Intervju: Dušan Uršnik proti Nuši Ladinek

Pokalno supersredo bodo začele nogometašice, ki se bodo od 15.30 ure naprej v Kopru v videoprenosu (na NZS.si) pomerile za pokalni naslov. Nasproti si bodo stale igralke ŽNK Teleing GMT Beltinci in ŽNK Rudar Škale. Pred tekmo smo se pogovarjali s trenerko Pomurk Nušo Ladinek in trenerjem Velenjčank Dušanom Uršnikom.

Manj kot 48 ur vas še loči do finala pokala NZS, ki bo zadnje dejanje letošnje sezone. Ste pripravljeni?

Uršnik: Malce se nas drži smola, stanje pa je tako, kot je. Treba se je s tem soočiti in iskati rešitve. V nedeljo sta se poškodovali še Lana Golob in Maja Jevtić. Ne vem, ali bosta lahko igrali.

Ladinek: Po nedeljskem porazu smo se odločili, da imajo igralke prost ponedeljek. Opravili bomo le torkov trening, ko se bomo tudi pogovorili. Tudi glave bodo manj vroče kot v nedeljo. Treba se bo zbrati in strniti vrste.

O kakšni formi lahko govorimo pred sredo?

Uršnik:
Precej kombinacij smo imeli v naših glavah in načrtih. Po teh in takih poškodbah pa težko kaj rečem, ker nam je to prekrižalo načrte. Vem pa, da forma ni optimalna.

Ladinek: Naša forma ni sporna, ampak dobra. Ves čas že ponavljam: če smo pravi, lahko igramo atraktiven in učinkovit nogomet. Ne bojimo se sredine tekme, bo pa treba pozabiti nedeljo.

Ambicij in motiva vam ne manjka.

Uršnik: Motiva in volje imajo moje igralke več kot dovolj.

Ladinek: Dejansko smo se že prejšnji teden odločili, da o pokalu do konca državnega prvenstva niti ne govorimo. Vem, da motiv moje ekipe ni sporen. Vedno je lepo osvojiti lovoriko.

Načrt tekme že imate pripravljen?

Uršnik: Danes bo jasno, kako se bomo lotili Pomurk. Na novo iščemo rešitve. V Koper pa gremo po zmago, dali bomo vse od sebe.

Ladnike: Da, imam ga v glavi. Malce sem ga prilagodila, ker smo v nedeljo zaradi rdečega kartona ostali brez Sare Makovec. V torek bom s tem načrtom seznanila igralke.

Se čuti kaj utrujenosti pri nogometašicah, ko gre sezona h koncu?

Uršnik: Niti ne. Je pa očitno, da so najbolj utrujene reprezentantke, za katerimi so napornimi meseci. Ostale so pripravljene. Zaradi vseh težav in poškodb se včasih počutim kot čarovnik, ki kombinira in prestavlja igralke po terenu.

Ladinek: Pri nekaterih se to občuti bolj, pri drugih manj. Že med sezono smo skušali napore in regeneracijo regulirati skozi trenažni proces. Nogometašice, ki so igrale več tekem zapored, smo potem prilagodili tudi trening.

Bo zadnja tekma sezone poslastica ali šahovska partija?

Uršnik: Želim si, da bi bil finale kakovosten. Da bi oboji odigrali brez kalkulacij in pokazali odprt nogomet

Ladinek: V pokalu odloča ena tekma, obe ekipi pa želita do naslova. Vsaka od zasedb bo skušala uveljaviti svoje pluse in izkoristiti minuse nasprotnic. Oboji bomo skušali tudi doseči hitro vodilni gol.


Od kje pretijo nevarnosti vaših tekmic?

Uršnik: Dobro vemo, da imajo Pomurke kompaktno in tehnično podkovano ekipo, ki jo krasi hitee prenos žoge in učinoviti protinapadi. Zato dodatna pazljivost ne bo odveč.

Ladinek: Velenjčanke imajo v svojih vrstah nekaj kvalitetnih posameznic in nekaj nadarjenih igralk, ki nam lahko povzročijo težave v vezni liniji. Ne smemo pozabiti izkušene vratarke, ki ekipi daje dodatno sigurnost.

Vas lahko tekmice presenetijo?

Uršnik: Pomurje poznam zelo dobro in podrobnost. Bo pa zanimivo videti, kako je nedeljski poraz v prvenstvu vplival na njih.

Ladinek: Ne, ker sem prepričana, da se med sabo tako dobro poznamo, da je izključeno presenečenje, s katerim se ne bi uspeli kosati.

Kateri aduti bi lahko prevesili v sredo tehtnico v vašo korist?

Uršnik: V tej drugi polovici sezone smo tudi mi imeli svetle trenutke, ko smo izgledali zelo dobro na terenu. Menim, da lahko to ponovimo tudi v Kopru.

Ladinek: Celo sezono se zavedam, da imamo v ekipi igralke, ki so v prvi vrsti zelo individualno podkovane in sposobne kombinatorne igre. Vrsto let že igrajo skupaj. Vem, da si bomo ustvarili številne priložnosti, zato bo odvisno tudi od strelske forme naših napadalk.

Kaj bi pomenila za vas osvojena lovorika?

Uršnik: Ogromno. Nismo v najboljšem stanju, zato bi bil za samo delovanje kluba to pomemben mejnik in velika vzpodbuda.

Ladinek: Obliž na rano, ki nam jo je zadala Olimpija v nedeljo. A ne glede na vse ta naslov ne bi odtehtal tega, kar smo izgubile v nedeljo.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si, B.R./ŽNK Teleing GMT Beltinci

SORODNE NOVICE

 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  ŽNK Olimpija do 2. pokalnega naslova
  ŽNK Olimpija Ljubljana je z golom Ane Milović prišla do 2. pokalnega naslova. V finalu v Celju so varovanke trenerja Mikija Kondiča z 1:0 porazile ŽNK Ljubljano, ki je v finalu pokala zaigrala prvič.
 • 11.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Olimpija po 2. naslov, Ljubljana lovi prvega
  Danes od 15.30 naprej se v Celju igra finale Ženskega pokala NZS, tekmeca sta ŽNK Olimpija Ljubljana in Ljubljana, prenos tekme je na Sportklubu.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Zaveda se, da je lažje loviti kot pa braniti
  »Pripravljene smo na zaključek sezone,« odločno pove Manja Rogan, kapetanka ljubljanske Olimpije, ki bo v sredo v Celju lovila svojo 2. pokalno lovoriko. Tekma proti ŽNK Ljubljana se začne ob 15.30.
 • 10.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V Celju mestni ljubljanski derbi za pokalni naslov
  Pred nami je pokalna sreda, ko bo v Celju podeljena prva članska lovorika v tej sezoni ženskega klubskega nogometa. V finalu pokala se bosta pomerila ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana, tekma se začne ob 15.30.
 • 08.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Z Ljubljano prvič, v Celju že igrala finale pokala
  »Sobotna tekma nam je dala nekaj podatkov, kaj moramo popraviti in narediti pred sredinim finalom pokala,« je uvodoma povedala Lucija Grad, nogometašica ŽNK Ljubljana. Ta klub bo svoji krstni sezoni v članski konkurenci v sredo, 11.5., ob 15.30 v Celju igral finale pokala NZS, na drugi strani bo ŽNK Olimpija Ljubljana.
 • 06.05.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  V finalu pokala članic tudi VAR tehnologija
  Medtem ko je prišlo državno prvenstvo SŽNL v sklepno fazo, pred nami so še trije krogi, pa bo v sredo jasno, kdo bo postal pokalni prvak. Za naslov najboljšega v ženskem pokalu se bosta pomerili zasedbi ŽNK Ljubljane in ŽNK Olimpije Ljubljana. Tekma bo v sredo, 11. maja,  ob 15.30 na celjskem štadionu Z'dežele.
 • 16.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za pokalni naslov Olimpija in Ljubljana
  ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana sta finalista ženskega pokala. Finale bo na sporedu v Celju, 11 maja. Olimpija je v današnjem polfinalu izločila Radomlje (4:1), Ljubljana pa Ptujčanke (7:0).
 • 15.04.2022 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Za finale pokala, prenos iz Radomelj
  V konkurenci so še štiri ekipe, polfinalna para pa sta ŽNK Radomlje – ŽNK Olimpija Ljubljana ter ŽNK Ljubljana – ŽNK Doxakey. Tekmo iz Radomelj boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na Nzs.si.
 • 26.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Pokalni četrtek dal štiri polfinalistke
  V Bratoncih smo videli ponovitev lanskega finala in vnovično zmago ljubljanske Olimpije. Gostje so si pot do zmage utrle že v 6. minuti, ko je s pravim evrogolom s prostega strela navdušila Evelina Kos. Odgovor domačink je bil izvrsten – kapetanka Špela Kolbl je poravnala rezultat v 10. minuti. A to je bil šele uvod, v nadaljevanju so prednjačile gostje, ki so do konca prvega polčasa dosegle še tri gole
 • 25.08.2021 | Ženski Pokal Pivovarna Union
  Osmerica za mesto v polfinalu
  Žreb je hotel, da bomo v četrtfinalu videli ponovitev finala iz lanske sezone. Pomurke bodo po izpadu  iz kvalifikacij za ligo prvakinj uteho iskale v domačem pokalnem tekmovanju, kjer pa imajo svoje apetite in računico tudi igralke ljubljanske Olimpije. To bo sicer že peta medsebojna tekma v pokalu, tri so bile v Ljubljani, ena v Kopru.

DELI NA