10.05.2011 | U15
Izstopa Jovič, sicer pa razpoložena šesterica

V zadnjem tednu dni je kar šest mladih reprezentantov treslo mrežo nasprotnika. Poleg domačih zelenic, so svoje dodali tudi nogometaši, ki se kalijo v tujini. Natančni so bili Boban Jovič na tekmi s Celjem in Mariborom, Saša Aleksander Živec na gosteh proti Rudarju, Robert Berič proti Olimpiji, Matej Pučko za 1:0 proti Šmartnemu, Leo Štulac v mladinski ligi proti Rudarju ter Kevin Kampl z drugo ekipo Bayerna že v 2. minuti srečanja.

Maribor in Olimpija sta sredi preteklega tedna pripravila pravo nogometno poslastico. Moštvi sta v Ljudskem vrtu dokazali, da se v Sloveniji igra dober nogomet. Derbi, kot se spodobi, se je končal brez zmagovalca, čeprav se je zdelo, da bodo domačini točke obdržali doma. Če je Berič tri minute pred koncem Maribor popeljal do vodstva, je Jovič, ki je preigral vijoličasto obrambo in nato premagal še Mateja Radana, pripravil pravo senzacijo. Dve minuti je trajalo slavje na tribuni med Violami, nato pa hladen tuš in delitev točk (2:2). Zmage sta se veselila še Adnan Bešič in Blaž Božič.

Nekaj dni kasneje so Mariborčani znova prišli le do točke (1:1), Radan, Rajko Rep in Berič niso uspeli zrežirati zmage proti Nafti. Ravno nasprotno, zdelo se je, da bo Nafta tista, ki bo odnesla vse tri točke. Za razliko od Štajercev so Ljubljančani odčitali lekcijo Celju. Jovič je znova zadel, tokrat ob kar dveh igralcih več. Šest minut po prevladi na zelenici je z roba kazenskega prostora natančno ciljal za vodstvo z 2:1. Do konca tekme so zeleno-beli prednost še povišali (3:1).

Celjani so z enakim izidom (3:1) nekaj dni pred tem premagali Goričane, kjer niti Miha Mevlja, stalni reprezentant do 21 let, ni mogel preprečiti najhujšega. Tudi konec tedna Hit Gorica ni prišla do želene zmage in novih točk. Z remijem (0:0) proti Kopru si je zagotovila točko. Poleg Mevlje, ki si je v 24. minuti prislužil rumeni karton, je priložnost dobil tudi Matija Širok, na strani gostov pa je igral Aljaž Struna. Slednji je v 71. minuti porumenel, nekajkrat pa preizkusil Simčiča, a njegovi streli niso končali v mreži. Struna, ki je prejel rumeni karton tudi proti Rudarju (3:3), bo sredi tedna počival.

Tu je še Saša Aleksander Živec, ki je proti Triglavu zaigral šele v 82. minuti, proti Rudarju pa od vsega začetka. Zanj uspešna je bila predvsem 83. minuta, kjer je poleg kartona zabil tudi svoj drugi gol v sezoni. Za zmago z 0:1 je zrežiral situacijo, ki je spomnila na potezo Cimerotiča proti Italiji. Preigral je namreč domače branilce in zadel spodnji levi kot Savićevih vrat, s tem pa ekipi priboril nov paket točk.

Trojica je izkušnje in kilometrino nabirala tudi na drugoligaških zelenicah. Pučko nadaljuje v svojem slogu. Tudi proti Šmartnemu je bil natančen, v 17. minuti je gostitelje popeljal do vodstva z 1:0. Aluminij se je ob koncu srečanja veselil kar s 4:0. Za goste je nastopil Anel Omerovič. Pri Muri je nastopil le Mitja Lotrič. Njegovo moštvo je sicer izgubilo. Interblock je bil boljši z 2:1.

V mladinski ligi, kjer je bil odigrano le srečanje 27. kroga, se je Štulac veselil zmage nad Rudarjem s 3:1, sam pa preko natančno izvedenega strela z bele točke postavil končni izid srečanja.

V tujini sta svoje dodala Rene Krhin, ki je v igro proti Parmi vstopil v 60. minuti in Kampl, ki je zadel proti Borussie Dortmundu. Ogret je bil že v 2. minuti. Zelenice bodo nogometaši znova zavzeli sredi tedna, naporna končnica sezone pa se nadaljuje tudi konec tedna. Nogometna pomlad se bo zaključila zadnji vikend v maju.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Sportida.com?

?

?

SORODNE NOVICE

  • 15.04.2024 | U15
    Kreft izbral varovance za Turnir narodov
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
  • 25.01.2024 | U15
    Slovenija v drugo klonila proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
  • 23.01.2024 | U15
    Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
    Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
  • 16.01.2024 | U15
    Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji
    Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo.
  • 26.10.2023 | U15
    Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
  • 24.10.2023 | U15
    Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.
  • 17.10.2023 | U15
    Selekcija do 15 let dvakrat z Bolgarijo
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici oktobra odigrala dve mednarodni prijateljski tekmi z Bolgarijo. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.
  • 25.09.2023 | U15
    Vugdalić: Kljub porazu smo lahko zadovoljni
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še zadnje srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Po uvodnem porazu s Turčijo in zmago nad Hrvaško so varovanci Muamerja Vugdalića na zadnjem srečanju morali priznati premoč Slovaški.
  • 23.09.2023 | U15
    Slovenija boljša od Hrvaške
    Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala drugo srečanje na UEFA U15 razvojnem turnirju. Potek, ko so varovanci Muamerja Vugdalića klonili proti Turčiji, so bili tokrat z minimalno zmago boljši od Hrvaške.
  • 13.09.2023 | U15
    Vugdalić izbral varovance za mednarodni turnir
    Slovenska reprezentanca do 15 let bo v drugi polovici septembra gostovala na UEFA U15 razvojnem turnirju, ki bo potekal na Hrvaškem. Selektor Muamer Vugdalić je v ta namen objavil seznam triindvajsetih nogometašev, na katere bo računal na srečanjih proti Turčiji, Hrvaški in Slovaški.

DELI NA