16.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Himno želijo slišati na parketu

Napoved finalnega turnirja pokala Terme Olimia končujemo na Škofijah, odkoder v Obsotelje odhaja ekipa KMN Bronx Škofije, v polfinalu jih čaka zasedba Dobrepolja.

Prvaki 2013.

Bronxi bodo letos slavili 10 let, odkar so osvojili prvi in edini pokalni naslov. 3. marca 2013 so v finalu premagali Dobovec. Od tedanje postave Bronxov je ostal le še sedanji kapetan Nik Zajc. Tudi letos škofjoti prihajajo s svojo računico na pokal, kjer bi radi spet opozorili nase. Če se po jutru dan pozna, so pripravljeni.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije (18.00) (spletni prenos na nzs.si)
Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (21.00) (spletni prenos na nzs.si)

Ženski futsal pokal, finale, 18.2.
ŠD Košana – ŠD Extrem (16.00) (spletni prenos na futsal.si)

Pokal Terme Olimia, finale, 18.2.
zmagovalec tekme Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije – zmagovalec tekme Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec (20.30) (prenos na Šport TV-ju)

V popolni postavi

„Naredili smo tri res dobre treninge. Prvič v sezoni pa smo dejansko vsi zdravi, manjka le Nemanja Jakovljevič, ki bo odsoten dalj časa. Sam bi si želel, da bi se v sezoni večkrat zgodilo, da bi imel takole na voljo praktično vse igralce,“ priznava trener Damir Pertič. Njegova ekipa je na poti do četrtfinala izločila Postojnčane in Ajdovce, zdaj pa jih čaka Dobrepolje, novinec na finalnem turnirju.

Navdih in kolektiv

„Cel teden opozarjam na ekipo Dobrepolja, to je naša edina in prva misel vse te dni. Tako lani kot letos smo že gostovali pri njih in ni se dobro končalo. Tudi to je še en razlog več, da jih ne podcenimo,“ nadaljuje Pertič, ki je tekmeca dobro preučil.

„Kvaliteta Dobrepolja je kolektiv, igrajo po navdihu. V tej sezoni so napredovali v igri, okrepila sta jih Matevž Sodič in Anej Kmetič, zrasel in napredoval pa je tudi preostanek ekipe. Delujejo kot eno, dihajo drug za drugega. Od njih se da naučiti, kako se boriti za barve kluba,“ pove naš sogovornik, potem pa opozori: „Paziti bo treba na njihovo tranzicijo, tu prednjači Anej Kmetič. Če bomo izgubljali žoge, se to lahko hitro konča s protinapadom. Dobrepolje je dinamična ekipa, igralci pa hitro menjavo igralne pozicije.“

Užitek in himna

Ekipi Dobrepolja in Bronxa sta se v tej sezoni 1. SFL pomerili dvakrat: v Kopru je s 5:1 slavil Bronx, v Dobrepolju s 6:5 Dobrepoljci. „Naš cilj je, da naprej izenačimo našo in njihovo željo po uspehu, potem mora priti do izraza kvaliteta in delo, ki ga vlagamo leto in pol. Vse skupaj pa si želimo nadgraditi z rezultatom. Odločala bo tudi dnevna forma ter zbranost v napadu. Bližje uspehu bo ekipa, ki bo manj pod pritiskom, saj igramo za preboj v finale,“ še pristavi Pertič, ki je znan po tem, da prevzame pritisk nase in razbremeni ekipo.

„Igralce učim, da se znajo soočiti tudi s pritiskom. Vedeti morajo, da ni večjega motiva, kot priti v finale. Tam poslušaš himno, lepšega ni,“ še pove Pertič, ki si želi, da bi njegovi varovanci v prvi vrsti uživali v športu, futsalu, tekmi, spektaklu, ki nas čaka v Podčetrtku. Tudi z nekaj navijači Bronxa, ki prihajajo v Obsotelje.

Tekst: D.P.
Foto: R.Č./KMN Bronx Škofije

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA