22.03.2022 | U17
Jutri pričetek elitnega dela kvalifikacij, prvi tekmec Valižani

Odštevanje je pri koncu, jutri se pričenja elitni del kvalifikacij za kadetsko evropsko prvenstva, ki ga bo maja in junija gostil Izrael. Nastop na zaključnem turnirju lovijo tudi slovenski kadeti, ki se bodo jutri opoldne pomerili z Valižani.

Reprezentance Walesa, Srbije in Turčije bodo v Radencih tekmec kadetske izbrane vrste Slovenije, ki jo vodi Aleksandar Radosavljević. Prvi tekmec bodo Valižani, ki so novembra v skupini z Ukrajinci, Portugalci in Kazahstanci osvojili štiri točke, zasedli tretje mesto in se v nadaljevanje kvalifikacij prebili kot ena štirih najbolje tretjeuvrščenih ekip.

V slovenski zasedbi v primerjavi s prvotnim seznamom za zdaj ni prišlo do sprememb. Moštvo po besedah selektorja Aleksandra Radosavljevića trenira zavzeto in se pripravlja na uvodno preizkušnjo kvalifikacij: "Pripravljamo se zgolj na prvo tekmo, z drugimi nasprotniki se še nismo ukvarjali. V tem trenutku smo osredotočeni zgolj na ekipo Walesa.,"

Selektor je s svojimi sodelavci dobro preučil igro nasprotnika, ki ne goji tipično otoške igre. "Reprezentanca Walesa je ekipa, ki hoče igrati po tleh. Ni klasičnih dolgih žog, z igro in z nizom podaj hočejo priti do zaključka akcije. Lahko rečem, da gre za kakovostno ekipo, vendar imamo tudi za to igro svoj načrt," poudarja 42-letni strokovnjak.

Slovenci so radensko zelenico spoznali pred tedni, saj so prav v Radencih odigrali zaključni preizkušnji pred kvalifikacijami. Naša reprezentanca je dobila obe tekmi z Latvijo, v nasprotni mreži je obakrat končalo pet žog. Mladi fantje so bili že konec februarja deležni številčne podpore, ki ne bo izostala niti tokrat. "Zagotovo je domače igrišče z domačimi navijači dodatna spodbuda. To bo pozitivno vplivalo na ekipo in vsi skupaj že nestrpno čakamo na jutrišnjo tekmo," pravi selektor, ki je kadetsko selekcijo v začetku februarja v Poreču popeljal še do dveh zmag z bosansko-hercegovski vrstniki.

Slovenska četa se je v elitni del kvalifikacij prebila s popolnim izkupičkom. Izbranci selektorja Radosavljevića so v jesenskem delu kvalifikacij v Avstriji dobili vse tri tekme. Ob 13 doseženih zadetkih niso klonili niti enkrat, po visoki zmagi v dvoboju s Ferskimi otoki pa so tesno premagali še Kosovo in za konec napolnili še mrežo Avstrije. 

Žreb skupin elitnega dela kvalifikacij so pričakali v bobnu A, v družbi reprezentanc, kot so Nizozemska, Španija, Nemčija, Italija in Anglija. Kakšne so želje na domačih tleh? "Ko greš skozi prvi krog kvalifikacij in se prebiješ v elitni krog, ki ga gostimo na domačem igrišču, so želje visoke. Hočemo se prebiti na evropsko prvenstvo, naredili pa bomo vse, da pridemo tja," je še zaključil selektor kadetske reprezentance.

Kot že zapisano, se bo dvoboj Slovenije in Walesa v Radencih pričel ob 12. uri, spopad pa si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na spletni strani NZS.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.02.2024 | U17
  Sledi še zadnja preizkušnja pred začetkom elitnega kroga
  Slovenska reprezentanca do 17 let bo konec marca pod vodstvom Muamerja Vugdalića nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Pred tem se bo v sklopu priprav dvakrat pomerila z reprezentanco Srbije. Obe tekmi bosta odigrani v začetku marca v Stari Pazovi.
 • 08.02.2024 | U17
  Slovenija na drugi tekmi remizirala z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici odigrala še drugo pripravljalno tekmo z vrstniki iz Bosne in Hercegovine. Izbranci Muamerja Vugdalića so tokrat iztržili remi.
 • 06.02.2024 | U17
  Slovenski kadeti dobili prvega od dveh obračunov z BiH
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v Zenici dobili prvo od dveh pripravljalnih tekem z vrstniki Bosne in Hercegovine. Izbranci novega selektorja Muamerja Vugdalića so slavili z 0:3.
 • 30.01.2024 | U17
  Kadeti z novim selektorjem dvakrat proti Bosni in Hercegovini
  Slovenska reprezentanca do 17 let, ki jo z novim letom vodi Muamer Vugdalić, se bo v februarju dvakrat pomerila z reprezentanco Bosne in Hercegovine. Obe srečanji bosta na sporedu v trening centru Nogometne zveze Bosne in Hercegovine v Zenici. 
 • 07.12.2023 | U17
  Tudi kadeti s Španijo in Avstrijo
  Kadetska reprezentanca Slovenije se bo v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 v skupini 7 pomerila s Španijo, Norveško in Avstrijo.
 • 01.12.2023 | U17
  Kadeti klonili tudi v drugo
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala še drugo pripravljalno tekmo z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 1:0.
 • 28.11.2023 | U17
  Prvi sosedski obračun dobili Madžari
  Kadetska reprezentanca Slovenije je v madžarskem Telkiju odigrala prvo od dveh pripravljalnih tekem z Madžarsko. Gostitelji dvoboja so slavili z izidom 2:0.
 • 27.10.2023 | U17
  Slovenija v zadnji minuti do uvrstitve v elitni krog
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala še zadnje kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se na tretji tekmi pomerili s Srbijo in proti gostiteljem iztržili remi (2:2). Za Slovenijo je v prvem polčasu izenačil Pejičić, globoko v sodniškem dodatku pa še Šunta.
 • 24.10.2023 | U17
  Slovenija do zmage proti Azerbajdžanu
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala drugo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so bili s 3:0 boljši od Azerbajdžana. Za Slovenijo so zadeli Aćimović, Pejičić in Hočevar.
 • 21.10.2023 | U17
  Slovenija na uvodnem obračunu vknjižila remi
  Kadetska reprezentanca Slovenije je odigrala prvo kvalifikacijsko srečanje na tunirju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo 2024. Varovanci Aleksandra Radosavljevića so se z Luksemburgom razšli z neodločenim izidom 1:1. Za Slovenijo je pred koncem obračuna zadel Durmiši.

DELI NA