02.12.2009 | A
Kapetan bi Brazilce ali Argentince

Kapetan slovenske reprezentance, Robert Koren, bi v petkovem žrebu od nosilcev najraje igral z Brazilci ali Argentinci, medtem ko selektor Kek in predsednik Simič posebnih želja nimata.

"Najraje bi Brazilce ali Argentince," je ob vprašanju, koga si želi na svetovnem prvenstvu, povedal kapetan izbrane vrste, Robert Koren. "To bi bila res prava tekma, vsi vemo kaj pomeni igrati proti takšnim reprezentancam. Fantje bi si to res zaslužili, že zaradi same uvrstitve na svetvono prvenstvo." Sicer ni v navadi, da bi si igralci pred žrebom želeli tako močnega nasprotnika, toda: "Vsaka tekma se prične z 0:0, če bomo pravi se lahko merimo s vsako reprezentanco, čeprav je seveda dejstvo, da bi bila že točka proti takšnemu nasprotniku velik uspeh."

Kaj pa preostala tekmeca v skupini? "Poleg omenjenega nosilca bi si želel še dve reprezentanci, ki bosta premagljivi. Iz drugega bobna bi mi bila najbolj pri srcu Nova Zelandija, iz tretjega pa Gana. Seveda pa bomo proti vsaki reprezentanci morali pokazati vse, v treh tekmah pustiti srce na igrišču, v to ste lahko prepričani. Ob ugodnem žrebu pa bi imeli možnost tudi, da se prebijemo v drugi del tekmovanja."

Kapetan Koren je sicer v teh dneh v Sloveniji, kjer se zdravi po operaciji kile, katero je opravil pri reprezentančnem zdravniku, dr. Vasji Kruhu. "Dr. Kruh je odlično opravil svoje delo, sam pa moram trenutno predvsem počivati. Nekaj bolečin je prisotnih, toda to je v tej fazi normalno. Še nekaj dni in ponovno bom pripravljen na napore," je povedal RoKo, ki nam je razkril še, da so se bolečine zaradi kile pojavile že pred tekmama z Rusijo: "Kakšnih deset dni pred zborom sem začutil, da ni vse v redu. Od takrat me je neprestano spremljala bolečina, vendar tega nisem želel obešati na veliki zvon, saj bi lahko kdo pomislil, da iščem alibije za morebiten neuspeh. Zaupal sem reprezentančnemu doktorju, vendar sem dal jasno vedeti, da teh dveh tekem ne nameravam izpustiti. Tako sem pred tekmama vzel tableto proti bolečinam in stisnil zobe. Na koncu se je izplačalo."

Selektor Matjaž Kek, ki si bo v družbi predsednika Ivana Simiča in preostale delegacije NZS v živo ogledal žreb v Cape Townu, imen morebitnih nasprotnikov ni želel komentirati: "Vseeno mi je koga dobimo, pomembno bo le to, da bomo na teh tekmah mi pravi. Naš cilj bo v vsakem primeru uvrstitev na naslednji krog. Želim si, da bi nam uspelo narediti rezultat, seveda pa tud ta, da bi na SP2010 bili kompletni. Komentiranje žreba je vedno neugodno, saj če imaš neke želje, se to na koncu kar hitro izjalovi."

Podobnega mnenja kot selektor je tudi predsednik Ivan Simič: "Nimam prav nikakršnih želja glede žreba. Pomembno je, da bo naša reprezentanca prava, ostalo so le želje. Ena teh je, da bi v Južni Afriki presenetili tiste, ki nas ne poznajo in dobro zastopali našo državo, s tem pa potrdili, da smo zasluženi potniki v Južno Afriko."

Nasprotniki Slovenije na SP2010 bodo znani v petek okoli 19. ure, cel žreb pa si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na TV Slovenija 2 s pričetkom ob 18. uri.

Tekst: NZS/MK
Foto: Wernig

SORODNE NOVICE

 • 26.03.2023 | A
  Slovenci po Kazahstanu premagali še San Marino
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z dvema zmagama, po slavju v Kazahstanu je v Stožicah premagala še San Marino. Gostitelji dvoboja so prevladovali od prve minute, ob zadetku Benjamina Šeška pa so si gostje drugi gol zabili po predložku Žana Vipotnika.
 • 25.03.2023 | A
  Kek si ob novi zmagi želi tudi dobro zasedenih tribun
  Reprezentanca Slovenije se na Brdu pri Kranju pripravlja na nedeljsko tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 proti San Marinu. Slovenci so po uvodnem uspehu v Kazahstanu favoriti tudi na drugem obračunu kvalifikacij, ki se bo začel ob 18. uri. Tri točke so tako jasen cilj.
 • 25.03.2023 | A
  Pomembne informacije pred tekmo s San Marinom
  Pred prvo domačo tekmo Slovenije v Stožicah, kjer v nedeljo gostuje San Marino, vlada veliko zanimanje, zato vsem navijačem priporočamo, da se seznanijo s pomembnimi informacijami pred tekmo.
 • 24.03.2023 | A
  Po zmagovalnem uvodu po uspešno nadaljevanje v Stožice
  Slovenska reprezantanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla s tremi točkami. Bijol, Vipotnik, Brekalo in Oblak, ki so stopili pred novinarske mikrofone, so se strinjali, da je zmaga v Kazahstanu dober začetek, a je potrebno uvodu že v nedeljo dodati uspešno nadaljevanje.
 • 23.03.2023 | A
  Prvenca Brekala in Vipotnika za preobrat in zmago Slovenije
  Reprezentanca Slovenije je kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024 odprla z zmago. Slovenci so v oddaljeni Astani po preobratu ugnali Kazahstan, tri točke sta s strelskim prvencem v dresu izbrane vrste priigrala David Brekalo in Žan Vipotnik.
 • 23.03.2023 | A
  Slovenija danes pričenja kvalifikacije
  Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024.
 • 22.03.2023 | A
  Kek: Igramo za Slovenijo
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v četrtek ob 16. uri po slovenskem in 21. uri po lokalnem času v Astani začela kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka, med katerimi manjkata Andraž Šporar in Jasmin Kurtić, nekaj pa je še načetih igralcev, imajo za obračun s Kazahstanom tri točke.
 • 22.03.2023 | A
  Slovenci prispeli v Astano, popoldan uradni trening
  Slovenska nogometna reprezentanca je včeraj po sedem ur dolgem letu nekaj čez 22.00 po slovenskem času prispela v Astano, ki je naše fante pričakala z desetimi stopinjami pod ničlo. Reprezentanci se je pridružil tudi Vanja Drkušić, ki je v kazahstansko prestolnico priletel iz Sočija.
 • 21.03.2023 | A
  Bijol: Ne bežimo od vloge favorita
  Slovenska nogometna reprezentanca se intenzivno pripravlja na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Kazahstanu in San Marinu. Fantje so včeraj trenirali na igrišču z umetno podlago v Kranju, danes pa na naravni zelenici v Nacionalnem nogometnem centru Brdo
 • 20.03.2023 | A
  Slovenska reprezentanca pričela s pripravami na uvodna kvalifikacijska obračuna
  Slovenska nogometa reprezentanca se je zbrala na Brdu pri Kranju, kjer se bo pripravljala na uvodni tekmi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2024. Izbranci Matjaža Keka bodo v četrtek ob 16.00 gostovali v Kazahstanu, medtem ko jih v nedeljo, 26. marca čaka še obračun s San Marinom v ljubljanskih Stožicah.

DELI NA