23.06.2019 | Futsal AA
Italijani cenijo slovenski futsal

Pred dobrim tednom so sezono sklenili tudi v Italiji, kjer je v dresu rimskega Lazia igral tudi 31-letni Dejan Bizjak. Ekipa je v rednem delu zasedla 12. mesto, v dodatnih kvalifikacijah pa izpadla rang nižje. Dejan se je izkazal, tudi osem golov je zabil med italijansko elito, za nameček je z ekipo igral na finalnem turnirju osmerice, ki se je borila za pokalni naslov. „Ne moremo biti zadovoljni, saj smo izpadli. Sem pa bil med sezono malce razočaran, saj sem spoznal, da ima klub malce premalo ambicij. Zato sem bil še naprej osredotočen, kaj dajem ekipi, mislil pa sem tudi nase,“ je povedal Dejan, ki si še nabira moči po naporni sezoni.

Kako opozoriti nase

„V Serie A je ogromno vrhunskih igralcev. Ni kar tako igrati na takem nivoju. Če dokažeš sebi in trenerjem, da lahko igraš to ligo, potem nekaj veljaš. Ob tem se moraš tudi vsak trenutek zavedati, da te lahko v Serie A nekdo opazuje. Zato ni vseeno, kako igraš. Pa tudi to je, da ena ali dve tekmi nista dovolj. Konstantno moraš biti na nivoju. Še danes pa mi ni povsem jasno, kaj je tisto, da Italijani ocenijo, ta je pa dober igralec. Sam sem vlagal precej vase, prihajal sem pred treningom in vadil, ostajal sem po treningu z ekipo in še dodatno delal,“ se zaveda Bizjak, ki ob tem spomni tudi na pokalno tekmovanje, kjer so bili igralci Lazia prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross (2:6). obe tekmi je Bizjak začel v prvi četvorki. „To so mali trenutki, ko se zaveš, zakaj delaš, treniraš,“ Dejan komentira dobre predstave v pokalu.

V tej sezoni je dosegel osem golov, zbral je sedem rumenih kartonov ter opozoril nase. Da bi ostal v Rimu, je malo možnosti. Ne skriva, da ga mika, da bi spet zaigral v Serie A. Kje in kdaj, pa bo jasno v prihodnjih tednih.

Čujca in Simeunoviča niso pozabili

Lansko sezono je začel nekaj slabše, saj je bil poškodovan in operiran. „Potem sem se dobro pripravil, ujel ritem in končnico odigral na solidnem nivoju. Ni pa lahko,“ priznava in pove, da mu je trener zaupal. „Igrali smo obrambno, za to sem bil fizično in psihološko pripravljen, zato sem dobival veliko minut. V napadu nam je steklo, ko sem igral s tremi Brazilci. Ko so v igro prihajali mladi domači igralci, se je ustavilo. A taka je bila filozofija kluba, ki je želel dati več minut mladim,“ še dodaja Dejan, ki spoznava, da je slovenski futsal pri sosedih cenjen. „Ko govorimo o našem futsalu, omenjajo pogosto Kristjana Čujca in Mileta Simeunoviča,“ pove Bizjak. Naš sogovornik pohvali izvrstno medijsko pokritost in spremljanje italijanskega ligaškega futsala, tekme pa na televiziji in spletu, kot tudi na Facebooku. Navadil se je tudi na življenje v Rimu, kjer je bil dobrih 15 minut proč od dvorane, ki je ob stadionu Olimpico, kjer svoje domače tekme igrajo nogometaši Lazia.

Dejan je v Italiji pozorno spremljal tudi dogajanje v 1. SFL, po njegovem mnenju pa je zanimiv finale odločila izključitev Mateja Fiderška. Kapetan FutureNeta Maribor je moral ob koncu 1. polčasa 1. tekme finala predčasno pod tuš.

Rad del reprezentančne zgodbe

Dejan je tudi slovenski reprezentant – 37 tekem in tri gole je zbral. „Vedno sem bil in sem pripravljen pomagati in biti del reprezentančne zgodbe!“ jasno o tem, da še vedno premore reprezentančne ambicije.

Dejan Bizjak ima za sabo bogato mednarodno kariero – igral je v Srbiji, Franciji, Italiji in na Malti. V Sloveniji je bil član Sevnice, Puntarja in Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: SS Lazio

SORODNE NOVICE

 • 26.07.2020 | Futsal AA
  Igor Osredkar nadaljuje na Hrvaškem
  Po koncu sezone je prišlo v tem hrvaškem klubu do kadrovskih sprememb, vodstvo kluba pa je že napovedala ponoven naskok na hrvaški vrh, prevetrena ekipa pa bo zbrana ravno okoli kapetana slovenske reprezentance.
 • 17.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar z Makarsko do 2. mesta
  Vidno vlogo v poraženi ekipi je imel Igor Osredkar, kapetan slovenske reprezentance. Osredkar je v 33. minuti poravnal na 1:1.
 • 13.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar junak polfinala na Hrvaškem
  V četrtek, 16.7., bo znan državni prvak Hrvaške. Za naslov najboljšega se bosta pomerila Novo Vrijeme Igorja Osredkarja in Mateja Fiderška, in Olmissum, vodilni ekipi hrvaške lige po rednem delu.
 • 05.07.2020 | Futsal AA
  Osredkar in Fideršek s 1. mesta
  Na Hrvaškem so sklenili z rednim delom državnega prvenstva. Prav zadnji, 18. krog, je postregel z dramatičnim razpletom.
 • 28.06.2020 | Futsal AA
  Dejan Bizjak se vrača v Italijo
  V minuli sezoni je Bizjak pomagal državnemu prvaku Malte, da se je prebil v glavni del lige prvakov. Bizjak je na tekmah proti državnim prvakom Moldavije, Norveške in San Marina dosegel štiri zadetke.
 • 26.06.2020 | Futsal AA
  Tjaž Lovrenčič ostaja v Italiji
  Tjaž je v 1. SFL zbral 94 nastopov (igral je za Benedikt in FutureNet Maribor), 19-krat je oblekel dres reprezentance do 21 let, 15-krat pa tudi dres članske vrste.
 • 24.06.2020 | Futsal AA
  Alen Fetić se seli v Italijo
  V sezoni 2020/21 bo nosil dres ambiciozne futsal sredine AcquaeSapone Futsal, ki je leta 2018 osvojil trojno italijansko krono – naslovu državnega prvaka je dodal še superpokal in pokal.
 • 15.06.2020 | Futsal AA
  Benjamin Tušar na Češko
  Po lanskoletni izkušnji v Italiji se bo sedaj preizkusil v še eni državi, kjer ima futsal bogato tradicijo. Seli se na Češko. Tušar je postal novi član ekipe Sparta Praga.
 • 12.05.2020 | Futsal AA
  Najboljše futsal ekipe prihodnje leto v Litvi
  Zavoljo pandemije je bila tudi Fifa, svetovna nogometna zveza, primorana v spremembo datumov tekmovanj na najvišji ravni.
 • 07.05.2020 | Futsal AA
  Hozjan se seli v Napoli
  „Prepričale so me je ekipa, organiziranost in visoke ambicije kluba. V naslednji sezoni je cilj osvojiti prvenstvo in pokal, v naslednjih letih hočejo postati italijanski prvaki v prvi ligi,“ je Nejc pojasnil razloge, da je sinoči sklenil pogodbo.

DELI NA