08.02.2009 | A
Kek proti Belgijcem po gol več
V Ljubljani so se na letalo proti Bruslju vkrcali le trije reprezentantje - Jasmin Handanovič, Zlatko Dedič in Aleš Mejač - medtem ko so se, ali se bodo, ostali reprezentanci pridružili v reprezentančnem hotelu v Genku. Ob pristanku na bruseljskem letališču sta svoje reprezentančne kolege pričakala Birsa in Jokič, medtem ko sta bila prva v hotelu Novakovič in Brečko. Kmalu po prihodu v Genk sta se fantom pridružila tudi Ljubijankič in Šuler, ki sta se z avtom pripeljala iz Genta, med večerjo pa je v NH Hotel Genk prišel še Radosavljevič. Ostali fantje bodo na tak način kapljali vse do torka, ko se bo Kekovi četi kot zadnji pridružil debitant Maroh.

Reprezentanca bo jutri prvič tudi trenirala skupaj, do tekme z Belgijo pa bodo skupaj opravili dva treninga: "Glede na to, da se bomo v celoti zbrali šele jutri, oziroma, da čakamo igralce, ki so imeli danes obveznosti, je predviden trening jutri v popoldanskih urah in tisti običajni trening pred tekmo v torek na stadionu. Kakšnih večjih aktivnosti v tako kratkem času nimamo planiranih, videti pa je potrebno v kakšnem stanju so nogometaši, ki so še danes igrali tekme," je po večerji povedal selektor Kek, ki ta trenutek, za razliko od večine lanskih reprezentančnih akcij, nima težav s poškodbami igralcev: "Zaenkrat ugotavljamo, da kakšnih opaznih poškodb ni, seveda so določeni igralci prejeli kakšne udarce, ampak to je normalno."

Bo pa imel Kek velike težave že čez nekaj več kot mesec dni, ko bo v Mariboru gostovala Češka. Takrat zaradi kartonov ne bodo smeli igrati Ilič, Brečko in Šuler. Kek bo nekatere taktične različice preizkusil proti Belgiji, ki je zadnji test pred Čehi: "O imenih na mestih, kjer bomo zaradi kartonov najtanjši na tekmi s Češko, danes še ne bom govoril, saj so to stvari, ki se tičejo stanja v ekipi, le-to pa bo vidno šele po prvem treningu. Če ne bo nič presenetljivega, bosta centralna branilca tudi na tej tekmi Morec in Cesar. Gre namreč za to, da bomo nekatere stvari poskusili odigrati tako, kot si zamišljam proti Čehom."

Belgija velja za pravo preizkušnjo pred nadaljavanjem kvalifikacij, na takšnih tekmah pa je v prvem planu predvsem odpravljanje napak s prejšnjih tekem: "Tekma z Belgijo je res tekma, ki v tem trenutku morda nima toliko rezultatske prioritete, je pa vedno potrebno poskusiti odigrati na pozitiven rezultat, obenem pa obdržati slog igre, ki je naletel na pozitiven odziv javnosti - napadalno, z željo dati gol več kot nasprotnik. Veliko stvari moramo sicer popraviti med branjenjem, to pa je tudi namen takšnih tekem kot je ta. Včasih ti to uspe, drugič spet ne. Videli bomo v kakšnem stanju je Stevanovič po tekmi z Ajaxom, seveda pa me zanima, kaj bo pokazal Maroh, sploh glede na to, da bo 48 ur pred tekmo z Belgijo odigral prvenstveno tekmo s klubom."

Med januarskim prestopnim rokom je precej nogometašev zamenjalo delodajalce, kar selektorju Keku vsekakor odpira določene možnosti za naprej. Tako se je v reprezentanco že vrnil Dalibor Stevanovič, blizu pa sta po daljših poškodbah tudi Dare Vršič in Goran Šukalo: "Vesel sem, saj so igralci pokazali voljo in željo, da se zadeve v klubih popravijo in to bi v teoriji moralo pomeniti nove možnosti za reprezentanco. Tudi sami fantje se zavedajo, kaj pomeni tekmovalni ritem in kako pomembno je, da so v normalnem procesu. Ravno zaradi tega sem vesel, da se vrača v tak ritem Vršič, da je začel igrati tudi že skoraj pozabljeni Šukalo in da je s Stevanovičem že mnogo bolje, saj ima v svojem klubu že primerno minutažo. Do marca je sicer še veliko časa in stvari se lahko hitro obrnejo. Sam od fantov zahtevam le profesionalen odnos, kakršnega bi pričakovali v državni reprezentanci in na ta račun nimam pripomb. Zavedati se moramo, da je pozitiven rezultat vedno splet dogodkov na igrišču, več ali manj tudi sreče, ampak najpomembneje je, da imajo fantje te stvari v glavi dobro razčiščene. Verjamem, da bodo proti Belgijcem pokazali vse, kar znajo, kaj pa to pomeni, bomo videli po koncu tekme. Ne obremenjujem se ne z rezultatom, še manj pa s svetovnim ali evropskim prvenstvom, kot se morda kdo, ampak mi je najpomembenje da je viden napredek iz treninga v trening in iz tekme v tekmo in v tem trenutku sem s tem zadovoljen."

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.

DELI NA