23.07.2009 | U19
Lešnik: Nevarnost preti z bočnih položajev

Mlade slovence v petek čaka druga tekma na evropskem prvenstvu, ko se bodo na štadionu Metalurga pomerili s Švico. Tekmo, s pričetkom ob 17. uri po lokalnem (in ob 16. po slovenskem) boste lahko spremljali v tekstovni obliki v živo na nzs.si.

Dan pred tekmo so Slovenci oddelali zadnji pravi trening, kjer je selektor Kostič uigraval napad in obrambo, fantom pa že ob analizi nasprotnika povedal začetno postavo. Vrača se prvi strelec kvalifikacij in kapetan Rep, medtem ko bo pordečelega Joviča nadomestil Fink.

Miloš Kostič je po zadnjem treningu povedal: "Prav gotovo se fantje zavedajo pomembnosti jutrišnje tekme. Vse je podrejeno jutrišnjemu cilju - šli bomo v tekmo z željo premagati Švicarje. Le-ti so se na prvi tekmi pokazali kot zelo kompaktna, dobro organizirana ekipa, ki ima zelo dobre, tehnično podkovane igralce. Ti so s hitrim menjavanjem igralnih mest in potovanjem žoge Angležem povzročali precej težav. V ekipi bo nekaj manjših sprememb, Joviča bo nadomestil Fink, vrača se kapetan Rep, ki bo zasedel sredino igrišča, tako da se Milec vrača na svoj položaj krilnega zveznega igralca. Poskusili bomo pohitriti potovanje žoge in ponoviti tek ter borbenost s prve tekme, ter na ta način presenetiti Švicarje in jim vsiliti svoj ritem igre."

Za analizo igre nasprotne ekipe je zadolžen pomočnik selektorja, Marko Lešnik. Ta nam je razložil, kje bodo Švicarji nevarni. "Največjo nevarnost švicarske reprezentance vidim v tem, da imajo zelo dobro ravnotežje med fazo obrambe in fazo napada, da zelo dobro kontrolirajo žogo in da imajo precej uigranih akcij, vidi se namreč, da so bili dolgo skupaj na pripravah. Največja nevarnost na igrišču preti s strani igralcev v zvezni vrsti ter krilnih napadalcev, ki dobro sodelujejo in skušajo na vsak način preko bočnih položajev in pa preko diagonalnih podaj na te krilne igralce si pripraviti priložnost za zadetek."

Seveda pa imajo tudi Švicarji nekaj pomankljivosti: "Izkoristimo lahko predvsem to, da med njihovo zadnjo linijo in pa zvezno vrsto puščajo veliko prostora, to bomo skušali izkoristiti tako, da bodo naši igralci vtekali v ta prazen prostor in poskušali žogo potisniti za hrbet njihove obrambe in tako doseči zadetek. Velika prednost kvaliteta, ki jo imamo, pa je karakter cele ekipe, ki je odličen in katerega so do sedaj že tolikokrat pokazali. Zato verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata," je optimističen Lešnik.

Tekmo na stadionu Metalurga bo vodil Alin Ovidiu Hategan iz Romunije, pomočnika bosta Mathias Klasenius iz Švedske ter Valižan Philip Thomas, v vlogi četrtega sodnika bo Nemec Manuel Grafe.

Tekmo boste lahko v tekstovni obliki v živo spremljali na www.nzs.si.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 17.11.2022 | U19
  Mladinska reprezentanca tudi v drugo boljša od Romunije
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prijateljsko tekmo z Romuni in ponovno slavila.
 • 15.11.2022 | U19
  Slovenska mladinska reprezentanca zanesljivo ugnala Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let je v Čatežu odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Romuniji.
 • 07.11.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za prijateljska obračuna z Romunijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let, ki se je pred kratkim uvrstila v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo, se bo sredi novembra na dveh prijateljskih obračunih pomerila z izbrano vrsto Romunije. Selektor Anton Žlogar je v ta namen objavil seznam nogometašev, katerim bo dal priložnost na prihajajočih obračunih z Romunijo, ki se je tako kot Slovenija uvrstila v naslednji krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo.
 • 27.09.2022 | U19
  Z novo točko v elitni krog kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca je z neodločenim rezultatom na tekmi z Nizozemsko potrdila uvrstitev v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023. Obračun z gostitelji ni ponudil zadetkov, Slovenci pa so v zahtevni skupini na Nizozemskem osvojili pet točk in prvo mesto.
 • 26.09.2022 | U19
  Proti Nizozemski za potrditev elitnega kroga
  Članska izbrana vrsta bo torkovem večeru v Stockholmu potrjevala obstanek v drugem razredu UEFA Lige narodov, že pred tem pa bo odločilno tekmo za preboj v elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023 odigrala mladinska reprezentanca. Mladi Slovenci se bodo ob 19:30 pomerili z Nizozemci.
 • 24.09.2022 | U19
  Po uvodnem remiju do visoke zmage
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po remiju s Severno Irsko dobila drugo tekmo kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Četa selektorja Antona Žlogarja je s 4:0 premagala moldavske vrstnike.
 • 23.09.2022 | U19
  Po zmago in ugodno izhodišče za zadnjo tekmo
  Mladinska reprezentanca Slovenije po uvodnem remiju s Severno Irsko odšteva ure do druge preizkušnje kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2023. Tekmec Slovencev bodo Moldavci.
 • 21.09.2022 | U19
  Izničili dva gola zaostanka in osvojili točko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023 odprla z remijem. Severna Irska je z goloma Patricka Kellyja dobili prvi polčas, po zadetku kapetana Srđana Kuzmića pa je v 90. minuti za točko Slovencev zadel Jaka Čuber Potočnik.
 • 20.09.2022 | U19
  Severna Irska prva nasprotnica na poti do elitnega kroga kvalifikacij
  Mladinska reprezentanca Slovenije z jutrišnjo tekmo proti Severni Irski pričenja kvalifikacijski turnir za evropsko prvenstvo 2023. Želja zasedbe, ki jo vodi selektor Anton Žlogar, je jasna, Slovenci si želijo na Nizozemskem priigrati elitni del kvalifikacij.
 • 12.09.2022 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za kvalifikacijski turnir
  Nogometna jesen prinaša tekmovalne izzive tudi za mladinsko izbrano vrsto Slovenije. Četa Antona Žlogarja bo preboj v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo napadala na Nizozemskem, selektor pa je danes razkril seznam nogometašev, na katere bo računal na turnirju. 

DELI NA