23.07.2009 | U19
Lešnik: Nevarnost preti z bočnih položajev

Mlade slovence v petek čaka druga tekma na evropskem prvenstvu, ko se bodo na štadionu Metalurga pomerili s Švico. Tekmo, s pričetkom ob 17. uri po lokalnem (in ob 16. po slovenskem) boste lahko spremljali v tekstovni obliki v živo na nzs.si.

Dan pred tekmo so Slovenci oddelali zadnji pravi trening, kjer je selektor Kostič uigraval napad in obrambo, fantom pa že ob analizi nasprotnika povedal začetno postavo. Vrača se prvi strelec kvalifikacij in kapetan Rep, medtem ko bo pordečelega Joviča nadomestil Fink.

Miloš Kostič je po zadnjem treningu povedal: "Prav gotovo se fantje zavedajo pomembnosti jutrišnje tekme. Vse je podrejeno jutrišnjemu cilju - šli bomo v tekmo z željo premagati Švicarje. Le-ti so se na prvi tekmi pokazali kot zelo kompaktna, dobro organizirana ekipa, ki ima zelo dobre, tehnično podkovane igralce. Ti so s hitrim menjavanjem igralnih mest in potovanjem žoge Angležem povzročali precej težav. V ekipi bo nekaj manjših sprememb, Joviča bo nadomestil Fink, vrača se kapetan Rep, ki bo zasedel sredino igrišča, tako da se Milec vrača na svoj položaj krilnega zveznega igralca. Poskusili bomo pohitriti potovanje žoge in ponoviti tek ter borbenost s prve tekme, ter na ta način presenetiti Švicarje in jim vsiliti svoj ritem igre."

Za analizo igre nasprotne ekipe je zadolžen pomočnik selektorja, Marko Lešnik. Ta nam je razložil, kje bodo Švicarji nevarni. "Največjo nevarnost švicarske reprezentance vidim v tem, da imajo zelo dobro ravnotežje med fazo obrambe in fazo napada, da zelo dobro kontrolirajo žogo in da imajo precej uigranih akcij, vidi se namreč, da so bili dolgo skupaj na pripravah. Največja nevarnost na igrišču preti s strani igralcev v zvezni vrsti ter krilnih napadalcev, ki dobro sodelujejo in skušajo na vsak način preko bočnih položajev in pa preko diagonalnih podaj na te krilne igralce si pripraviti priložnost za zadetek."

Seveda pa imajo tudi Švicarji nekaj pomankljivosti: "Izkoristimo lahko predvsem to, da med njihovo zadnjo linijo in pa zvezno vrsto puščajo veliko prostora, to bomo skušali izkoristiti tako, da bodo naši igralci vtekali v ta prazen prostor in poskušali žogo potisniti za hrbet njihove obrambe in tako doseči zadetek. Velika prednost kvaliteta, ki jo imamo, pa je karakter cele ekipe, ki je odličen in katerega so do sedaj že tolikokrat pokazali. Zato verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata," je optimističen Lešnik.

Tekmo na stadionu Metalurga bo vodil Alin Ovidiu Hategan iz Romunije, pomočnika bosta Mathias Klasenius iz Švedske ter Valižan Philip Thomas, v vlogi četrtega sodnika bo Nemec Manuel Grafe.

Tekmo boste lahko v tekstovni obliki v živo spremljali na www.nzs.si.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 09.12.2020 | U19
  Mladinci z Litvo, Islandijo in Italijo
  Sreda v švicarskem Nyonu mineva v znamenju žreba kvalifikacijskih skupin za kadetsko in mladinsko evropsko prvenstvo 2022. Po kadetski reprezentanci je nasprotnike dobila tudi mladinska izbrana vrsta Slovenije.
 • 08.10.2020 | U19
  Mladinska reprezentanca remizirala s Hrvaško
  Mladinska reprezentanca Slovenije je s tekmo v hrvaški Krapini zaključila štiridnevne priprave. Slovenci so po zaslugi Enrika Ostrca in Davida Flakusa Bosilja, ki je zadel dvakrat, vodili že s tremi zadetki, a so Hrvati v zadnji tretjini dvoboja uspeli izenačiti.
 • 29.09.2020 | U19
  Mladinci s Hrvaško
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo 8. oktobra v Krapini odigrala prijateljsko tekmo s Hrvaško. Selektor Agron Šalja je v ta namen vpoklical 21 reprezentantov, ki se bodo zbrali 5. oktobra v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.
 • 04.09.2020 | U19
  Mladinci slavili v Avstriji
  Slovenska reprezentanca do 19 let je na prijateljski tekmi v Obertaunu premagala Avstrijo z 2:0 (0:0).
 • 26.08.2020 | U19
  Mladinci pred elitnim krogom kvalifikacij z Avstrijo
  Slovenska reprezentanca do 19 let (letniki 2001) bo med 31. avgustom in 4. septembrom opravila priprave v Kranjski Gori. Selektor Agron Šalja je vpoklical 22 igralcev, ki bodo v sklopu priprav odigrali tudi prijateljsko tekmo z Avstrijo.
 • 13.08.2020 | U19
  Izvršni odbor Uefe preložil tekme mladih reprezentanc
  Po posvetu s članicami je izvršni odbor Evropske nogometne zveze UEFA zavoljo problematike povezane s COVID-19 sprejel več odločitev v zvezi s tekmovanji mlajših reprezentančnih selekcij za sezoni 2019/20 in 2020/21.
 • 25.07.2020 | U19
  Šalja z mladinci na priprave v Čatež
  Selektor slovenske nogometne reprezentance do 19 let Agron Šalja je predstavil seznam vpoklicanih igralcev, ki bodo med 27. in 31. julijem opravili krajše priprave v Čatežu ob Savi.
 • 04.03.2020 | U19
  Tesen poraz v Gradcu
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v avstrijskem Gradcu odigrala zadnjo pripravljalno srečanje pred elitnim krogom kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Oslabljena zasedba je doživela tesen poraz.
 • 24.02.2020 | U19
  Z Avstrijo v Ajdovščini pred TV zasloni
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo 4. marca ob 15.30 v Ajdovščini odigrala mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Avstrije.
 • 06.02.2020 | U19
  Po remiju še do zmage
  Mladinska reprezentanca Slovenije je nekajdnevne priprave v Antalyji sklenila z drugo prijateljsko tekmo proti Turčiji. Mladi Slovenci so po torkovem remiju vknjižili še zmago.

DELI NA