28.05.2023 | Prva liga Telemach
Kidričani potrdili povratek med najboljše

DRUGA TEKMA KVALIFIKACIJ ZA POPOLNITEV PRVE LIGE TELEMACH

GORICA - ALUMINIJ 1:1 (1:1)

Športni park v Novi Gorici, sodniki: Obrenović, Žunič, Kordež.
Strelca: 1:0 Iličić (9.), 1:1 Marinšek (27.).
Gorica: Likar, Krajnc (od 58. Andrejašič), Selimović, Hrka, Mlakar, Petrović (od 66. Velikonja), Ahmetaj, Kolobarić (od 72. Marinič), Jukić (od 46. Ankrah), Junčaj (od 58. Karrica), Iličić.
Aluminij: Banić, Martić, Schaubach, Koblar, Jovan, Gorenak (od 68. Črnčec), Jagić, Marinšek (od 82. Baskera), Šturm (od 68. Katuša), Brest (od 90. Grajfoner), Skiba (od 82. Čavara).
Rumeni kartoni: Krajnc, Karrica, Selimović, Ankrah, Marinič; Martić.
Rdeči karton: /.

Aluminij se po letu dni igranja v drugi ligi vrača v prvoligaško druščino, Gorica pa se po letu igranja med elito tretjič v zgodovini od nje poslavlja. Po videnem na dveh tekmah je napredovanje Štajercev povsem zasluženo, boljši so bili tudi večji del povratne tekme in bi na krilih razpoloženega Nika Marinška lahko tudi zmagali. Nekaj težav so imeli le v zaključku tekme, ko je Gorica zaigrala na vse ali nič, vendar se je takrat videlo, da ima Aluminij tudi dobrega vratarja. Tibor Banić je nekajkrat dobro posredoval, imel pa je tudi nekaj sreče.

Goričani so hitro prišli do želenega vodstva. Čeprav na začetku niso brezglavo krenili v napad, pa so izkoristili že prvo nevarnejšo akcijo, pri tem pa jim je pomagala tudi neodločna obramba Aluminija. V deveti minuti po strelu Alena Krajnca najprej ni najbolje posredoval Banić, ki je žogo odbil, nato je poskusil še Dario Kolobarić, njegov strel so gosti sicer blokirali, a žoge niso poslali izven kazenskega prostora. Prišla je do Miroslava Iličića, ki jo je poslal v mrežo. Aluminij že pred prejetim golom ni bil v podrejenem položaju, v nadaljevanju pa je bil celo podjetnejši in nevarnejši.

Napadalna igra se mu je obrestovala v 27. minuti, ko je prišel do izenačenja. Tin Martič je z desne strani podal žogo do Daniela Skibe, ta ni najbolje streljal, a je pred vrati Nik Marinšek s peto spremenil pot žogi, vratar Uroš Likar je bil brez moči. Marinšek je v 32. minuti prišel do novega strela, a je goriška obramba njegov poskus blokirala. Po kotu je Martić že premagal Likarja, vendar ga je na golovi črti rešil Steven Junčaj, ki je z glavo odbil žogo v polje.

Na drugi strani je Alessandro Ahmetaj s prostega strela zadel zunanji del mreže, toda bližje vodstvu so bili vseeno gosti. Do odmora so imeli dve veliki priložnosti, toda Skibi in Marku Brestu, ki sta se znašla sama pred vrati, je veselje preprečil Likar.

Brest bi v 53. minuti lahko bolje zaključil protinapad, šest minut pozneje pa je zapravil še lepšo priložnost. Po podaji Marinška z desne strani je z neposredne bližine zadel prečko. V 66. se je izkazal vratar Aluminija, ki je ubranil strel Iličića z glavo, na mestu je bil tudi po poskusih Etiena Velikonje in Ahmetaja devet in deset minut pozneje. Najlepšo priložnost pa so imeli domači v desetminutnem sodniškem dodatku, ko se je branilec Vahid Selimović povsem sam znašel pred Banićem, z volejem streljal močno, vendar zadel le prečko.

Tekst: STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Aluminij si je na domačem igrišču priigral zajetno prednost pred povratno tekmo na Primorskem, a pri Gorici verjamejo, da lahko v nedeljo prikažejo boljšo predstavo in nadoknadijo zaostanek. Kdo bo prvoligaš v sezoni 2023/24?
  • 25.05.2023 | Prva liga Telemach
    Kidričani pred tekmo v Novi Gorici z dvema goloma prednosti
    Nogometaši Aluminija so dobili prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach, Goričani bodo v nedeljo na domačem igrišču lovili dva zadetka zaostanka.
  • 24.05.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Kdo bo v prihodnji sezoni del Prve lige Telemach? Gorica se želi izogniti novemu ekspresnemu izpadu med drugoligaše, Aluminij pa po sezoni v 2. SNL išče hiter povratek med najboljše v državi.
  • 19.05.2023 | Prva liga Telemach
    Gorica do zmage in dodatnih kvalifikacij
    Nogometaši Gorice so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach doma premagali Tabor iz Sežane z 1:0 (1:0).
  • 06.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Goričani z novim porazom še naprej gladko zadnji
    Nogometaši Aluminija so v 32. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:0 (2:0).
  • 04.05.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Aluminij - Gorica
    Nogometaše Gorice pet krogov pred koncem sezone do devetega mesta loči osem točk, devetim Celjanom pa za točko beži Aluminij. Četrkov obračun v Kidričevem bo izjemno pomemben za obe zasedbi.
  • 25.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gorica in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Gorice in Aluminija so se v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.02.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Aluminij
    Maribor in Olimpija se bosta v soboto udarila v velikem derbiju PLTS, že v četrtek pa bo na sporedu obračun začelja lestvice. Gorica bi z zmago ujela priključek s Kidričani, Aluminij lovi Sežance in Celjane.
  • 29.11.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Dvoboj dna dobil Aluminij
    Nogometaši Aluminija so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 2:1 (1:1).

DELI NA