20.09.2010 | NZS
Izjava za javnost predsednika NZS

Spoštovani!

SPINS je na tiskovni konferenci, katero je imel v četrtek, 16.09.2010, navedel nekaj neresnic v zvezi z delovanjem NZS, na katere smo na NZS ustrezno odgovorili. Ob tem je potrebno poudariti, da so vsi igralci članske A reprezentance NZS (reprezentanti), SPINS-u podpisali pooblastila, da ji zastopa v vseh pogovorih, pogajanjih oziroma podobnih dejanjih nasproti NZS, kar pomeni, da so SPINS in njegovi predstavniki, na navedeni tiskovni konferenci govoril v imenu reprezentantov, ki so jim podpisali pooblastila.

V zvezi s tem sem kot predsednik NZS, v nedeljo, 19.09.2010, prejel s strani predsednika SPINSA g. Dejana Stefanovića SMS z naslednjo vsebino:

»Ivan, ne laži več javnosti, dobro veš, da so reprezentanti podpisali civilno-pravno pooblastilo, da sam določaš višino premij in da gre predvsem za pravice in ne za denar. Veš tudi, da ne moreš prodajati podobe igralcev brez njihovega soglasja, katerega pa nimaš. Če ne nehaš, bomo začeli lobirati za tvojo zamenjavo ter organizirati proteste zoper tvojo samovoljo in laži! Lp Dejan«

Navedeni SMS lepo kaže, kakšno pot so za dosego svojega cilja, seveda preko svojega pooblaščenca,  izbrali reprezentanti. Tisto, kar je pozitivno v tem SMS sporočilu je dejstvo, da je predsednik SPINS-a končno priznal, da reprezentantov ne more zastopati kot svoje člane, saj le-ti, kot smo na NZS že zadnjič navedli v naši izjavi, po veljavnem statutu SPINS-a sploh ne morejo biti člani SPINS-a, če igrajo v tujini več kot tri leta, temveč kot civilno-pravni pooblaščenec. Ob tem se mi osebno zastavlja vprašanje, kaj to v tem primeru sploh pomeni in kako je s plačilom za tovrstno zastopanje, oziroma ali znesek 110.000,00 EUR, katerega so reprezentanti odstopili SPINS-u, predstavlja plačilo za napade na predsednika NZS.

Dejstvo je, da v skladu s statutom NZS, kot predsednik NZS sam določam višino premij igralcem, kar je bila želja reprezentantov, toda dejstvo je tudi, da sem takoj, ko sem zaradi te določbe, s strani reprezentantov doživel izsiljevanje za višje premije, izvršnemu odboru NZS predlagal sprejem pravilnika, po katerem lahko povečam premije največ za 50 %, višje povečanje pa mora odobriti izvršni odbor NZS. Ob prvi naslednji spremembi statuta NZS bom predlagal črtanje te določbe, tako da bo po spremembi statuta o premijah igralcev odločal izključno izvršni odbor NZS.

Glede prodaje podobe igralcev bi le poudaril, da ni trženja podobe igralcev brez slovenske reprezentance, slovenskega dresa in grba NZS. Brez teh treh zadev podoba reprezentanta ne pomeni popolnoma nič in tudi nihče brez tega ne bo podpisal pogodbe. V skladu z veljavnim pravilnikom NZS reprezentantom od trženje podobe pripada 40 %. Vsak naj oceni sam, ali je to dovolj, sploh ob dejstvu, da brez NZS, brez dresa slovenske reprezentance in brez grba NZS, ni trženja podobe reprezentanta.

Glede začetka lobiranja za mojo zamenjavo pa reprezentantom, SPINSU in njegovemu predsedniku predlagam, da naj s tem čim prej začnejo, saj bi mi v tem trenutku zamenjava pomenila veliko olajšanje, pa še protesti ne bi bili potrebni.

Na podlagi navedenega naj si vsakdo ustvari svojo mišljenje ali gre v teh zadevah, ki trajajo že od lanskega septembra, za denar ali ne.

V pričakovanju zamenjave, lep pozdrav reprezentantom in SPINS-u.

Mag. Ivan Simič
Predsednik NZS

SORODNE NOVICE

 • 23.10.2019 | NZS
  Pričakujemo le spoštljiv odnos
  Na Nogometni zvezi Sloveniji smo ogorčeni nad izjavo državnega sekretarja na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Aleša Cantaruttija, ki je na okrogli mizi pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije – Zveze športnih zvez izjavil, da je zadovoljen, da se slovenski nogometni reprezentanci ni uspelo uvrstiti na UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu leta 2020. Kot razlog je Cantarutti navedel, da bi se v primeru uvrstitve preveč sponzorskih sredstev vložilo v nogomet in ne v ostale športe.
 • 04.10.2019 | NZS
  Urbanistično arhitekturna delavnica študentov v NNC Brdo
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se danes zaključuje petdnevna urbanistično arhitekturna delavnica – Športni parki 3, ki poteka v organizaciji Nogometne zveze Slovenije, Inštituta za športne gradnje (IŠG) in Fakultete za arhitekturo (UL FA).
 • 01.10.2019 | NZS
  Licenčni seminar za klube SŽNL
  V ponedeljek je v Nacionalnem nogometnem centru Brdo potekal licenčni seminar za klube SŽNL.
 • 28.09.2019 | NZS
  Zapustil nas je Suad Beširević
  Nogometna Slovenija žaluje. V 57-letu starosti je umrl Suad Beširević, ki je v slovenskem nogometnem prostoru pustil neizbrisen pečat.
 • 24.09.2019 | NZS
  Slovenija ponovno v ligi C
  Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (UEFA) je na zasedanju v Ljubljani spremenil sestavo lige narodov. Po novih kombinacijah bo Slovenija v ligi narodov jeseni 2020 namesto v najnižji ligi spet v ligi C.
 • 24.09.2019 | NZS
  Uefa v Ljubljani zagnala program Nogomet v šolah
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Ljubljani zagnala štiriletni program za otroke Nogomet v šolah. Zagon projekta, za katerega bo Uefa prek programa HatTrick v obdobju 2020-2024 namenila 11 milijonov evrov, so pospremili s festivalom nogometa na trgu Republike.
 • 23.09.2019 | NZS
  Izvršni odbor UEFA na obisku v NNC Brdo
  Izvršni odbor UEFA, ki bo jutri zasedal na redni seji v Ljubljani, se je danes mudil na obisku sedeža Nogometne zveze Slovenije.
 • 12.09.2019 | NZS
  V NNC Brdo drugi del Uefa CFM izobraževanja
  V Nacionalnem nogometnem centru Brdo se je v preteklih dneh odvijal drugi dvodnevni seminar Uefinega izobraževanja CFM (Certificate in Football Management).
 • 03.09.2019 | NZS
  Dva pomembna dogodka Uefe v Ljubljani
  Evropska nogometna zveza (Uefa) bo 24. septembra v Ljubljani gostila dva pomembna dogodka. Tega dne bo namreč v slovenski prestolnici potekal Izvršni odbor Uefe, ob tem pa se bo na Trgu republike odvijal tudi Uefa festival šolskega nogometa.
 • 12.07.2019 | NZS
  Izvršni odbor NZS potrdil sestavo ženskih lig
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na korespondenčni seji potrdil sestavi 1. slovenske ženske nogometne lige in lige deklet do 17. let. V vsaki bo nastopilo po osem klubov.

DELI NA