23.07.2009 | U19
Lešnik: Nevarnost preti z bočnih položajev

Mlade slovence v petek čaka druga tekma na evropskem prvenstvu, ko se bodo na štadionu Metalurga pomerili s Švico. Tekmo, s pričetkom ob 17. uri po lokalnem (in ob 16. po slovenskem) boste lahko spremljali v tekstovni obliki v živo na nzs.si.

Dan pred tekmo so Slovenci oddelali zadnji pravi trening, kjer je selektor Kostič uigraval napad in obrambo, fantom pa že ob analizi nasprotnika povedal začetno postavo. Vrača se prvi strelec kvalifikacij in kapetan Rep, medtem ko bo pordečelega Joviča nadomestil Fink.

Miloš Kostič je po zadnjem treningu povedal: "Prav gotovo se fantje zavedajo pomembnosti jutrišnje tekme. Vse je podrejeno jutrišnjemu cilju - šli bomo v tekmo z željo premagati Švicarje. Le-ti so se na prvi tekmi pokazali kot zelo kompaktna, dobro organizirana ekipa, ki ima zelo dobre, tehnično podkovane igralce. Ti so s hitrim menjavanjem igralnih mest in potovanjem žoge Angležem povzročali precej težav. V ekipi bo nekaj manjših sprememb, Joviča bo nadomestil Fink, vrača se kapetan Rep, ki bo zasedel sredino igrišča, tako da se Milec vrača na svoj položaj krilnega zveznega igralca. Poskusili bomo pohitriti potovanje žoge in ponoviti tek ter borbenost s prve tekme, ter na ta način presenetiti Švicarje in jim vsiliti svoj ritem igre."

Za analizo igre nasprotne ekipe je zadolžen pomočnik selektorja, Marko Lešnik. Ta nam je razložil, kje bodo Švicarji nevarni. "Največjo nevarnost švicarske reprezentance vidim v tem, da imajo zelo dobro ravnotežje med fazo obrambe in fazo napada, da zelo dobro kontrolirajo žogo in da imajo precej uigranih akcij, vidi se namreč, da so bili dolgo skupaj na pripravah. Največja nevarnost na igrišču preti s strani igralcev v zvezni vrsti ter krilnih napadalcev, ki dobro sodelujejo in skušajo na vsak način preko bočnih položajev in pa preko diagonalnih podaj na te krilne igralce si pripraviti priložnost za zadetek."

Seveda pa imajo tudi Švicarji nekaj pomankljivosti: "Izkoristimo lahko predvsem to, da med njihovo zadnjo linijo in pa zvezno vrsto puščajo veliko prostora, to bomo skušali izkoristiti tako, da bodo naši igralci vtekali v ta prazen prostor in poskušali žogo potisniti za hrbet njihove obrambe in tako doseči zadetek. Velika prednost kvaliteta, ki jo imamo, pa je karakter cele ekipe, ki je odličen in katerega so do sedaj že tolikokrat pokazali. Zato verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata," je optimističen Lešnik.

Tekmo na stadionu Metalurga bo vodil Alin Ovidiu Hategan iz Romunije, pomočnika bosta Mathias Klasenius iz Švedske ter Valižan Philip Thomas, v vlogi četrtega sodnika bo Nemec Manuel Grafe.

Tekmo boste lahko v tekstovni obliki v živo spremljali na www.nzs.si.

Tekst: NZS/MK
Foto: NZS/MK

SORODNE NOVICE

 • 07.12.2023 | U19
  Mladinci skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom
  Mladinska reprezentanca Slovenije je v prvem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 ostala neporažena, žreb elitnega dela kvalifikacij, ki je danes potekal v Nyonu, pa jo je uvrstil v skupino 1 skupaj s Španijo, Avstrijo in Kosovom.
 • 21.11.2023 | U19
  Z golom Mačka v elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo
  Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.
 • 18.11.2023 | U19
  Slovenija remizirala tudi z Irsko
  Slovenska mladinska izbrana vrsta se je na drugem kvalifikacijskem srečanju za uvrstitev na evropsko prvenstvo z reprezentanco Irske razšla brez zadetkov. Zadnja in odločilna tekma bo na sporedu v torek proti Albaniji.
 • 16.11.2023 | U19
  Žlogar: Čestitke fantom, čaka nas še dolga pot
  Slovenska mladinska reprezentanca sej je na uvodnem srečanju prvega dela kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo pomerila z Belgijo. Za Slovenijo je edini zadetek na srečanju je dosegel Čuber Potočnik. 
 • 14.11.2023 | U19
  Žlogar: Pred nami je težek turnir, zavedamo se svoje kvalitete
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let je tik pred začetkom uvodnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Na prvem srečanju jih čaka Belgija, selektor Anton Žlogar pa pred uvodnim obračunom deluje samozavestno.
 • 06.11.2023 | U19
  Žlogar: tudi mi posedujemo kvaliteto
  Slovenska reprezentanca do 19 let bo v novembru sodelovala v uvodnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 19 let, ki bo potekalo v letu 2024 na Severnem Irskem. Anton Žlogar je objavil seznam nogometašev, ki bodo branili barve Slovenije.
 • 12.09.2023 | U19
  Žlogar: Zaključen turnir nam je prinesel veliko dobrih stvari
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnjo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Varovanci Antona Žlogarja so morali tokrat priznati premoč Islandiji. 
 • 09.09.2023 | U19
  Slovenija remizirala z Mehiko
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Z Mehiko so se varovanci Antona Žlogarja kljub vodstvu razšli z neodločenim izidom 1:1. 
 • 06.09.2023 | U19
  Slovenija boljša od Savdske Arabije
  Mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo tekmo v sklopu mednarodnega turnirja Slovenia Nations Cup. Od Savdske Arabije so bili varovanci Antona Žlogarja boljši s 3:0. V soboto proti Mehiki.
 • 28.08.2023 | U19
  Žlogar izbral nogometaše za mednarodni turnir
  Slovenska izbrana vrsta do 19 let bo v sklopu mednarodnega Slovenia Nations Cup 2023 prihodnji mesec v Brežicah in Ljubljani odigrala tri prijateljske tekme. Nasprotniki bodo Savdska Arabija, Mehika in Islandija.

DELI NA