16.01.2024 | U15
Izbrana vrsta do 15 let z novim selektorjem proti Italiji

Slovenska reprezentanca do 15 let je pred kratkim dobila novega selektorja. To je postal Boštjan Kreft, ki je pred tem opravljal funkcijo pomočnika selektorja pri izbrani vrsti do 15 let. Kreft bo s svojimi varovanci v drugi polovici januarja odigral dve mednarodni prijateljski tekmi z Italijo. Novi selektor je v ta namen objavil seznam 23 nogometašev, na usluge katerih bo računal na prihajajoči reprezentančni akciji.

Slovenska izbrana vrsta do 15 let se bo zbrala v nedeljo, 21. januarja v NNC Brdo. Prvo srečanje bodo varovanci selektorja Krefta odigrala v torek, 23.1. ob 14:30, drugo srečanje bo na sporedu dva dni kasneje ob 11. uri. Obe srečanji bosta odigrani v Covercianu.

Ob objavi seznama je spregovoril novi selektor izbrane vrste do 15 let Boštjan Kreft: ”Tekmi z Italijo bosta za nas lep preizkus. Seznam igralcev je podoben prejšnjemu. V času premora namreč nismo imeli možnosti spremljati igralcev, saj klubi s pripravami šele začenjajo. Iz tega razlogi smo se odločili, da na zbor povabimo igralce, ki jih poznamo že iz jesenskega dela tekmovanja. S preizkušnjama proti Italiji bomo seznjaneni tudi z nivojem, ki ga premore naše moštvo.” 

Seznam vabljenih igralcev:

Miha Matjašec (Mura), Blaž Kovač (Mura), Aleksej Šutalo (Koper), Tian Mačak (Koper), Deen Okanović (Dinamo/HRV), Nik Deisinger (Ilirija), Tristan Kotar (Ilirija), Gaj Polanec (Aluminij), Nejc Roman Leljak (Aluminij), Jaka Robin (Aluminij), Artem Grom (Bravo), Luka Rus (Domžale), Viktor Božić (Domžale), Anže Zabukovec (Domžale), Luka Karapetrović (Domžale), David Jereb (Domžale), Timon Kikec (Maribor), Tian Nai Koren (Maribor), Luka Kokol (Maribor), Tai Primc (Maribor), Filip Slana (Maribor), Egon Ljubičić (Olimpija), Chris Jazbar (Wolfsberger/AVT)

Termina srečanj z Italijo:

23. januar 2024 ob 14.30 (Coverciano, Italija) Italija - Slovenija
25. januar 2024 ob 11.00 (Coverciano, Italija) Italija - Slovenija

Tekst: LD
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.05.2024 | U15
  Slovenija po enajstmetrovkah izgubila v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Gradišču ob Soči odigrala finalno tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni”. Redni del srečanja se je končal z nedoločenim izidom 1:1, zmagovalca pa niso dali niti podaljški. Slovenije je srečanje izgubila po izvajanju enajstmetrovk. 
 • 29.04.2024 | U15
  Slovenija v finalu Turnirja narodov
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Novi Gorici v polfinalu mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” proti vrstnikom iz Južne Koreje slavila z 1:0 in se uvrstila v finale, kjer jo čaka izbrana vrsta Avstrije. 
 • 27.04.2024 | U15
  Slovenija po zmagi nad Češko do polfinala
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Vipolžah odigrala drugo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Češke veselila druge zmage. Varovanci Boštjana Krefta so slavili z 2:1 in se bodo v polfinalu turnirja pomerili z Južno Korejo.
 • 25.04.2024 | U15
  Slovenija slavila proti Savdski Arabiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v Ajdovščini odigrala prvo tekmo mednarodnega turnirja ”Torneo delle Nazioni” in se proti vrstnikom iz Savdske Arabije veselila visoke zmage. Varovanci Boštjana Krefta so svojemu nasprotniku nasuli 5 zadetkov. Čez dva dni jih čaka obračun s Češko.
 • 15.04.2024 | U15
  Kreft izbral varovance za Turnir narodov
  Slovenska reprezentanca do 15 let bo konec aprila nastopila na Turnirju narodov, ki bo potekal v Italiji. V skupinskem delu tekmovanja ”20. Torneo Delle Nazione” se bo pomerila z izbranima vrstama Savdske Arabije in Češke, selektor Boštjan Kreft pa je v ta namen objavil seznam dvaindvajsetih reprezentantov.
 • 25.01.2024 | U15
  Slovenija v drugo klonila proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala še drugo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji. Varovanci novega selektorja Boštjana Krefta so po torkovem remiju tokrat morali priznati premoč našim zahodnim sosedom.
 • 23.01.2024 | U15
  Kreft ob poplavi zadetkov z remijem debitiral proti Italiji
  Slovenska izbrana vrsta do 15 let je v italijanskem nogometnem centru Coverciano odigrala prvo izmed dveh prijateljskih tekem proti Italiji.
 • 26.10.2023 | U15
  Slovenija znova do visoke zmage nad Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala še drugo mednarodno prijateljsko tekmo proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku ponovno zabili štiri zadetke.
 • 24.10.2023 | U15
  Slovenija visoko ugnala Bolgarijo
  Slovenska reprezentanca do 15 let je odigrala prvo izmed dveh mednarodnih prijateljskih tekem proti izbrani vrsti Bolgarije. Varovanci Muamerja Vugdalića so svojemu nasportniku zabili štiri zadetke, ob tem pa so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno.

DELI NA