23.03.2017 | U17
Kadeti v uvodni tekmi iztržili točko

Kadetska reprezentanca je elitni krog kvalifikacij za evropsko prvenstvo odprla z remijem. Izbranci selektorja Agrona Šalje so v Bijeljini brez zadetkov remizirali z reprezentanco domače Bosne in Hercegovine.

Prva tekma elitnega kroga kvalifikacij za EP U17:

SLOVENIJA U17 - BOSNA IN HERCEGOVINA U17 0:0 (0:0)

Sodniki: H. Fesnic, A. Cerei (oba Romunija), A. Pavlov (Kazahstan).
Strelci: /.
Rumeni kartoni: Kurtović, Mittendorfer; Santrač, Kurbegović, Šikanjić.
Rdeči karton: /.

Slovenija U17: Mrežar, Trontelj, Kolmanič, Mittendorfer, Zec, Kurtović (od 48. Matko), Rorič (od 56. Urbančič), Prelec, Jakupovič (od 69. Žugelj), Kryeziu, Svetlin.
Bosna in Hercegovina U17: Kršić, Tegeltija, Kurbegović, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Salčin (od 74. Sejdović), Šikanjić (od 63. Mehanović), Imamović, Marušić, Savić (od 54. Omerović).

Uvodne minute so bile predvsem v znamenju prekinitev in prekrškov, ki so preprečevali, da bi si nasprotnika priigrala prvi resnejši zaključek. Prvi nevarnejši udarec je v 17. minuti izvedel Trontelj, ki pa je zgrešil domača vrata. Še lepšo priložnost so si mladi Slovenci priigrali v 22. minuti, ko je Zec izsilil prekršek Kurbegovića za najstrožjo kazen. Strel z bele točke je izvedel Jakupovič, a je domači vratar Kršić. Tudi drugi del prvega polčasa je postregel še z nekaj prekinitvami, gostitelji pa so prvič zapretili v 31. minuti, ko pa je bil strel Gazibegovića nenatančen. Isti igralec je bil natančnejši v 33. minuti, ko pa je bočni branilec BiH zatresel okvir slovenskega gola. Za zaključek prvega polčasa je udaril še Imamović, a meril mimo gola.

Tako kot v prvem polčasu, so tudi v nadaljevanju prvi zapretili Slovenci. Dvakrat je poizkušal Jakupovič, najprej je prosti strel poslal mimo gola, dve minuti zatem, v 47. minuti, pa je njegov udarec zaustavil Kršić. Slovenci so imeli v prvih minutah drugega polčasa pobudo, ki jo je v 49. minuti z novim strelom potrdil rezervist Matko, a je bil čuvaj domače mreže tudi tokrat na pravem mestu. V 56. minuti so pritisnili tudi domači, ki so si v dobri minuti priigrali tri predložke s kota, a vselej brez večje nevarnosti, po zadnjem kotu je Sadiku meril mimo slovenskega gola. V 68. minuti je strel Omerovića zaustavil vratar Mrežar, tako kot tri minute kasneje na nasprotni strani igrišča tudi Kršić, ki je prebral namero Urbančiča. To pa je bila tudi zadnja priložnost v prvi tekmi turnirja.

Slovence po uvodni delitvi točk v soboto, ob 13. uri, čaka še druga preizkušnja, nasprotniki vrste Agrona Šalje bodo Angleži, ki so v pravem festivalu zadetkov s 5:3 ugnali Češko.

Agron Šalja, selektor Slovenije: »Bili smo bližje zmagi, saj smo imeli dobre priložnosti, ob tem pa zapravili tudi najstrožjo kazen. Žal nismo uspeli doseči zadetka, tako da nisem povsem zadovoljen z razpletom. Kljub vsemu, za nami je težka tekma proti domačinu in reprezentanci, ki le redko izgublja. Sedaj se moramo pripraviti na Angleže, ki so favoriti. Vemo, da so dobri, a smo tudi mi v preteklosti že dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi, tako da se nasprotnika ne bojimo.«

Avtor: NZS
Foto: UEFA

SORODNE NOVICE

  • 26.03.2024 | U17
    Kadeti za konec klonili proti Norveški
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še zadnje srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so proti Norveški izgubili z 2:1. Edini zadetek je dosegel Žužek.
  • 23.03.2024 | U17
    Kadeti nemočni proti Španiji
    Slovenska kadetska izbrana vrsta je odigrala še drugo srečanje elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 17 let. Varovanci Muamerja Vugdalića so morali priznati premoč Španiji, ki je v polno merila petkrat.
  • 20.03.2024 | U17
    Kadeti na uvodni tekmi elitnega kroga brez točk
    Kadetska reprezentanca Slovenije je elitni krog kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2024 začela s porazom. Varovanci Muamerja Vugdalića, so na uvodni tekmi morali priznati premoč gostiteljici turnirja Avstriji.
  • 19.03.2024 | U17
    Kadetska reprezentanca uvodoma proti Avstriji
    Slovenska izbrana vrsta do 17 let je pred dnevi odpotovala v Avstrijo, kjer bo v prihodnjih dneh tekmovala v elitnem krogu kvalifikacij za UEFA evropsko prvenstvo do 17 let. V skupini 7 se bo pomerila z Avstrijo, Norveško in Španijo. Vse tekme slovenske kadetske reprezentance bodo v prenosu na kanalih NZS.
  • 11.03.2024 | U17
    Vugdalić izbral za elitni krog
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo med 20. in 26. marcem sodelovala v elitnem krogu kvalifikacij za Uefa evropsko prvenstvo do 17 let, ki se bo letos odvilo na Cipru. Slovenski selektor izbrane vrste U17 Muamer Vugdalić je objavil seznam nogometašev, ki se bodo na kvalifikacijskem turnirju ob Avstriji, Španiji in Norveški borili za uvrstitev na zaključni turnir. Vse tekme tudi na kanalih NZS.
  • 07.03.2024 | U17
    Kadeti se iz Srbije vračajo z zmago in remijem
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so po torkovi zmagi tokrat remizirali. Sedaj je na vrsti elitni krog za preboj na EP, ki se bo pričel 20. marca. 
  • 05.03.2024 | U17
    Slovenija pred elitnim krogom premagala Srbijo
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Stari Pazovi odigrala prvi pripravljalni obračun z vrstniki iz Srbije. Izbranci Muamerja Vugdalića so slavili z zadetkoma Beljkaša in Šunte.
  • 26.02.2024 | U17
    Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
    Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
  • 08.02.2024 | U17
    Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
  • 06.02.2024 | U17
    Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
    Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.

DELI NA