13.11.2023 | 2. SNL
Gorica zmagovalni post prekinila v Biljah, Nafta ostaja na vrhu lestvice

Goričani so dobili sosedski dvoboj v Biljah in prekinili zmagovalni post, Triglav pa je klonil v Slovenskih Konjicah. Ajdovci so v primorskem obračunu remizirali s Tolminom, Beltinci pa so na zadnji domači tekmi sezone premagali Tabor. Nafta po ponedeljkovem preobratu v obračunu z Bistrico ostaja na vrhu lestvice.

Nogometaši Gorice so negativno serijo po šestih tekmah brez zmage prekinili v sosedskem obračunu v Biljah. Primorski obračun je bil odločen v drugem polčasu, ko je v 71. minuti v polno meril Miha Žejen. Modro-beli so se v Dolinci veselili osme zmage v letošnji sezoni, po kateri imajo na svojem računu 28 točk. Bilje ostajajo pri 22 točkah.


Goričani so z zmago na lestvici dohiteli in prehiteli Kranjčane, ki so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Gostitelji so z golom Matica Kopača povedli v 16. minuti srečanja, šest minut pred odmorom pa je izenačil Tevž Pokorn. Dravinja je do zmage prišla z zadetkom v 78. minuti, ko je za slavje gostiteljev zadel rezervist Aljaž Vodopivec. Konjičani so zdaj pri 18 točkah, Triglav ostaja pri 28.

Almir Sulejmanović, trener ND Dravinja: "Še ena v nizu težkih tekem in zares pomembna zmaga. Fantje so odigrali dobro tekmo in mislim, da nas je danes nagradil trud, ki ga kažejo na treningih že od začetka sezone. Iskrene čestitke! Danes se poveselimo z našimi navijači, jutri pa se že osredotočamo na petkovo tekmo s Krko."


Grosupeljčani so na zadnji domači tekmi jesenskega dela sezone premagali ekipo Fužinarja. Pod do osme zmage v letošnjem prvenstvu je v 25. minuti tlakoval Lan Piskule, po uri igre pa je Marko Brkić poskrbel, da so točke ostale na Dolenjskem. Bilje so pri 25 točkah, Fužar pa s 16 točkami ostaja tik nad cono izpada.


Novo razočaranje so doživeli Novomeščani, ki so v Dekanih izgubili po golu v 87. minuti. Jadran je pet minut pred odmorom v vodstvo popeljal Nace Koprivnik, v tretji minuti drugega polčasa pa je prednost Jadrana podvojil Kebell Suso. Krka se ni predala, Dolenjci so le tri minute kasneje izenačili s strelom Roberta Perića-Komšića, v 79. minuti pa je izid poravnal Mark Gliha. Krka je morala poraz priznati po prejetem zadetku v 87. minuti, ko je za domačo slavje meril Kirstijan Meštrič. Krka ostaja tik nad cono obstanka, Jadran pa se je povzpel na sedmo mesto lestvice, na svojem računu ima 26 točk.


Krog se je nadaljeval s tremi nedeljskimi tekmami. Beltinčani so na zadnji jesenski preizkušnji na domači zelenici gostili sežanski Tabor, ki je klonil po dveh zadetkih v uvodu drugega polčasa. Prekmurci so sicer že v uvodu srečanja kar trikrat zatresli okvir kraševskega gola, z nekaj posredovanji pa se je izkazal Žiga Fermišek. Gostujoči vratar je tekmo zaradi poškodbe zaključil že ob polčasu, "žuti" pa so po seriji neizkoriščenih priložnosti odločno odprli drugi del obračuna. Že v uvodni minuti nadaljevanja tekme je po podaji Luke Pihlerja zadel Robert Čakš, isti igralec pa je le minuto kasneje zadel še po podaji Jana Bruna Kralja in z devetim golom sezone ujel Stjepana Oštreka in Tihomirja Maksimovića.


Beltinčani so z zmago povečali naskok pred tretjim Primorjem, saj so se Ajdovci z gostovanja v Tolminu vrnili s točko, obračun pred 650 gledalci se je končal z izidom 0:0. Tolminci, ki poraza ne poznajo na šestih zaporednih tekmah, so na svoj račun dodali 22. točko sezone, Ajdovci so pri 32 točkah.


V Velenju sta se merila Rudar in Ilirija, točke pa so ostale v Šaleški dolini. Knapi so ljubljansko mrežo načeli v deveti minuti, ko se je po protinapadu veselil Sandro Zukić. Osem minut kasneje je še sedmič to sezono udaril Adriano Bloudek, ki je bil spretnejši od branilcev Ilirije in je postavil izid prvega polčasa. Knapi so ljubljansko mrežo načeli v deveti minuti, ko se je po protinapadu veselil Sandro Zukić. Osem minut kasneje je še sedmič to sezono udaril Adriano Bloudek, ki je bil spretnejši od branilcev Ilirije in je postavil izid prvega polčasa. Ljubljančani, ki so nevarno zapretili že v četrti minuti tekme, so v nadaljevanju tekme prišli le še do častnega zadetka, v 70. minuti je zadel Maj Rorič. Rudar je po 17 odigranih tekmah pri 19 točkah, Ilirija s 14 ostaja na predzadnjem mestu lestvice 2. SNL.


Sedemnajsti krog 2. SNL so s ponedeljkovo tekmo sklenili nogometaši Nafte in Bistrice. Dvoboj pred kamerami Sportkluba so bolje pričeli Štajerci, ki so dobili prvi polčas. V 21. minuti je domačo mrežo zatresel Chidera Nwoga, ki se je odlično znašel v kazenskem prostoru Nafte. Gostitelji so do preobrata prišli v uvodu drugega polčasa. V tretji minuti nadaljevanja obračuna je po prodoru Roka Erniše iz obrata zadel Toni Lun Bončina. Modri so se v 52. minuti veselili zadetka za vodstvo. Mihael Rebernik je podal z desne strani igrišča, pred vrati Bistrice pa je žogo kar z ramenom v mrežo preusmeril Silvio Pigac. Nafta je zmago potrdila v 84. minuti, ko je še drugič na tekmi in desetič v sezoni zadel Toni Lun Bončina. Nafta, ki je neporažena že 12 tekem, je z zmago zadržala vodstvo na lestvici 2. SNL. Pred zadnjim jesenskim krogom je tako odprto le še vprašanje, če bo na prvem mestu prezimil drugoligaš iz Lendave ali Beltincev.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA