Knapi zagrenili življenje Mariboru

Rudar - Maribor 1:1 (0:1)

* Stadion ob jezeru, gledalcev 1500, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Zupančič (Moravče).
* Strelca: 0:1 Novaković (26.), 1:1 Vručina (66.).
* Rudar: Radan, Bolha, Bilong (od 46. Grgić), Zec, Mužek, Pišek, Trifković, S. Babić, Lotrič (od 87. Dodlek), Mary, Vručina (od 90. Eterović).
* Maribor: Handanović, Palčič, Šme, Defendi, Janža, Kabha, Pihler (od 64. Bohar), Sallalich, Vršič (od 67. Tavares), Zahović (od 74. Sunny), Novaković.
* Rumeni kartoni: Vručina, Pišek; Kabha.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani so proti Mariborčanom prišli do točke, a bodo kljub temu bržčas malce nezadovoljni, saj so bili v drugem polčasu boljši in nevarnejši tekmec od izbrancev Darka Milaniča. Ti so sicer po 11 krogih na drugem mestu, za vodilno Olimpijo zaostajajo za štiri točke, a so prekinili niz štirih zaporednih zmag. Na drugi strani je Rudar na sedmem mestu z 12 točkami, toliko jih ima tudi osmo Krško.

Vijolični so sicer zasluženo dobili prvi polčas. Edini zadetek je dosegel Milivoje Novaković, ki je lepo sprejel dolgo podajo Marwana Kabhe v kazenski prostor in potem žogo poslal pod prečko velenjskega gola. Sicer pa je imel izkušeni slovenski reprezentant prvo priložnost že v četrti minuti, a je bil Matej Radan na mestu.

Mariborčani so še dvakrat streljali proti vratom Velenjčanov, in sicer v 38. minuti, ko je z roba kazenskega prostora meril Sintayehu Sallalich, in v 43., ko je iz obrata streljal Luka Zahović. Oba sta bila premalo natančna.

Velenjčani so tudi imeli nekaj priložnosti, najlepši pa v šesti in 29. minuti. Najprej je z 18 metrov sprožil povratnik po kazni John Mary, izkazal pa se je Jasmin Handanović v mariborskih vratih. Nato pa je gostujoči čuvaj mreže dobro posredoval še po prostem strelu Bojana Vručine.

V drugem polčasu uvodoma gledalci niso gledali posebej razburljivega dvoboja, v 66. minuti pa so domači navijači skočili na noge, ko je izenačil Vručina. Žoga se je po podaji Klemna Bolhe odbila do njega na 12 metrov od vrat, velenjski nogometaš pa je z lepim strelom žogo poslal pod prečko.

Malce pozneje se je v priložnosti znašel še John Mary, a je ostalo pri 1:1, tako kot po strelu Sunnyja Omoregieja v 76. minuti. Do konca tekme so bili Velenjčani tisti, ki so bili bližje zmagi, saj so ves čas iskali poti v kazenski prostor Maribora, pritiskali, streljali (Bolha, Darko Zec, Mate Eterović), a brez uspeha.

Velenjčani bodo v 12. krogu v soboto gostovali v Kopru, Mariborčani pa bodo gostili Domžalčane.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 23.09.2016 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar Velenje - Maribor
    Enajsti krog Prve lige Telekom Slovenije bodo zaključili Velenjčani in Mariborčani. Vijolice bodo v Šaleški dolini lovile že sedmo zmago v nizu, knapi pa bodo po treh tekmah z osvojeno točko iskali vrnitev na zmagovalna pota.

DELI NA