02.12.2009 | A
Kapetan bi Brazilce ali Argentince

Kapetan slovenske reprezentance, Robert Koren, bi v petkovem žrebu od nosilcev najraje igral z Brazilci ali Argentinci, medtem ko selektor Kek in predsednik Simič posebnih želja nimata.

"Najraje bi Brazilce ali Argentince," je ob vprašanju, koga si želi na svetovnem prvenstvu, povedal kapetan izbrane vrste, Robert Koren. "To bi bila res prava tekma, vsi vemo kaj pomeni igrati proti takšnim reprezentancam. Fantje bi si to res zaslužili, že zaradi same uvrstitve na svetvono prvenstvo." Sicer ni v navadi, da bi si igralci pred žrebom želeli tako močnega nasprotnika, toda: "Vsaka tekma se prične z 0:0, če bomo pravi se lahko merimo s vsako reprezentanco, čeprav je seveda dejstvo, da bi bila že točka proti takšnemu nasprotniku velik uspeh."

Kaj pa preostala tekmeca v skupini? "Poleg omenjenega nosilca bi si želel še dve reprezentanci, ki bosta premagljivi. Iz drugega bobna bi mi bila najbolj pri srcu Nova Zelandija, iz tretjega pa Gana. Seveda pa bomo proti vsaki reprezentanci morali pokazati vse, v treh tekmah pustiti srce na igrišču, v to ste lahko prepričani. Ob ugodnem žrebu pa bi imeli možnost tudi, da se prebijemo v drugi del tekmovanja."

Kapetan Koren je sicer v teh dneh v Sloveniji, kjer se zdravi po operaciji kile, katero je opravil pri reprezentančnem zdravniku, dr. Vasji Kruhu. "Dr. Kruh je odlično opravil svoje delo, sam pa moram trenutno predvsem počivati. Nekaj bolečin je prisotnih, toda to je v tej fazi normalno. Še nekaj dni in ponovno bom pripravljen na napore," je povedal RoKo, ki nam je razkril še, da so se bolečine zaradi kile pojavile že pred tekmama z Rusijo: "Kakšnih deset dni pred zborom sem začutil, da ni vse v redu. Od takrat me je neprestano spremljala bolečina, vendar tega nisem želel obešati na veliki zvon, saj bi lahko kdo pomislil, da iščem alibije za morebiten neuspeh. Zaupal sem reprezentančnemu doktorju, vendar sem dal jasno vedeti, da teh dveh tekem ne nameravam izpustiti. Tako sem pred tekmama vzel tableto proti bolečinam in stisnil zobe. Na koncu se je izplačalo."

Selektor Matjaž Kek, ki si bo v družbi predsednika Ivana Simiča in preostale delegacije NZS v živo ogledal žreb v Cape Townu, imen morebitnih nasprotnikov ni želel komentirati: "Vseeno mi je koga dobimo, pomembno bo le to, da bomo na teh tekmah mi pravi. Naš cilj bo v vsakem primeru uvrstitev na naslednji krog. Želim si, da bi nam uspelo narediti rezultat, seveda pa tud ta, da bi na SP2010 bili kompletni. Komentiranje žreba je vedno neugodno, saj če imaš neke želje, se to na koncu kar hitro izjalovi."

Podobnega mnenja kot selektor je tudi predsednik Ivan Simič: "Nimam prav nikakršnih želja glede žreba. Pomembno je, da bo naša reprezentanca prava, ostalo so le želje. Ena teh je, da bi v Južni Afriki presenetili tiste, ki nas ne poznajo in dobro zastopali našo državo, s tem pa potrdili, da smo zasluženi potniki v Južno Afriko."

Nasprotniki Slovenije na SP2010 bodo znani v petek okoli 19. ure, cel žreb pa si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali tudi na TV Slovenija 2 s pričetkom ob 18. uri.

Tekst: NZS/MK
Foto: Wernig

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA