05.03.2016 | Pokal Terme Olimia
Kvartet v lov na futsal pokalni naslov

V soboto in nedeljo se bodo štiri ekipe Maribor PROEN, Dobovec Inplan, FC Litija in KMN Bronx Škofije v Podčetrtku pomerile za naslov pokalnega prvaka Terme Olimia. 

Vnovič v Podčetrtku

„V čast nam je, da tudi letos gostimo finalni turnir Futsal pokala Slovenije. Terme Olimia z večnamensko športno dvorano Podčetrtek predstavljajo idealno destinacijo za šport in rekreacijo. Pestro ponudbo nadgrajuje široka paleta sprostitvenih programov Term Olimia, z edinstvenim Wellnessom Orhidelia, ki se že 6. leto zapored povsem upravičeno ponaša z nazivom Naj slovenski wellness. Vse to športnikom predstavlja dodatno vzpodbudo za še boljše športne rezultate, gledalcem pa nudi dodatno možnost nepozabnega doživetja!,“ je pred začetkom tekmovanja povedal Florjan Vasle, direktor podjetja Terme Olimia.

Aktualni prvak izpadel

To je druga lovorika, ki je na voljo v tej sezoni. Prva je septembra pripadla Dobovcu Pivovarni Kozel, ki je v finalu superpokala s 3:1 opravil z Oplastom. Prav Oplast pa je lani osvojil svoj tretji pokalni naslov, letos pa ga v pokalni končnici ni, ker je izpadel v četrtfinalu proti Litijanom. Dobovec Inplan je na poti do polfinala pokala s 6:3 izločil Potočje projektiranje Sevnico, z 2:0 in 4:3 pa so bili Inplanovci boljši v četrtfinalu od Benedikta. Prej omenjeni Litijani so v čettfinalu opravili z Opastom (1:2, 5:1), v osmini finala pa je Litija s 6:4 porazila FSK Stripy. Bronxi so v osmini finala izločili s 6:0 MNK Black&White, v četrtfinalu pa so bili boljši od tretjeligaša KMN Slemen (6:3, 3:3). Z najbolj učinkovito igro pa so se v polfinale prebili Mariborčani, ki so bili v osmini finala porazili KMN Tomaž Trcko (6:3), v četrtfinalu pa so dodobra napolnili mrežo ŠD Mlinše, novinca v ligaških, 10:1 in 9:2 je bilo.

Slovesno v soboto zvečer

V soboto zvečer pa bo slavnostno tudi v klubu Žafran, ki sodi v sklop Term Olimia. Ob 21.30 se bo začela slavnostna razglasitev najboljše igralke in igralca leta 2015. Igralka in igralec bosta prejela lični priznanji, nagrajeni pa bodo tudi drugo in tretjeuvrščeni. 

Lista strelcev v pokalu Terme Olimia:
1. Žiga Čeh (PROEN Maribor) 6
2. Matej Fideršek (PROEN Maribor) 4
3. Nikola Jandrič (PROEN Maribor) 4
4. Aleš Marot (Dobovec Inplan) 4
5. Rok Mordej (Dobovec Inplan) 4
6. Matej Napotnik (KMN Slemen) 4

Pokal Terme Olimia, polfinale, 5.3.

KMN Bronx Škofije – PROEN Maribor (17.00)
(ŠD Podčetrtek, sodniki Dejan Nikolič, Simon Todorovič, Borut Šivic, delegat Bojan Gliha)

KMN Dobovec Inplan – FC Litija (19.00)
(ŠD Podčetrtek, sodniki Admir Zahovič, Borut Šivic, Simon Todorovič, delegat Stanislav Damiš)

KMN Bronx Škofije – PROEN Maribor (17.00)

Bronxi so imeli v zadnjih tekmah neka težav s poškodbami, ki pa so preteklost. Zato škofjoti, vodi jih trener Dino Krivičič, nestrpno pričakujejo zasedbo Proen Maribora.

Primorcem je žreb pofinala pokala namenil v tem hipu morda celo najboljšo ekipo v Sloveniji, zagotovo pa najučinkovitejšo. Na zadnjih štirih tekmah so Štajerci dosegli 41 golov, 10 jih je končalo tudi v mreži Bronxov, ki se je z vijolicami pomeril v 13. krogu 1. SFL (1:10).

V taboru vijolic so imeli precej težav s poškodbami, ki so zdesetkale zasedbo trenerja Senudina Džafiča. Kljub temu ne zmanjšuje ambicij mariborske ekipe. Štajerska prestolnica čaka na pokalni naslov od leta 1998, ko je pokalni naslov, svoj drugi zaporedni, osvojila Agencija Luvin.

Bronxi so bili prvaki leta 2013, ko so v finalu s 6:4 na krilih Roka Grželja in Slavena Radiškoviča s trenerjem Markom Janjičem premagali Dobovec. Bronxi so se za specialista pokalnega tekmovanja izkazali že leta 2011, ko so ob izvrstni organizaciji v koprski Bonifiki klonili proti Litiji šele v finalu.

Senudin Džafič, trener PROEN Maribor:
„Pokal je posebno tekmovanje, presenečenja pa del tega. Tako so tudi Bronxi pred leti postali pokalni prvaki. Zato bomo morali mi pozabiti na letošnje medsebojne tekme. Naši obeti niso najboljši, a tudi poškodbe so sestavni del športa. Matej Fideršek ima zlomljeno kost v nartu, po operativnem posegu okreva Denis Totoškovič, težave ima tudi Mile Simeunovič. Nekaj dni še imamo, da se pripravimo in zberemo.“

Jurček Klinc, kapetan PROEN Maribor:
„Zavedamo se, da smo favoriti tega tekmovanja. To vlogo bi radi upravičili in slavili na tem turnirju. Ne podcenjujemo Bronxov, zavedamo se, da moramo že v polfinalu odigrati resno in zavzeto. Imamo nekaj težav s poškodbami, verjamem, da to v prihodnjih dneh saniramo.“

Dino Krivičič, trener KMN Bronx Škofije:
„S prebojem na finalni turnir pokala smo izpolnili svoj cilj. Pred polfinalnim žrebom so vsi ostali trije tekmeci upali, da jim žreb nameni nas. Tudi mi nismo želeli za tekmeca Mariborčane, ki so v tem hipu verjetno najtežji nasprotnik. V športu ne zmaguje vedno boljša ekipa. Še posebej v pokalu. Potiho upamo, da se prebijemo v finalu in tam dobimo tekmeca, ki smo ga hoteli že v polfinalu.“

Marko Hrvatin, kapetan KMN Bronx Škofije:
„Največji čar pokalnega tekmovanja je, da velikokrat pride do presenečenja. Žal nam je žreb naklonil trenutno najmočnejšo ekipo. Naša mlada ekipa odhaja na turnir z dvignjenimi glavami. Nismo še rekli zadnje. Če pa smo iskreni, v nasprotni ekipi ima dirigentsko palico v rokah veliki Mile Simeunovič, zato nima smisla izgubljati besed. Tudi Bronxi bi se z njim borili za prvaka.“

KMN Dobovec Inplan – FC Litija (19.00)

Dobovec Inplan je domačin turnirja, saj ekipa prihaja iz bližnjega Rogatca in Rogaške Slatine. Tudi zato je pričakovati dober obisk. Dobovec pa upa, da se jim to pot izide. Pokal je še edini naslov v članski konkurenci, ki ga nimajo v svoji vitrini – lani so postali državni in superpokalni prvaki. V zadnjih štirih letih so Dobovčani trikrat klonili v pokalnem finalu. Trener Aleš Poredski bo imel na voljo vse razpoložljive sile, manjkal bo le Gašper Vrhovec, ki v eni sezoni ne more igrati za dve različni ekipi v pokalu. Do polfinala je pomagal prav Litiji, ki bo tokratni tekmec Dobovčanov.

Tomislav Horvat bo s pomlajeno Litijo skušal pomešati načrte, ki jih imajo favorizirani gostje. Litijani so tudi absolutni rekorderji po številu pokalnih naslovov – letos lovijo že jubilejno deseto.

Kako bo pri tem uspešen, bo jasno kmalu – za vse tiste, ki vas ne bo v Podčetrtek, si boste vse tekme ogledali v neposrednem prenosu na Šport TV-ju 1 in 2, v torek, 8. marca, pa bo na Šport TV-ju še posebna oddaja Futsal magazin, kjer bodo predstavljeni odmevi in najboljše poteze s finalnega pokalnega turnirja.

Aleš Poredski, trener Dobovca Inplan:
„Pokal Terme Olima je vedno tekmovanje presenečenj, večkrat pa odloča tudi dnevna forma. Mi smo v zadnjih letih redno na finalnih turnirjih. Upam, da nam uspe in da osvojimo še to lovoriko, ki nam manjka v klubskih vitrinah. Ne bo pa lahko, zahteven tekmec Litijani nas čakajo že v polfinalu.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca Inplan:
„Povsem sproščeni začenjamo nastope na finalnem turnirju pokala Terme Olimia, saj vemo, da so Mariborčani veliki favoriti tekmovanja. Kljub temu pa bele zastave nimamo. V polfinalu nas uvodoma čakajo Litijani, ki so vedno neugoden tekmec. Če bomo pravi, pa je mogoče prav vse.“

Tomislav Horvat, trener FC Litije:
„V tem delu pokalne sezone smo nekaj že naredili, izločili smo aktualnega pokalnega prvaka Oplast. Zdaj gremo naprej, čaka nas Dobovec Inplan. So domačini, a jaz verjamem v moje fante. Ne pozabimo pa – to je pokal.“

Borut Ručna, kapetan FC Litija:
„Pričakovanja so visoka, smo športniki. Če ne bi bilo tako, na turnir sploh ne bi šli. Nismo v vlogi favorita. Mariborčani in Dobovec se že vidijo v finalu. A to je pokal – odloča ena sama tekma. Z nekaj sreče in znanja nam lahko uspe.“

Tekst: D.P.
Foto: D.P./Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec v 2. polčasu do 7. pokalnega naslova
    V Podčetrtku so pred polno dvorano s 4:2 premagali KMN Meteorplast Šic Bar, gole za naslov so dosegli Patrik Pasariček (2), Žiga Čeh in Denis Kneževič. To je že sedmi (zaporedni) futsal pokal za ekipo trenerja Kujtima Morine.
  • 09.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec sedmič ali KMN Meteorplast Šic Bar prvič
    Po finalu članic nas ob 19. uri čaka še finale futsal pokala Terme Olimia. Tekmeca pa FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar. Dobovec lovi svoj 7. (zaporedni) naslov, KMN Meteorplast Šic Bar je prvič v finalu.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dobovec in KMN Meteorplast Šic Bar v finalu
    Dobovec je prvi finalist 29. sezone futsal pokala Terme. V polfinalu v Podčetrtku, ki dvanajstič gosti finalni pokalni turnir, je Dobovec s 5:0 premagal KMN Bronx Škofije. KMN Meteorplast Šic Bar pa je v 2. polfinalu po kazenskih strelih z 8:7 premagal Siliko. Finale bo v soboto, 9.3., ob 19. uri.
  • 08.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Dokazati, da so zasluženo med pokalno četverico
    Leta 2011 je Bronx izpadel že v osmini finala pokala (izločil ga je prav Dobovec), leta 2013, ko je Podčetrtek prvič gostil finalni turnir, pa je KMN Bronx osvojil prvi pokalni naslov – v finalu so ugnali prav Dobovec. Med letoma 2013 in 2024 so Bronxi letos sedmič na finalnem turnirju – ob naslovu leta 2013 so finale igrali še leta 2017, polfinalisti pa so bili v letih 2016, 2018, 2019, 2023 in 2024.
  • 07.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Branijo naslov, želijo 7. zaporedni pokal
    V Podčetrtek prihaja tudi ekipa FK Dobovec, ki bo na parketu tamkajšnje športne dvorane lovila svoj 7. zaporedni pokalni naslov. V petek ga čaka obračun z ekipo KMN Bronx Škofije, to bo tekma 1. in 7. ekipe 1. SFL.
  • 06.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Petič na turnirju, želijo v finale
    V Podčetrtek na finalni turnir pokala Terme Olimia prihaja tudi vrhniški Siliko, ki letos slavi 10 let uspešnega delovanja. Zasedba trenerja Mileta Simeunoviča bo petič nastopila na zaključnem turnirju.
  • 04.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po prvi finale v klubski zgodovini
    KMN Meteorplast Šic Bar se pripravlja na svoj 1. nastop na finalnem turnirju pokala Terme Olimia. V polfinalu se bo v petek, 8.3., pomeril s Silikom.
  • 03.03.2024 | Pokal Terme Olimia
    V pričakovanju pokalnega dvodnevja v Podčetrtku
    Pred nami je finalni turnir pokala Terme Olimia, kjer bomo dobili prvake moškega futsal pokala, v soboto tudi prvakinje ženskega futsal pokala. V soboto bomo razglasili tudi najboljše v letu 2023: igralko, igralca in mladega igralca do 21 let.
  • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
    Po žrebu futsal pokalov
    V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
  • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
    Znani udeleženci finalnega turnirja
    Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.

DELI NA