08.02.2011 | A
Jasmin Handanovič opravil trening

Varovanci selektorja Matjaža Keka so opravili še zadnji trening pred pripravljalno tekmo na stadionu Qemal Stafa v Tirani. Kljub temu, da je igrišče na stadionu v slabem stanju, se je Kek s sodelavci odločil, da tudi drugi trening opravi na glavnem igrišču, saj je stanje pomožnega igrišča še slabše. Trening je brez težav prestal tudi Jasmin Handanovič.

Osrednja tema razgovorov v slovenskem taboru pred tekmo z Albanci je tako travnata površina na Qemal Stafi, ki je v tem letnem času nekoliko slabša. Ravno zaradi tega se selektor Kek še ni odločil za rešitev v sredini igrišča. Neravna površina bo namreč do neke mere onemogočala značilno slovensko igro kratkih podaj, vpoklic visokega Gorana Šukala pa lahko slovenski igri v Tirani doda novo kvaliteto. “Videli bomo, kako bo na sredini, saj se nam s Šukalom odpira nova možnost, ki je pomembna predvsem zaradi takšnih igrišč kot je to v Tirani. Govorim o skok igri, odbitih žogah in duel igri,” je med druženjem s sedmo silo v Tirani povedal selektor Kek.

Slovenija je zadnjo tekmo proti Gruziji v Kopru sicer izgubila, zato je tekma v Albaniji še toliko pomembnejša s stališča ustvarjanja pozitivne klime. Kek se dobro zaveda tega in kljub opravičljivemu razlogu iz sredine novembra prejšnjega leta, ko misli igralcev niso bile osredotočene zgolj na Gruzijce, v obrobnih zadevah okoli reprezentance ne išče razlogov za poraz v Kopru. “Proti Gruziji me je zanimalo igrišče, kljub temu, da so se odvijali dogodki tudi izven le-tega. Ampak manjkala nam je agresivnost, koncentracija, saj ob takšnih priložnostih na tem nivoju moraš zadeti. Tudi proti Gruziji. Ne sme se pojaviti neko prepričanje, da te prijateljske tekme niso pomembne. Še kako pomembne so, mi smo skozi takšne tekme prišli do tega nivoja, na katerem smo,” je Kek aludiral predvsem na tekmo s Hrvaško, ki je v Ljudskem vrtu pričela nov, pozitiven trend slovenske reprezentance. Slednji se je nadaljeval z uspešnimi nastopi v kvalifikacijah in dosegel enega od vrhuncev z uvrstitvijo in nastopom na svetovnem prvenstvu. In nenazadnje do 16. mestna na Fifini lestvici.

Če ima selektor dilemo v sredini, pa je nekoliko bolj jasna ideja v konici napada. Ali pa vsaj izhodišče. Tim Matavž je v zadnji tekmi za svoj klub zabil trikrat, Milivoje Novakovič je dvakrat zatresel mrežo proti Bayernu. Keka pa zanima predvsem učinkovitost. “Proti Gruziji smo trikrat ali štirikrat izigrali obrambo, vendar nismo zadeli. Sedaj moram razmisliti koga postaviti skupaj. Izhodišče je, da začneta Novakovič in Matavž od začetka. O tem sicer vnaprej ne govorim rad, ampak s tem bom poskusil nekatere zadeve spraviti na nek drug nivo.”

Tekma med Slovenijo in Albanijo na Qemal Stafi se bo začela ob 20. uri s prenosom na TV Slovenija 2. Srečanje pa bomo v živo spremljali tudi na uradnem twitter profilu Nogometne zveze Slovenije, www.twitter.com/nzs_si, hashtag: #albslo.

Tekst in foto: NZS/MaK

SORODNE NOVICE

 • 21.05.2024 | A
  Selektor Kek razkril širši seznam igralcev
  Slovenska reprezentanca prihodnji teden pričenja s pripravami pred nastopom Slovenije na drugem evropskem prvenstvu. Selektor Matjaž Kek je danes objavil širši seznam igralcev, ki si bodo na Brdu pri Kranju prizadevali, da se uvrstijo tudi na seznam šestindvajseterice.
 • 21.05.2024 | A
  Šeško klubsko sezono zaključil v svojem slogu, prvenstvo končala še sedmerica reprezentantov
  V pričakovanju evropskega prvenstva je osem slovenskih reprezentantov že zaključilo svoje klubske obveznosti. Strelsko se je znova izkazal Benjamin Šeško, v vlogi asistentov pa sta bila tokrat Žan Celar in Tomi Horvat.
 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.

DELI NA