08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega

Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.

Litija lovi svojo 10. pokalno lovoriko, Dobovec pa četrto zaporedno, prvo je osvojil marca 2018 ravno proti Litiji (4:2). Trener Kujtim Morina še ni izgubil finala pokala ali 1. SFL, je pa dvakrat klonil v finalu superpokala, proti Siliku in lani proti FC Litiji. Ko smo ravno pri preštevanju lovorik: Damir Puškar lovi takisto jubilejni 10. pokalni naslov.

Pokal Terme Olimia, finale, 8.5.
FC Litija – FK Dobovec (19.00) (prenos na Šport TV2)

polfinale, 7.5.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj 3:2
 (1:1)
0:1 Pihler (7.), 1:1 Lennon (10.), 1:2 Ručna (24.), 2:2 Lennon (28.), 3:2 Šturm (35.)

KMN Oplast Kobarid – FK Dobovec 4:9 (2:7)
0:1 Čeh (3.), 0:2 Perić (3.), 0:3 Čeh (5./6m), 0:4 Perić (5.), 1:4 Kovačič (8.), 1:5 Turk (8.), 1:6 Mordej (10.), 2:6 Uršič (11.), 2:7 Mordej (15.), 2:8 Perić (32.), 3:8 Uršič (38.), 3:9 Gorenšek (37.), 4:9 Kovačič (40.)

Dobovec po znanem vzorcu

Kaj lahko pričakujemo danes, pa smo povprašali Mileta Simeunoviča, trenerja Silika, ki obe ekipi zelo dobro pozna. „Pri Dobovcu ni filozofiranja. Tu se vse ve, so ekipa. Če bi jo vodil, bi se držal ustaljenih potez in igral kot dosedaj. Bistveno pa bo, da bodo igralci Dobovca dovolj motivirani. Če bo tako, če bo pristop, potem bodo izpeljali do konca, kot so si zastavili,“ uvodoma pove Simeunovič.

„Tudi Litija premore vrhunske igralce, izstopata Jonhn Lennon in Matej Fideršek. Je pa res, da je imela Litija v polfinalu težje delo, zato je porabila nekaj več moči. Dobovec je z Oplastom opravil s pol moči, hitro so povedli in končali,“ nadaljuje Simeunovič.

Nekaj novega

„Če želiš proti Dobovcu kaj narediti, ni dovolj, da greš le na teren in odigraš. To je premalo. Za tako tekmo, pričakujem, da bo Senudin Dćafić to storil, si preprosto moraš nekaj izmisliti. Poizkusiti je treba nekaj takega, kar morda sploh še ni. Če ne razmišljaš tako, boš izgubil,“ nadaljuje naš sogovornik, ki bo tekmo spremljal v prenosu na Šport TV2.

„Pričakujem dobro tekmo. Še boljša bo, tudi zanimivejša, če bo Litija povedla in to vodstvo zadržala. Če bo povedel Dobovec, pa pričakujem prevlado Dobovca in na koncu tudi zmago,“ sklene nekdanji kapetan reprezentance.

Džafić lovi 3. naslov

„Finale je finale, takoj daš nekaj več od sebe,“ pravi Senudin Džafić, trener Litije.
„Dobovec je favorit. Niso zastonj igrali lige prvakov in tam se kosali z najboljšimi. Mi bomo odigrali po najboljših močeh in jih skušali vsaj malo ustaviti. Če ne bo šlo, jim bomo pač čestitali,“ pravi Džafić. „Med sabo se zelo dobro poznamo. Dobovec kaznuje vse, trenutek zaspiš, zamudiš in takoj dobiš gol,“ še dodaj trener Litijanov. Džafić lovi svojo 3. lovoriko v članski konkurenci, prvo je osvojil marca 2015, ko je na klopi Proen Maribora postal prvak pokala Terme Olimia. Mariborčani so s 3:0 porazili prav Dobovec.

Ne ovinkarijo

Ekipi sta se v tej sezoni pomerili trikrat. Superpoka je pripadel Litiji, takrat jo je še vodil Tomislav Horvat. V prvenstvu je bil Dobovec suveren (4:1 in 6:1). „Cilj je bil finale, tu smo. A z 2. mestom se ne zadovoljimo. Ne želim se skrivati za floskulami, da je že preboj v finale lep uspeh. Želimo prvo mesto in nov naslov,“ Kujtim Morina, trener Dobovca, ne skriva želja in ambicij.
„Litija nam prepušča vlogo favorita, tako se bomo tudi postavili. Litija ima izvrstne posameznike, dobro smo se pripravili in bomo pozorni in previdni. Tekmec zna kaznovati vsako napako,“ še doda Morina.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2021 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala
  Prav tako danes je bil izveden tudi žreb parov četrtfinala ženskega futsal pokala, v katerem se igra ena tekma. Domačin tekme je prvo izžrebana ekipa v paru. Tekmi četrtfinala bosta na sporedu 15. oz. 16.1. 2022. V žrebu so sodelovali ŽNK Vrhnika, KMN Sevnica, ŠD Košana in ŠD Extrem. V polfinalu se zmagovalcema pri žrebu polfinalnih parov pridružita ekipi KMN Slovenske gorice in ŽNK Celje.
 • 03.12.2021 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba ženskega in moškega pokala
  V torek, 7.12., bodo znani pari četrtfinala, saj bo ob 13.uri v prostorih NZS izveden žreb parov. V tem delu tekmovanja se igrata dve tekmi, na tej stopnji tekmovanja ni nosilcev, domačin prve tekme pa je prvo izžrebana ekipa v paru. Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 7.1. 2022, povratne pa 11.2. 2022.
 • 01.12.2021 | Pokal Terme Olimia
  Tudi Bronxi med osem v pokalu Terme Olimia
  Nocoj smo dobili še osmega udeleženca četrtfinala 27. sezone futsal pokala Terme Olimia. V primorsko-notranjsko obračunu se je zmage veselil prvoligaš FC Bronx, ki je bil v Postojni z 9:3 boljši od NK Proteus. Gostje so s 6:0 dobili polčas, na koncu pa slavili s prepričljivih 9:3.
 • 18.10.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari 1. kroga futsal pokala Terme Olimia
  V dosedanjih šestindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, štirikrat so ga osvojili igralci Dobovca, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, Luvin in Proen Maribor po dvakrat, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. V tej sezoni se tako pokal igra že 27. sezono.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.

DELI NA