15.04.2024 | U15
Kreft izbral varovance za mednarodni turnir

Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.

Slovenska izbrana vrsta bo prvo srečanje odigrala v četrtek, 25.4. ob 17. uri v Ajdovščini proti reprezentanci Savdske Arabije. Na drugem obračunu se bodo varovanci selektorja Krefta pomerili s Češko, srečanje bo na sporedu v soboto, 27. 4. ob 17. uri v Vipolžah. V primeru uvrstitve v izločilne boje bo izbrana vrsta do 15 let nastopila v polfinalu turnirja, ki bo na sporedu 29. aprila, finalni obračun pa bo odigran 1. maja v Gradišču ob Soči. 

Selektor izbrane vrste Boštjan Kreft do 15 let je ob predstavitvi seznama dejal: ”Turnir narodov je zelo pomembna akcija, na kateri imamo priložnost odigrati več tekem na višji težavnostni ravni. Takšni turnirji nam omogočajo, da vsak igralec dobi veliko igralnih minut, na ta način pa spoznamo trenutno stanje reprezentantov. Ta turnir bo koristen tudi za moštveni duh, saj se igralci med dobro spoznajo in uigrajo. Turnirja se veselim, saj bo koristen za naš razvoj, hkrati pa nam bo dal dodatno mero tekmovalnosti.”

Na turnirju bodo poleg reprezentanc Slovenije, Savdske Arabije in Češke nastopile tudi izbrane vrste Avstrije, Južne Koreje, Združenih arabskih emiratov, Walesa, Severne Makedonije, Norveške, Romunije, Irske in Italije.

Seznam vabljenih igralcev:

Miha Matjašec (Mura), Blaž Kovač (Mura), Maj Blažic (Mura), Aleksej Šutalo (Koper), Tian Mačak (Koper), Deen Okanović (Dinamo Zagreb/HRV), Tristan Kotar (Ilirija), Jaka Robin (Aluminij), Artem Grom (Bravo), Nik Deisinger (Celje), Maj Pirc (Domžale), Luk Rus (Domžale), Viktor Božić (Domžale), Luka Karapetrović (Domžale), David Jereb (Domžale), Lan Črešnik (Maribor), Timon Kikec (Maribor), Tian Nai Koren (Maribor), Luka Kokol (Maribor), Tai Primc (Maribor), Filip Slana (Maribor), Chris Jazbar (Wolfsberger).

Termini srečanj v skupinskem delu:

25. april 2023 ob 17.00 (Ajdovščina) Slovenija - Savdska
27. april 2023 ob 17.00 (Vipolže) Slovenija - Češka

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 16.01.2024 | U15
  Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
  Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA