23.06.2019 | Futsal AA
Italijani cenijo slovenski futsal

Pred dobrim tednom so sezono sklenili tudi v Italiji, kjer je v dresu rimskega Lazia igral tudi 31-letni Dejan Bizjak. Ekipa je v rednem delu zasedla 12. mesto, v dodatnih kvalifikacijah pa izpadla rang nižje. Dejan se je izkazal, tudi osem golov je zabil med italijansko elito, za nameček je z ekipo igral na finalnem turnirju osmerice, ki se je borila za pokalni naslov. „Ne moremo biti zadovoljni, saj smo izpadli. Sem pa bil med sezono malce razočaran, saj sem spoznal, da ima klub malce premalo ambicij. Zato sem bil še naprej osredotočen, kaj dajem ekipi, mislil pa sem tudi nase,“ je povedal Dejan, ki si še nabira moči po naporni sezoni.

Kako opozoriti nase

„V Serie A je ogromno vrhunskih igralcev. Ni kar tako igrati na takem nivoju. Če dokažeš sebi in trenerjem, da lahko igraš to ligo, potem nekaj veljaš. Ob tem se moraš tudi vsak trenutek zavedati, da te lahko v Serie A nekdo opazuje. Zato ni vseeno, kako igraš. Pa tudi to je, da ena ali dve tekmi nista dovolj. Konstantno moraš biti na nivoju. Še danes pa mi ni povsem jasno, kaj je tisto, da Italijani ocenijo, ta je pa dober igralec. Sam sem vlagal precej vase, prihajal sem pred treningom in vadil, ostajal sem po treningu z ekipo in še dodatno delal,“ se zaveda Bizjak, ki ob tem spomni tudi na pokalno tekmovanje, kjer so bili igralci Lazia prvovrstno presenečenje. V boju za mesto med najboljšo osmerico so najprej s 3:2 ugnali Maritime Augusto, potem pa izvrstno kljubovali zasedbi Acqua&Sapone Unigross (2:6). obe tekmi je Bizjak začel v prvi četvorki. „To so mali trenutki, ko se zaveš, zakaj delaš, treniraš,“ Dejan komentira dobre predstave v pokalu.

V tej sezoni je dosegel osem golov, zbral je sedem rumenih kartonov ter opozoril nase. Da bi ostal v Rimu, je malo možnosti. Ne skriva, da ga mika, da bi spet zaigral v Serie A. Kje in kdaj, pa bo jasno v prihodnjih tednih.

Čujca in Simeunoviča niso pozabili

Lansko sezono je začel nekaj slabše, saj je bil poškodovan in operiran. „Potem sem se dobro pripravil, ujel ritem in končnico odigral na solidnem nivoju. Ni pa lahko,“ priznava in pove, da mu je trener zaupal. „Igrali smo obrambno, za to sem bil fizično in psihološko pripravljen, zato sem dobival veliko minut. V napadu nam je steklo, ko sem igral s tremi Brazilci. Ko so v igro prihajali mladi domači igralci, se je ustavilo. A taka je bila filozofija kluba, ki je želel dati več minut mladim,“ še dodaja Dejan, ki spoznava, da je slovenski futsal pri sosedih cenjen. „Ko govorimo o našem futsalu, omenjajo pogosto Kristjana Čujca in Mileta Simeunoviča,“ pove Bizjak. Naš sogovornik pohvali izvrstno medijsko pokritost in spremljanje italijanskega ligaškega futsala, tekme pa na televiziji in spletu, kot tudi na Facebooku. Navadil se je tudi na življenje v Rimu, kjer je bil dobrih 15 minut proč od dvorane, ki je ob stadionu Olimpico, kjer svoje domače tekme igrajo nogometaši Lazia.

Dejan je v Italiji pozorno spremljal tudi dogajanje v 1. SFL, po njegovem mnenju pa je zanimiv finale odločila izključitev Mateja Fiderška. Kapetan FutureNeta Maribor je moral ob koncu 1. polčasa 1. tekme finala predčasno pod tuš.

Rad del reprezentančne zgodbe

Dejan je tudi slovenski reprezentant – 37 tekem in tri gole je zbral. „Vedno sem bil in sem pripravljen pomagati in biti del reprezentančne zgodbe!“ jasno o tem, da še vedno premore reprezentančne ambicije.

Dejan Bizjak ima za sabo bogato mednarodno kariero – igral je v Srbiji, Franciji, Italiji in na Malti. V Sloveniji je bil član Sevnice, Puntarja in Dobovca Pivovarne Kozel.

Tekst: D.P.
Foto: SS Lazio

SORODNE NOVICE

 • 21.09.2019 | Futsal AA
  Osredkar in Fideršek prihajata s prvo lovoriko
  Danes popoldan se bo v Podčetrtku zbrala moška članska reprezentanca, ki jo prihodnji mesec čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020. Slovenija bo gostovala v Severni Makedoniji.
 • 16.09.2019 | Futsal AA
  Zbrala se bo futsal reprezentanca
  Futsal članska reprezentanca Slovenije, ki jo oktobra 2019 čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, bo izvedla krajše vikend priprave. Tokratni zbor igralcev bo v soboto, 21. septembra, V Podčetrtku pa bo izbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika trenirala do nedelje.
 • 10.09.2019 | Futsal AA
  Še dober mesec do kvalifikacij za SP 2020
  Med 22. in 27. oktobrom bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Turnir kvalifikacijske skupine 2 bo gostila Severna Makedonija. Ob domačinih in Sloveniji bosta tu še vrsti Ukrajine in Kosova. Prvi dve ekipi se bosta prebili v naslednji krog kvalifikacij.
 • 02.08.2019 | Futsal AA
  Urejeni arhiv članov, članic, U21 in U19
  Na tem mestu pa so bili urejeni in osveženi arhivi reprezentančnih vrst futsala – članice, člani, U21 in U19, na spletno stran www.futsal.si so bili namreč dodani vsi zapisniki vseh futsal reprezentanc, vse od prve leta 1995.
 • 01.08.2019 | Futsal AA
  Velik korak naprej za reprezentančni futsal
  Evropska nogometna zveza Uefa tudi na področju reprezentančnega futsala dela korake naprej. V glavnem delu kvalifikacij se ukinja turnirski sistem, prehaja se namreč na sistem kvalifikacij tekma doma, tekma v gosteh.
 • 16.06.2019 | Futsal AA
  Kapetan reprezentance ostaja na Hrvaškem
  „V Makarski smo zbrani ljudje, od predsednika pa do vseh nas v klubu, ki stremimo k zmagi,“ se še enkrat ozre nazaj, hkrati pa pogleduje v novo poglavje. Jesen prinaša tudi za slovenski futsal izredno pomembne kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2020.
 • 13.06.2019 | Futsal AA
  Oktobrski uspeh tlakuje pot do Eura 2022
  Naslednje evropsko prvenstvo bo na sporedu leta 2022. Po poročanju Uefe, evropske nogometne zveze, so v konkurenci za organizacijo tega odmevnega futsal tekmovanja ostale še tri države: Francija (v mestih Lille in Orchies), Nizozemska (Amsterdam in Groningen) ter Portugalska (Lizbona in Porto). Odločitev bo gostitelju bo obelodanjena 24. septembra letos.
 • 05.06.2019 | Futsal AA
  Po izjemni sezoni že pogleduje v kvalifikacije za SP 2020
  Za 32-letnim Igorjem Osredkarjem je izjemna sezona – tako v ligi prvakov (zmaga na turnirju glavnega dela tekmovanja) kot na Hrvaškem je vnovič opozoril nase, sezono pa kronal z vsemi odigranimi možnimi tekmami in naslovom državnega prvaka Hrvaške.
 • 27.05.2019 | Futsal AA
  Razume igralce, na vse računa oktobra
  V preteklih tednih se je sklenila klubska sezona, druga polovica leta pa prinaša zahtevne in ključne preizkušnje tudi za moško člansko futsal vrsto. Oktobra (med 22. in 27.10.) bo Slovenija igrala prvi krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi.

DELI NA