23.03.2009 | A
Kek: Slediti futsal reprezentanci

Slovenska reprezentanca se je zbrala na Štajerskem, kjer se bo pripravljala na kvalifikacijski tekmi s Češko in Severno Irsko. V slovenskem taboru kljub težavam s kartoni in poškodbam optimizma ne manjka. Na prvem treningu vadila tudi Mejač in Šišič.

Na novinarski konferenci so v kompleksu hotela Primus, sedaj že tradicionalni štajerski rezidenci izbrane vrste, pred mikrofone in kamere sedli predsednik NZS Ivan Simič, selektor Matjaž Kek, kapetan Robert Koren in Tonči Žlogar. Vsi so se strinjali, da bo tekma proti Čehom ena težjih preizkušenj, vendar bodo tisti, ki bodo na voljo selektorju Keku, pustili srce na igrišču.

Predsednik Ivan Simič je prvič v novi vlogi predsednika NZS na novinarski konferenci ob zboru reprezentance pozdravil novinarje ter se dotaknil pomembnosti prihajajočih dveh obračunov s Čehi in Severnimi Irci, obenem pa izrazil zadovoljstvo, da Slovenija v teh dneh živi za nogomet in čestital futsal reprezentanci, ki se je dan pred tem uvrstila na evropsko prvenstvo.

Preden se je dotaknil obračuna s Češko je selektor Kek najprej čestital futsal reprezentanci za uvrstitev na evropsko prvenstvo: "Najboljši slovenski igralci malega nogometa so nam pokazali pot, ki ji moramo slediti." Pričakovanja slovenske javnosti so velika, manifestirala pa so se tudi v hitri razprodaji kapacitete Ljudskega vrta: "Hvala bogu, da smo pod pritiskom, saj to pomeni, da smo doslej nekaj naredili. Tak pritisk je za nas privilegij. Poln Ljudski vrt bo znova velik motiv in takšni pritiski me ne motijo, saj so sestavni del nogometa. Pritisk bo dobrodošel, če bodo igralci dali od sebe 120 odstotkov."

Selektor Kek, ki je bil kot ponavadi ob zborih dobro razpoložen za vprašanja sedme sile, se je kajpak moral dotakniti tudi Samirja Handanoviča. Odsotnost prvega vratarja izbrane vrste se bo vsekakor poznala, kljub temu pa ima Kek na voljo dva kakovostna vratarja, ki bosta želela izkoristiti morebitno priložnost: "Ne morem govoriti o tem, kdo bo nadomestil Samirja. Kdorkoli bo igrao, bo imel ob polnem Ljudskem vrtu še dodaten motiv za dokazovanje."

Nekaj težav s poškodbami sta v zadnjih dneh imela Mirnes Šišič in Aleš Mejač, ob pa bosta po predvidevanjih zdravniške službe do tekme nared. Šišič je prvi trening treniral normalno, medtem ko je Mejač vadil po posebnem programu. V primeru, da bi kateri od njiju ne mogel igrati, ima Matjaž Kek v pripravljenosti nova imena, o katerih pa ni želel govoriti.

"Na tekmo s Češko se bomo čim bolje pripravili," je v imenu igralcev javnosti sporočil kapetan Robert Koren: "V naših glavah so trenutno zgolj Čehi. Vsi si želimo ugodnega rezultata in naredili bomo vse, da nam v prepolnem Ljudskem vrtu uspe doseči ustrezen rezultat."

Najizkušenejšega člana izbrane vrste, Antona Žlogarja, razveseljuje predvsem dejstvo, da so dobri rezultati v kvalifikacijah spet dvignili zanimanje za nogomet: "Ljudski vrt je bil razprodan v izjemno kratkem času, kar je za nas veliko priznanje obenem pa še dodatna spodbuda. Dobri rezultati so vplivali na večje zanimanje javnosti, to pa je vendarle tisto, kar smo si želeli." Tonči se zaveda, da bo vsakemu nasprotniku v Ljudskem vrtu težko in tudi Češka tokrat ne bo izjema: "Ponovno bomo imeli veliko podporo navijačev, kar nam bo na koncu zagotovo pomagalo do boljšega rezultata."

Sicer pa je na novinarski konferenci uradni opremljevalec NZS, Nike, predstavil nov, najlažji nogometni čevelj Mercurial Vapor Superfly, katerega bodo v dneh pred tekmo preizkušali tudi nekateri slovenski reprezentanti, v kolikor pa jim bo ugajal, je Nike za samo tekmo izdelal poseben čevelj s priimkom Birse, Kirma, Šišiča in Novakoviča ter datumom in imenom tekme, ki bo, sploh ob morebitnem uspehu slovenske izbrane vrste, kmalu dobil zbirateljsko vrednost. "Bistvo Nike-ove Flywire tehnologije predstavljajo izredno močne in posebej zasnovane niti, ki delujejo podobno kot kabli na visečem mostu, torej nudijo oporo stopalu ravno na tistih mestih, kjer je potrebna. Ta revolucionarna tehnologija postavlja na glavo dosedanjo izdelavo obutve, saj je v zgornjem delu čevlja minimalno materiala, čevelj sam pa je še vedno celovit oziroma obstojen in nudi optimalno oporo," so med drugim zapisali pri Nikeu.Tekst: NZS/MK
Foto: Drago Wernig - TAKA

SORODNE NOVICE

 • 20.06.2024 | A
  Kek: Ekipi se bo to enkrat vrnilo
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po dramatičnem razpletu tekme 2. kroga evropskega prvenstva v Nemčiji, ko je Slovenija v Münchnu igrala 1:1 s Srbijo, dejal, da je po eni strani ponosen, po drugi pa je priokus razočaranja. A kot je dodal, se bo ekipi to enkrat vrnilo.
 • 20.06.2024 | A
  Odlična predstava Slovencev, ki so v zadnji sekundi ostali brez zgodovinske zmage
  Nogometaši Slovenije so bili v Münchnu na pragu prve zmage na evropskem prvenstvu, a so po vodstvu, za katerega je zadel Žan Karničnik, v zaključnih sekundah podaljška izgubili dve točki.
 • 20.06.2024 | A
  Odštevanje do tekme s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Po neodločenem izidu z Danci bodo izbranci Matjaža Keka poskusili točkovni izkupiček izboljšati na obračunu s Srbijo. Ta pa po porazu z Angleži zmago v četrtek nujno potrebuje, Slovenijo pa bi tri točke popeljale na prag osmine finala.
 • 20.06.2024 | A
  Navijaška mrzlica narašča
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v Münchnu v četrtek igrala drugo tekmo evropskega prvenstva, ko se bo pomerila s Srbijo. V bavarski prestolnici je bilo dan pred pričakovanim romanjem tisočih slovenskih nogometnih navdušencev na tekmo, ki bi lahko odločala o napredovanju v izločilne boje tekmovanja, zaznati vse več slovenskih barv.
 • 19.06.2024 | A
  Novinarska konferenca pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 15. uri v Münchnu igrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Tekmec bo Srbija. Slovenci se zavedajo, da jim zmaga praktično že prinaša izločilne boje, tako da so misli usmerjene tudi v tri točke, a z zavedanjem, da bo na drugi strani kakovosten tekmec.
 • 19.06.2024 | A
  Informacije pred drugo tekmo reprezentance na evropskem prvenstvu
  Pred četrtkovo tekmo naše reprezentance v Münchnu smo za vse navijače, ki si boste tekmo ogledali v Nemčiji, pripravili nekaj ključnih informacij. Oblecite se v belo.
 • 18.06.2024 | A
  Gnezda Čerin in Gorenc Stanković pred tekmo s Srbijo
  Slovenska nogometna reprezentanca je v svoji bazi v Wuppertalu opravila še en trening pred sredinim odhodom v München, kjer jo v četrtek ob 15. uri čaka obračun s Srbijo na evropskem prvenstvu. V slovenskem taboru si želijo zmage, saj bi jih ta zelo približala izločilnim bojem.
 • 17.06.2024 | A
  Čeferin obiskal trening slovenske reprezentance
  Slovenska nogometna reprezentanca se je po nedeljski točki na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski (1:1) takoj vrnila v bazo v Wuppertal. Tam jo je danes obiskal predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin. Razumljivo so bili po pomembni točki vsi dobre volje, Čeferin pa je doslej zadovoljen z EP.
 • 16.06.2024 | A
  Kek: Debel led je prebit
  Slovenski nogometaši so na uvodni tekmi evropskega prvenstva proti Danski pokazali dobro predstavo in bili povsem enakovreden tekmec. Slovenski selektor Matjaž Kek je na novinarski konferenci po tekmi nogometašem čestital za dobro odigrano tekmo, a vseeno vidi prostor za napredek. Pohvalil je tudi navijače.
 • 16.06.2024 | A
  Iz Stuttgarta z veliko točko
  Slovenska nogometna reprezentanca je na svoji uvodni tekmi evropskega prvenstva v Stuttgartu igrala neodločeno 1:1 (0:1) z Dansko.

DELI NA