24.10.2023 | A
Kurtić do prvega zadetka, Janža med asistenti

Pretekli vikend so po končanih reprezentačnih obveznostih slovenski nogometaši ponovno zaigrali za svoje klube. V romunskem prvenstvu je do svojega prvega zadetka prišel reprezentačni vezist Jasmin Kurtić. Erik Janža je z asistenco svojemu moštvu pomagal do zmage.

Začenjamo v italijanski Serie A, kjer je bil pretekli vikend odigran deveti krog prvenstva. Udinese, kjer si kruh služita slovenska reprezentanta Jaka Bijol in Sandi Lovrić, se je doma pomeril z Leccejem in vknjižil že šesti remi v letošnji sezoni. Srečanje se je končalo z izidom 1:1, Bijol je na zelenice preživel celotno srečanje, Lovrić pa tokrat ni bilo v moštvu zeber iz Vidma. Udinese na lestvici trenutno zaseda 18. mesto, prvo zmago v sezoni pa bo lovil proti Monzi, kjer bo gostoval v prihodnjem krogu državnega prvenstva.

V polsjki Esktraklasi so moštva zaključila 12. krog tekmovanja. Reprezentačni branilec Miha Blažić je s svojim drugouvrščenim Lechom gostil moštvo Lodž in s klopi pospremil novo zmago svojega moštva. Luke Zahovića tokrat ni bilo v kadru Pogona, uspešno tekmo pa je odigral bočni reprezentančni branilec Erik Janža, ki je prispeval asistenco za drugi zadetek Gornika in tako svojemu pomagal do domače zmage nad Rakowom (2:1). Moštvo Gornik na lestvici trenutno zaseda 13. mesto, Zahovićev Pogon pa je trenutno na 7. mestu lestvice.

V romunski Superligi pa je do svojega prvenca prišel reprezentančni vezist Jasmin Kurtić. S svojim moštvom Craiova je gostil Petrolul in dosegel edini zadetek za svoje moštvo, ko je v 74. minuti uspešno izvedel najstrožjo kazen. Moštvo Universitatea Craiova ima na četrtem mestu lestvice trenutno dvaindvajset točk in za vodilnim FCSB zaostaja za osem točk.

Slovenski reprezentačni kapetan Jan Oblak je na zadnjem srečanje španske La Lige s svojim Atleticom gostoval pri Celti iz Viga. Oblak je svojimi soigralci mrežo Atletica ohranil nedotaknjeno že četrtič. Atletico se je na omenjenem srečanju veselil že pete zaporedne zmage. Na lestvici ima s tekmo manj od svojih tekmecev na četrtem mestu lestvice 22 točk in za vodilnim Real Madridom zaostaja za tri točke. Atletico bo že nocoj v Ligi prvakov gostoval pri škotskem Celticu, v prihodnjem krogu državnega prvenstva pa bo doma gostil Alaves.

Reprezentant Klub Tekma Minutaža Učinek
Jure Balkovec Alanyaspor (TUR) Trabzonspor 1-0 Alanyaspor 90' -
Vid Belec APOEL (CIP) APOEL 1-0 Nea Salamina 90' -
Jaka Bijol Udinese (ITA) Udinese 1-1 Lecce 90' -
Miha Blažič Lech Poznan (POL) Lech 3-1 Lódź klop -
David Brekalo Viking (NOR) Viking 3-4 Tromsø - -
Žan Celar Lugano (ŠVI) Grasshoppers 2-1 Lugano od 64' -
Vanja Drkušić Soči (RUS) Ural 1-4 Soči do 89' -
Timi Max Elšnik Olimpija (SLO) Domžale 0-2 Olimpija klop -
Adam Gnezda Čerin Panathinaikos (GRČ) Olympiacos - Panathinaikos (prekinjeno) začetnih 11 -
-
Jon Gorenc Stankovič Sturm (AVT) Sturm 2-1 Hartberg 90' -
Erik Janža Gornik Zabrze (POL) Górnik 2-1 Raków do 34' asistenca
Žan Karničnik Celje (SLO) Rogaška 0-4 Celje 90' -
Jasmin Kurtić U. Craiova (ROM) Craiova 1-3 Petrolul 90' gol
Sandi Lovrić Udinese (ITA) Udinese 1-1 Lecce - -
Jan Mlakar Pisa (ITA) Pisa 2-1 Cittadella klop -
Jan Oblak Atletico Madrid (ŠPA) Celta 0-3 Atletico 90' -
Petar Stojanović Sampdoria (ITA) Sampdoria 2-0 Cosenza - -
Benjamin Šeško RB Leipzig (NEM) Darmstadt 1-3 Leipzig klop -
Andraž Šporar Panathinaikos (GRČ) Olympiacos - Panathinaikos (prekinjeno) klop -
Benjamin Verbič Panathinaikos (GRČ) Olympiacos - Panathinaikos (prekinjeno) klop -
Matevž Vidovšek Olimpija (SLO) Domžale 0-2 Olimpija - -
Žan Vipotnik Bordeaux (FRA) Angers 2-0 Bordeaux od 61' -
Luka Zahović Pogon Szczecin (POL) Piast 0-0 Pogon - -
David Zec Celje (SLO) Rogaška 0-4 Celje 90' -

Tekst: LD
Foto: M24.si

 

SORODNE NOVICE

  • 04.10.2024 | A
    Kek izbral za Norveško in Kazahstan
    Slovenski selektor Matjaž Kek je na današnji novinarski konferenci v Nacionalnem nogometnem centru Brdo predstavil seznam vpoklicanih igralcev za tekmi Uefa lige narodov z Norveško in Kazahstanom. Slovenci bodo v Osli gostovali 10. oktobra ob 20.45, tri dni kasneje pa jih ob 15.00 čaka še dvoboj v Almatyju.
  • 01.10.2024 | A
    Novembrska tekma z Norveško že razprodana
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo Uefa lige narodov proti Norveški odigrala pred nabito polnimi Stožicami, saj so več kot mesec dni pred obračunom pošle še zadnje vstopnice. Tekma med Slovenijo in Norveško bo 14. novembra ob 20.45.
  • 30.09.2024 | A
    Stopnjevanje strelske forme pred obračunom z Norveško
    Slovenske reprezentante od obračuna z Norveško ločita manj kot dva tedna. Pretekli konec so bili strelsko uspešni Vanja Drkušić, Josip Iličić ter Benjamin Šeško, ki je mrežo nasprotnika zatresel dvakrat ob tem pa prispeval še asistenco. Podajalsko se je izkazal tudi Timi Max Elšnik, ki je do zadetka pomagal svojemu reprezentančnem kolegu.
  • 23.09.2024 | A
    Elšnik na derbiju proti Partizanu priigral enajstmetrovko in ob visoki zmagi prispeval še asistenco
    Pretekle dni so bili v klubih ponovno dejavni slovenski reprezentanti. Timi Max Elšnik je zaigral na svojem prvem derbiju proti Partizanu in pustil velik vtis pri zmagi gostov s 4:0.
  • 17.09.2024 | A
    Bijol in Lovrić po preobratu z Udinesejem na vrhu lestvice
    Po reprezentančnem premoru so bili v svojih klubih ponovno na delu slovenski reprezentanti. V domačem prvenstvu se je z novo asistenco izkazal Josip Iličić, v 4. krogu Serie A pa sta Jaka Bijol in Sandi Lovrić sodelovala pri preobratu Udineseja proti Parmi in se razveselila že tretje zmage v novi sezoni.
  • 11.09.2024 | A
    Kek in Vogrin s priznanjem MO Maribor
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek in vodja zdravniške službe reprezentance, dr. Matjaž Vogrin, sta danes v Mariboru prejela posebno priznanje svoje občine – mestni pečat Maribora, zaradi posebnih zaslug vsakega na svojem strokovnem področju.
  • 10.09.2024 | A
    Odmevi po zmagi proti Kazahstanu
    Slovenska nogometna reprezentanca je v ponedeljek zvečer v UEFA Ligi narodov gostila Kazahstan in dosegla prepričljivo zmago s 3:0. Po remiju z Avstrijo v prvem krogu so Slovenci v drugem krogu slavili še zmago in se povzpeli na vrh svoje skupine.
  • 09.09.2024 | A
    Na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška boljši od Kazahstana
    Slovenski nogometaši so na 63. rojstni dan selektorja Matjaža Keka dobili drugo tekmo UEFA Lige narodov, v Stožicah so na krilih trikratnega strelca Benjamina Šeška ugnali Kazahstan.
  • 09.09.2024 | A
    Zagotovi si vstopnice za gostujočo tekmo z Avstrijo
    Pričela se je prodaja vstopnic za zadnjo tekmo slovenske nogometne reprezentance v Uefa ligi narodov. Slovenija bo 17. novembra ob 18.00 gostovala na Dunaju, tekma pa bi lahko odločilno vplivala na končno razvrstitev v skupini.
  • 09.09.2024 | A
    V prodaji vstopnice za tekmo z Norveško
    Slovenska nogometna reprezentanca bo zadnjo domačo tekmo v aktualni izvedbi Uefa lige narodov odigrala 14. novembra ob 20.45 v ljubljanskih Stožicah. Vstopnice za nogometni spektakel so že v prodaji!

DELI NA