Interblock ponovno na vrhu

Nogometaši ljubljanskega Interblocka so ubranili naslov pokalnih zmagovalcev in tretji v zgodovini tega pokala slavili dvakrat zapored. V finalni tekmi, ki se je odvila v Mariboru, so bili z 2:1 (1:0) boljši od Luke Koper.

Šiškarji so si s to lovoriko priigrali nastop v drugem krogu kvalifikacij evropske lige, do te sezone poznane kot pokala UEFA in tako ublažili nekoliko slabšo prvenstveno sezono, Koprčanom na drugi strani se ob porazu ni uspelo postaviti ob bok Olimpiji in Mariboru, ki sta v pokalu zbrala več naslovov. Ljubljančani so bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik, čemur v prid govori tudi statistika (posest žoge – 51:49, streli v okvir vrat – 6:2).

Tekmo so nekoliko bolje začeli Ljubljančani, ki so v prvem delu uspešno zadrževali žogo, a si prave priložnosti niso priigrali. Temu je botrovala tudi taktika obeh strategov, ki sta v igro poslala tri oziroma enega napadalca na strani rumeno modrih. Napadalci s Šiške so že v uvodnih minutah nekajkrat preizkusili vratarja koprskega moštva, a je bil Admir Suhonjič vselej na mestu. Strel proti golu sta sprožila Zoran Zeljković v 10. in Boštjan Jelečević v 13.minuti. Primorci so prvič zapretili štiri minute za tem, ko je s prostega strela nameril Mitja Viler. Ob že tako kratkih klopeh se je v 25. minuti poškodoval Patrik Ipavec in priložnost na strani obalnih nogometašev je dobil vezist Dalibor Radujko, na strani Ljubljančanov pa je nekaj minut za tem Alena Jogana zamenjal Suad Grabus. Mrežo je prvi zatresel Robert Berič, a je zaradi prepovedanega položaja ostalo pri izidu 0:0, vendar le do 40. minute, ko je mladi reprezentant svoje moštvo le popeljal v vodstvo. Prosti strel z desne je izvajal Zeljković, Berič pa z glavo natančno nameril in Ljubljančani so na odmor odšli z golom prednosti.

V drugi del sta moštvi stopili odločno in nakazali, da s samo enim zadetkom na tekmi nista zadovoljni. Sreča se je najprej nasmehnila vodilnim, ki so preko kapetana Ermina Rakoviča povedli z 2:0. Razlika bi lahko bila še višja, če bi Luka Majcen natančneje ciljal levi zgornji kot koprskih vrat. Koprčani so nato pritisnili s poizkusi Rajčeviča in Radujka, strategu obalnega moštva pa je z dvema menjavama uspelo nekoliko razživeti svoje varovance, kar se mu je obrestovalo v 76. minuti. Viler je iz prostega strela s 25 metrov zaostanek zmanjšal na 2:1 in dosegel častni gol za Luko Koper. Tekmo je ob dveh rumenih kartonih rezervista, ki je v igro vstopil po poškodbi Ipavca, končalo 21 nogometašev, kjer se je veselila ljubljanska enajsterica.

Ljudski vrt je bil še enkrat več srečno prizorišče za varovance Igorja Benedejčiča, ki jim ambient prenovljenega stadiona več kot očitno ustreza. Interblock, ki je lani osvojil svojo prvo lovoriko, je potrdil dobro pripravljenost in motivacijo, nekaj sreče pa je zmanjkalo gostom, ki so slavili pred tem. Tekmo, ki je veljala tudi za vstopnico za igranje na mednarodnem prizorišču, je dobil ljubljanski strateg, ki se od Ljudskega vrta še ni poslovil. V začetku julija jih na tej zelenici čaka že uvodni preizkus nove sezone – superpokalni obračun z Mariborčani. 

Nedžad Okčič, trener Luke Koper: »Zadovoljni smo tudi s tem, da smo igrali v finalu. Na žalost se nam ni izšlo. V prvem delu smo igrali nekoliko previdno, v drugem pa smo si priigrali nekaj polpriložnosti, tudi nekoliko spremenili način igre, a tega nismo znali izkoristiti. Sploh v zadnje pol ure smo se odprli in vršili pritisk na nasprotnikova vrata. Kljub temu si kakšne izrazitejše akcije, s katere bi zadeli, nismo ustvarili. Želeli smo izenačiti. Po drugem zadetku ljubljanskega moštva je ostal grenak priokus, ki smo ga težko preboleli. Če bi tekmo zaključil podaljšek in nato enajstmetrovke, bi bil končni izid bolj realen.«

Igor Benedejčič, trener Interblocka: »Bilo je zanimivo srečanje, oboji smo imeli kar nekaj priložnosti. Po zadetku Vilerja smo zaigrali nekoliko bolj previdno. Res je, da smo se v tistih trenutkih potegnili malce preveč nazaj, a smo se na koncu vendarle obranili in povsem zasluženo osvojili pokal.«

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: TAKA

SORODNE NOVICE

  • 25.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Tudi v Fazaneriji odločali streli z bele točke, v finale Rogaška
    Nogometaši Rogaške so drugi finalisti pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v polfinalu v Murski Soboti po enajstmetrovkah premagali Muro. V finalu, ki bo 24. maja v Stožicah, se bodo merili z Gorico, ki je v sredo prav tako po enajstmetrovkah izločila Beltince.
  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.

DELI NA