21.04.2024 | 2. SNL
Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte

Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.

Novomeščani so se brez Verona Šalje, Nika Kapuna in Maja Roriča osredotočili na branjenje, a so v 17. minuti prešli v vodstvo. Mark Gliha je žogo z glavo usmeril pred vrata, z bližine pa je zadel Ismir Nadarević. Beltinčani so skušali odgovoriti še pred polčasom, a niso uspeli streti dolenjske obrambe. V uvodu drugega polčasa je Stefan Moćić odbil strel Tilna Kovačiča, Ismir Nadarević pa ob oddaljenejši vratnici neoviran ni zadel žoge. Domači rezervist Gašper Černe je po kotu z glavo streljal preko vrat, v 63. minuti, po predložku Ivana Težačkega, pa se je izkazal gostujoči Luka Čadež in odbil strel Jana Bruna Kralja. Vratar Krke je bil na mestu tudi v 71. minuti, ko je bil po kotu najvišji Nenad Ignjič, še v lepši priložnosti pa se je minuto kasneje znašel Gašper Černe, a predložka Luke Pihlerja tudi po zaslugi Čadeža ni uspel pretvoriti v izenačenje. Novomeški vratar je imel v 81. minuti precej dela s predložkom Jana Bruna Kralja, ki ga je izbil v kot, po njem pa je z roba kazenskega prostora sprožil Nenad Ignjič, vendar meril mimo desne vratnice. Beltinci tako niso izkoristili priložnosti, da z vrha lestvice izrinejo vodilno Nafto, Krka pa je z zmago povečala naskok pred cono izpada.


Tolminci in Konjičani so se na severu Primorske razšli z delitvijo točk, čeprav je dolgo bolje kazalo domačinom. Rdeče-črni so v 22. minuti povedli z golom Marka Furlana, Štajerci pa so zaostanek lovili vse do 83. minute, ko je izid poravnal Andraž Kolar. Tolmin je z remijem prišel do 28. točke, eno več imajo na svojem računu Konjičani.


Z enakim rezultatom se je končala tudi tekma v Kranju, kjer je Triglav gostil velenjski Rudar. Gorenjci so povedli v 21. minuti, ko je Matevž Medič Slaček zatresel lastno mrežo, gostje iz Šaleške doline pa so izid poravnali po pol ure igre, ko je mrežo orlov zatresel Stian Džumhur. Izid se v nadaljevanju srečanja ni več zamenjal, Triglav je vknjižil 45. točko, osmi Rudar je 32 točkah.


Vodilna Nafta je v soboto gostovala v Biljah in po dveh porazih prišla do nove zmage. Modri so odpor domačinov strli v 71. minuti srečanja, ko je za vodstvo zadel Tin Polić. Sedem minut pred koncem tekme je nove točke, s katerimi je Nafta ohranila vodstvo, potrdil Stjepan Oštrek, ki je s 14 goli drugi strelec prvenstva.


Na drugo mesto, pred Beltinčane, so se z zmago na Koroškem zavihteli Goričani, ki so na Ravnah na Koroškem ravno tako slavili z rezultatom 0:2. Mreža Fužinarja se je prvič tresla že v drugi minuti dvoboja, ko je v polno meril Darius Daniel Jalinous, na drugi in zadnji zadetek na tekmi pa je bilo potrebno čakati 90 minut. V drugi minuti sodniškega dodatka je goriško zmago potrdil Boris Krstić. Gorica se je z zmago povzpela na drugo mesto lestvice, vodilna Nafta ima štiri kroge pred koncem sezone tri točke naskoka.


Beltinčane so z nedeljsko zmago ujeli tudi Ajdovci, ki so nadaljevali uspešno serijo na domačem igrišču, v prestolnici burje so tokrat klonili še nogometaši Ilirije. Ljubljančani so se domačim upirali do 55. minute, ko je za domače vodstvo zadel Goncalo Agrelos, Primorci pa so zmago potrdili v končnici tekme. V 80. minuti je vodstvo podvojil Edvin Suljanović, v sodniškem dodatku pa se je še osmič to sezono veselil Goncalo Agrelos.


Četrte zaporedne zmage so se razveselili Sežanci, ki so z novim kompletom točk zapustili cono izpada in na mesta, ki peljejo v 3. SNL, izrinili Ravenčane. Kraševci so bili z goloma v prvem polčasu boljši od Bistrice, Štajerci so se v zaostanku znašli že v deveti minuti, ko je v polno meril Hans Kamta Mpongo, v 19. minuti pa je za končnih 2:0 zadel Nikola Nejčev.


Na peto mesto so se po domači zmagi v obračunu z Dekani povzpeli Grosupeljčani, osrednji junak dvoboja pa je bil Rok Štorman. Posojeni član Radomelj je prvič zadel v 44., nato pa še v 54. minuti srečanja. Primorci so častni zadetek dosegli v 94. minuti tekme, ko je za končnih 2:1 zadel Benjamin Dalipi.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 03.05.2024 | 2. SNL
    Triglav gosti vodilno Nafto, Primorje s Fužinarjem
    Tri tekme pred koncem 2. SNL najbolje kaže Nafti, ki bo s petkovim gostovanjem pri Triglavu odprla 28. krog prvenstva. Srečanje iz Kranja boste lahko spremljali tudi na Sportklubu. V primorskem obračunu se bosta pred kamero NZS pomerila Tabor in Gorica, Ajdovci pa v nedeljo gostijo Ravenčane.
  • 28.04.2024 | 2. SNL
    Ilirija z zmago ujela Kraševce, Ajdovci dobili severnoprimorski derbi
    Sežanci so po štirih zaporednih zmagah doživeli boleč poraz, Ilirija pa je z zmago izenačila izkupiček Kraševcev. Vodilna Nafta je na domačem igrišču remizirala z Rudarjem, Beltinci so izgubili v Slovenski Bistrici, severnoprimorski derbi v Novi Gorici pa je pripadel Ajdovcem.
  • 26.04.2024 | 2. SNL
    Goričani po preboju v pokalni finale gostijo severnoprimorski derbi z Ajdovci
    Tudi drugoligaše le še štirje krogi ločijo do zaključka sezone. Vrhunec tokratnega kroga bo zaključno dejanje, v severnoprimorskem derbiju se bodo udarili Goričani in Ajdovci. Vodilna Nafta se bo pred kamero NZS pomerila z velenjskim Rudarjem, tretji Beltinci gostujejo v Slovenski Bistrici.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.

DELI NA