05.10.2017 | 2. SNL
Fužinar proti Bricem lovi tretjo domačo zmago v nizu

Fužinar je šest od sedmih točk vknjižil na domačem igrišču, na katerem so Ravenčani dobili zadnji dve preizkušnji. Pred Korošci so pokleknili Slatinčani in Veržejci, tretjo domačo zmago v nizu pa bo Fužinar lovil v dvoboju z Brdi, ki jih bo po slovesu Florijana Debenjaka vodil povratnik v Goriška Brda, Tonči Žlogar. Razplet srečanja boste lahko spremljali tudi v prenosu na spletni strani NZS.

»Tako kot vselej, bomo tudi tokrat šli na zmago. Doslej se še nikoli nismo branili, tudi tokrat bomo dali vse od sebe,« poudarja Mika Mario Rokavec, ki je bil z zadetkom eden od osrednjih junakov krstne drugoligaške zmage Fužinarja, ko je z 2:1 padla Rogaško. Ravenčani na gostovanjih precej težje nabirajo točke: »To je največja težava. Na domačem igrišču igramo dobro in osvajamo točke, na gostovanjih pa delamo preveč napak. Nismo dovolj osredotočeni, da bi lahko osvojili kakšno točko, čeprav smo si pri Iliriji in Nafti zaslužili vsaj remi, še posebej nezaslužen je bil poraz v Lendavi.«

Čeprav Rokavec z 20 leti ne spada med najstarejše nogometaše drugoligaškega prvenstva, je v svoji karieri že nabral nekaj izkušenj. Vezist se je še kot otrok podal v graški GAK, iz avstrijske Štajerske pa se je preselil v večno mesto in bil z Laziom tudi mladinski pokalni prvak Italije. Spomladi, potem ko je okreval po poškodbi, se je Rokavec vrnil v domovino in zaigral za Radomlje, pred tekmo petega kroga 2. SNL pa se je pridružil Fužinarju: »Zagotovo izkušnje nekaj štejejo. Ekipi že na treningih pomagam, da se boljše postavljamo. Mislim, da se izkušnje poznajo. Tudi trenerju je všeč, da prevzemam vodjo vloge na igrišču. Počasi se bomo povsem ujeli, saj ne smemo pozabiti, da je v ekipi precej novincev. Ne poznamo se še najbolje, potrebno se bo še povsem uigrati, a je s tekme v tekmo bolje.«

Fužinar je nekaj krogov preživel na zadnjem mestu ligaške razpredelnice, ki pa so ga z dvema domačima zmagama prepustili Rogaški, sami pa so splezali na 12. mesto. Kakšni so cilji v krstni drugoligaški sezoni? »Ob prihodu v klub mi je bilo povedano, da je bila že uvrstitev med drugoligaše presenečenje, zato si želimo predvsem čimveč igrati. Po nekaj tekmah pa vidimo, da smo lahko konkurenčni in da se lahko prebijemo višje po lestvici. Cilj naš igralcev ne bo zgolj obstanek, želimo si sredine lestvice, kar bi bilo tudi pošteno,« napoveduje nekdanji mladinski reprezentant Slovenije, ki priznava, da bo neposredni prenos na spletni strani NZS dodatna motivacija za koroško zasedbo.

Ravenčani bodo lovili tretjo zaporedno zmago na domači zelenici, Brici pa se na Koroško odpravljajo z željo in ciljem, da prekinejo serijo treh ničel. Po Taboru in Muri je precej bolj zapekel poraz s kranjsko Zarico, ki je ena od tekmic za obstanek. Rdeče-črni so po šestem porazu sezone zdrsnili na predzadnje mesto, vodstvo kluba pa je poseglo po trenerski rošadi. Florijan Debenjak se je poslovil, na njegovo mesto pa se je vrnil predhodnik Tonči Žlogar, ki mu je Debenjak pomagal v lanski sezoni. Izolan je pred dnevi sklenil krstno prvoligaško epizodo na klopi Triglava, zdaj pa bo skušal z zasedbo iz Vipolž ponoviti spomladanski dosežek, ko so si vinarji priigrali drugoligaški obstanek.

»Ko se je sprostilo mesto trenerja, je bila odločitev o povratku lahka in hitro sprejeta, kajti tukaj sem se lani imel zares odlično. Se pa je bilo v Brda težko vrniti, ker ekipa v zadnjem obdobju ni imela uspešnih rezultatov. Bilo mi je precej hudo, ker sem se na to okolje navezal, hudo mi je bilo, ker je Florijan Debenjak moj dober prijatelj in sva v lanski sezoni odlično sodelovala, tako da je bilo iz tega vidika zares težko,« je Žlogar po vrnitvi v staro jato dejal za klubsko spletno stran. Nekdanji reprezentant je po povratku že vodil moštvo, Brici so v pokalnem tekmovanju MNZ Nova Gorica ugnali mirensko Adrio.

»Sprememba na mestu trenerja po navadi vedno prinese nek pozitiven šok. Verjamem, da se lahko moštvo z malce več sreče in zbranosti ter s kakšno zmago psihološko dokaj hitro dvigne. Upam, da nam bo to uspelo doseči čim prej,« si želi Žlogar, ki ob tem ne skriva cilja, da želi Brda dvigniti višje po lestvici: »Naš kratkoročni cilj je čim hitrejše napredovanje po lestvici. Do konca jesenskega dela moramo osvojiti kar se da veliko točk, saj bomo tako lahko v drugi del sezone vstopili mirneje. Dolgoročni cilj pa je zagotovo obstanek v ligi. To se mora zgoditi. V primerjavi z lansko sezono v ekipi ni bilo večjih sprememb, zato mislim, da s ponovnim privajanjem ne bo težav. Bomo pa naredili vse, da nam obstanek uspe doseči.«

Trenerja Tonči Žlogar in Edin Osmanović nimata težav s kaznovanimi nogometaši, kdo se bo v sobotnem popoldnevu veselil novih točk?

 

Fotografija osebe Nogometna zveza Slovenije.

Tekst: PDo
Foto: NK Brda in NK Fužinar
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

DELI NA