23.06.2024 | A
Informacije za obiskovalce - navijače bo ogrevala Siddharta

Slovenska reprezentanca na tretji tekmi z Anglijo odloča o svoji usodi na evropskem prvenstvu 2024. Za čim boljšo pripravljenost navijačev bo s posebnim koncertom poskrbela Siddharta, ki bo ogrevala Slovence v fan coni Tanzbrunnen.

DAN PRED TEKMO (24.6.2024) – Navijaška tekma

Dan pred tekmo  se bo na igrišču Tanzbrunnen med 16.00 in 18.00 odigrala prijateljska tekma med navijači Anglije in Slovenije. Naše barve bodo zastopali člani »Združenih navijačev Slovenije«.

 

DAN TEKME (25.6.2024) – koncert NZS x SIDDHARTA

Na dan tekme, bo na območju »public viewing area Tanzbrunnen« organizirana slovenska »fan cona«, kjer bo za navijače med 15.30 in 16.30 nastopila glasbena skupina Siddharta. Po koncertu bodo imeli navijači možnost udeležbe »skupnega prihoda na stadion«. Zbor navijačev bo potekal do 18.00 na Kitschburger  Strasse.

POT OD TANZBRUNNEN DO ZAČETNE TOČKE

Iz »public viewing area Tanzbrunnen« je do tramvaj postaje Bahnhof Deutz/Messe približno 5 minut hoje. Na postaji se vkrcate na tram št. 1, ki pelje do postaje Maarweg. Vožnja traja približno 20  minut. Od postaje sledi kratek sprehod do začetne točke na Kitschburger Strasse, kjer bodo na voljo hrana, pijača, stranišče in prva pomoč.

 

SKUPNI PRIHOD NA STADION (FAN WALK)

Začetek t.i. »Fan walka« bo na Kitschburger Strasse, s pričetkom ob 18.00. Navijači se bodo podali skupaj proti stadionu, pot pa bo dolga nekoliko manj kot 2km (Kitschburger Str. -> Friedrich-Schmidt Str. -> Junkersdorfer Str.). Prihod na stadion od 19 ure dalje.

PARKIRIŠČA

Najbližje parkirišče za avtomobile je v Köln Arcaden, Barcelona-Allee 51103, ki je do Bahnhof Deutz/Messe oddaljen 3 minute s tramvajem št. 1.

Za avtobuse je drop-off lokacija na Kennedy Ufer, 50679 Köln, do katere je možen dostop preko Auenweg in Charles-de-Gaulle-Platz). Po drop-offu lahko avtobusi parkirajo na parkirišču stadiona (predhodna odobritev s strani UEFA) ali na mestnem avtobusnem parkirišču Kuhweg.

SLOVENIJA V MODRIH DRESIH

Slovenska reprepzentanca bo proti Angležem prvič na evropskem prvenstvu nastopila v modrih dresih, modrih hlačkah in modrih nogavicah. Navijaška skupina "Združeni navijači Slovenije" kljub temu poziva vse, ki bodo stiskali pesti za Slovenijo, da se oblečejo v belo in s tem s tribun pokažejo podporo Kekovim varovancem.

PREVERITE ZADNJE INFORMACIJE

Pred prihodom na tekmo vedno preverite zadnje informacije o morebitnih aktualnih dogodkih bodisi na cestah, bodisi na stadionu ali v njegovi okolici. Poleg družabnih omrežij NZS, najdete zadnje informacije tudi na instagram profilu mesta Köln (IG: cologne.uefaeuro2024) in uradni spletni strani UEFA evropskega prvenstva 2024 (povezava na spodnji sliki).

Veselimo se vaše udeležbe in navijanja za slovensko reprezentanco!

Tekst: JS, NZS/MaK
 

SORODNE NOVICE

 • 02.07.2024 | A
  Dobrodošli doma!
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
 • 02.07.2024 | A
  Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
  Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
 • 02.07.2024 | A
  Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
  Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
 • 01.07.2024 | A
  Bravo, fantje!
  Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
 • 01.07.2024 | A
  Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
  Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
 • 01.07.2024 | A
  Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
  Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
 • 30.06.2024 | A
  Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
  Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
 • 30.06.2024 | A
  Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
  Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
 • 29.06.2024 | A
  Ne bojimo se Portugalske
  Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.
 • 28.06.2024 | A
  Stekla prodaja vstopnic za Portugalsko
  Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes, kot napovedano, v prodajo sprostila 6.000 vstopnic za slovenske navijače za tekmo osmine finala UEFA evropskega prvenstva med Portugalsko in Slovenijo. 

DELI NA