01.02.2016 | A
Handanović in Oblak poražena v derbijih, Kampl asistiral

V minulem vikendu sta bila med slovenskimi reprezentanti znova v ospredju vratarja. Samir Handanović in Jan Oblak sta se s soigralci podala v pomembna derbija, a sta morala priznati premoč nasprotniku. Več razlogov za dobro voljo je imel Kevin Kampl, ki je v statistiko vpisal prvo asistenco v letu 2016.

Bayer, ki je v nadaljevanje sezone krenil z remijem proti zadnjeuvrščenemu Hoffenheimu, je popravni izpit opravil z odliko. Farmacevti so se na domačem igrišču še drugič zapored merili z zadnjeuvrščenim moštvom lige, Hannovrom, in ga ugnali z izidom 3:0. Kampl je, kot je to sedaj že v navadi, srečanje pričel v začetni enajsterici Bayerja in na igrišču ostal vse do zadnjega sodniškega žvižga. Tri minute pred koncem srečanja je z lepo podajo zaposlil Chicharita Hernandeza, ki je zadel za končnih 3:0.

Slabše je tokrat šlo Atleticu Jana Oblaka. Madridčani so gostovali v katalonski prestolnici in v gosteh pri Barceloni hitro povedli. V deseti minuti je domače navijače utišal Koke, a to ni ustavilo Barcelone, ki se je po zaostanku prebudila in pritisnila proti golu Škofjeločana. Slednji je klonil po pol ure igre, ko ga je z neubranljivim strelom matiral Lionel Messi, osem minut zatem je bil uspešen še Luis Suarez. Argentinsko-urugvajski dvojec je Oblaku zabil deveti in deseti zadetek sezone. Barcelona je s tekmo manj Madridčanom pobegnila na tri točke prednosti, Atletico, ki je srečanje zaključil z dvema igralcema manj, pa ima pred mestnim rivalom Realom še točko prednosti.

Nič manj zahtevne naloge ni imel niti Samir Handanović, saj je Inter v mestnem derbiju "gostoval" pri AC Milanu. Handanović in soigralci so dobili prvi derbi letošnje sezone, tokrat pa za črno-modre ni bilo kruha. Za hrbtom Samirja Handanovića so se znašle tri žoge, po Alexu, ki je v polno meril deset minut pred koncem prvega polčasa, sta Ljubljančana v 73. in 77. minuti matirala še Carlos Bacca in M'Baye Niang. Handanović, ki se lahko po 22 krogih Serie A pohvali, da je dvanajstkrat zaklenil svoja vrata, je bil v državnem prvenstvu premagan še četrto tekmo zapored, kar je najdaljši tovrsten niz letošnje sezone. Inter je v zadnjih štirih krogih vknjižil dve točki, podobno kot Milan, pa je tri zadetke med tednom v mrežo Interja pospravil tudi Juventus. V polfinalu pokalnega tekmovanja je "stara dama" pred domačimi gledalci slavila uvrstitev v veliki finale, Handanovića je dvakrat ugnal Alvaro Morata, zmago je z močnim strelom potrdil Paul Dybala.

V turškem pokalnem tekmovanju pa je bil na sporedu "slovenski" obračun Konyaspora in Antalyaspora. Dejan Lazarević je zaigral ob koncu srečanja, minimalne zmage in napredovanja se je veselil Nejc Skubic, ki je pri domačih odigral celotno srečanje.

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.
  • 24.03.2024 | A
    Pomembne informacije pred tekmo s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca se bo v torek, 26. marca 2024, ob 20:45 v Stožicah pomerila s Portugalsko. Ker je osrednji slovenski stadion za nogometni spektakel že dalj časa razprodan, je Nogometna zveza Slovenije pripravila posebne napotke, ki vam bodo olajšali prihod na prizorišče tekme in izboljšali navijaško izkušnjo.

DELI NA