana Krambergerja z 2:1 premagale ŽNK Celje. Pred tekmo je Vlado Močnik, predsednik Komisije za futsal pri NZS in član IO pri NZS, podelil priznanje za najboljšo igralko minulega koledarskega leta. To priznanje je prejela Ines Ermenc (ŽNK Celje).
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec petič ali Ptuj prvič
  Medtem ko se bodo članice za sploh prvi pokalni naslov v zgodovini pomerile ob 15.30, pa nas ob 20. uri ob neposrednem prenosu na Sportklubu čaka že 27. finale futsal pokala Terme Olimia. Dobovec lovi peti (zaporedni) pokalni naslov, Ptujčani, ki so prvič v finalu, pa prvo pokalno lovoriko.
 • 05.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Za naslov prvakinj futsal pokala
  V Podčetrtku bo v soboto spisan tudi pomemben list zgodovine ženskega ligaškega futsala v Sloveniji. ŽNK Celje in KMN Slovenske gorice se bosta pomerila za naslov prvih pokalnih prvakinj, tekma pa bo v soboto ob 15.30 v Športni dvorani v Podčetrtku.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec v finale po kazenskih strelih
  V polfinalu je ekipa trenerja Kujtima Morine po kazenskih strelih (po rednem delu je bilo 2:2) s 7:6 premagala Siliko Vrhnika. V sobotnem finalu, to bo že 27. po vrsti, se bosta za naslov borila FK Dobovec in FC Hiša daril Ptuj.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po zmagi proti Litiji prvič v finalu
  Ptujčani so na prvi tekmi finalnega turnirja pokala Terme Olimia s 4:2 premagali Litijane. Tri gole za zmago je dosegel Denis Kneževič, enega Tilen Gajser. To je sploh prva uvrstitev FC Hiše daril Ptuj v finale pokala, Litija ostaja pri devetih pokalnih lovorikah.
 • 04.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Četverica začenja finalni turnir pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek, 4.3., in v soboto, 5.3., gosti finalni turnir pokala Terme Olimia. To je 27. sezona pokalnega tekmovanja, 11. sezono poteka pod imenom partnerja, sponzorja tekmovanja Terme Olimia. Podčetrtek letos jubilejno desetič gosti finalni turnir, prvi pod tem imenom sponzorja je bil v Kobaridu.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po peto zaporedno pokalno lovoriko
  »Verjetno smo s svojimi zadnjimi rezultati pripomogli k temu, da so tudi ostalim ekipam zrasle ambicije. Vedno je težje ponavljati uspehe, ki jih beležimo. Vsi si želijo, da »pademo«. To je povsem športno. Sam bom rekel le to: poznam svojo ekipo, poznam svoje fante, vem, kaj znajo in kaj zmorejo. Pa tudi to vem, da pokažejo pravi obraz in največ, ko je to najbolj potrebno,« se je trener Dobovca Kujtim Morina ozrl na zadnje čase malce manj prepričljive rezultate svoje ekipe.
 • 03.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  Po dveh polfinalih bi radi naredili korak naprej
  »V naši igri je še precej rezerv. Dokler igramo agresivno obrambo, drug za drugega, si pomagamo med sabo, delujemo in izgledamo dobro. Ko se razpustimo, pozabimo na obrambo, so težave.  Verjamem, da imamo rezerve tudi pri igri v napadu pri sodelovanje »bekov« in napadalcev. Pričakujem, da bo tudi tokrat taka tekma, da bi lahko odločala ena žoga. Zagotovo pa bo zmagi bližje tista ekipa, ki bo manj grešila,« dodaja hrvaški strokovnjak.
 • 02.03.2022 | Pokal Terme Olimia
  V lovu na 10. pokalno lovoriko tudi z Brazilcem v ekipi
  »Normalno je, da imaš želje, cilje. Zelo sem zadovoljen z ekipo, ki smo jo sestavili. Da bi vse delovalo, ne bo šlo. Je pa pokal tekmovanje presenečenj. Zakaj torej ne bi ciljali na to, da ga osvojimo,« se retorično vpraša Dobovičnik, ki je v domači ligi 1. SFL nanizal osem zaporednih zmag. Veselja ni skazil niti poraz na povratni četrtfinalni tekmi pokala v Ljutomeru.

DELI NA