02.06.2011 | A
Foto: Nevsakdanji pogoji

Slovenci so preizkusili igrišče v Toftirju, kjer jih jutri ob 19:30 uri po slovenskem času čaka kvalifikacijska tekma za nastop na Euru 2012. V močnem vetru in rahlem dežju so fantje trenirali nekaj manj kot uro.

Kek je tako dobil realnejši vpogled v razmere, ki bi lahko zaznamovale sedmo tekmo v kvalifikacijski skupini, ta pa bi Slovenijo ob ugodnem razpletu ostalih tekem utegnila učvrstiti na drugem mestu v skupini. Igrišče v Toftirju je zaradi velike vlažnosti popolnoma mehko, visoke žoge pa ob močnem vetru nenadzorovano švigajo sem in tja. Selektor je preizkusil več različic prve enajsterice, najprej na celem, potem še na polovici igrišča. Prav z zmanjšanjem prostora in gnečo je prvi mož stroke poskušal postavitev in razmere približati nasprotnikovim. Pričakovati je namreč, da bodo Ferci z defenzivno postavitvijo v želji po čim manj prejetih zadetkih igrali z devetimi možmi 'za žogo'.

Vremenska napoved za dan tekme je sicer po eni strani ugodnejša od današnje, naj bi bilo suho, toda obenem se previdno omenja tudi veter in (morebiti celo) nižje temperature. Prav veter bo zaradi specifičnosti igrišča, ki je na Toftirju postavljeno na visoki planjavi nad morjem in posledično izpostvljeno močnim sunkom, ki ob pečini pihajo z Atlantika, krojil usodo kvalifikacijskega srečanja za obe ekipi.

Vreme pa ni danes krojilo le poteka slovenskega treninga pač pa je narekovalo tudi odprtje letališča na Ferskih otokih. Tako je bilo le to zaprto zaradi močnih sunkov vetra in slabega vremena, skupinica 24 navijačev iz skupine Slovenija Supporters pa je tako bila primorana prenočiti v škotskem mestecu Vick. Navijači se bodo jutri sicer potrudili pripotovati na otok in če bodo vremenske razmere res ugodnejše bi jim to lahko tudi uspelo. Niso pa navijači edini udeleženci tekme, ki se ta trenutek še ne nahajajo na otoku. Zaradi zaprtega letališča namreč niso prispeli niti avstrijski sodniki kot tudi delegat tekme. Brez slednjih tekma seveda ne more biti odigrana, na otok pa naj bi prispeli že s prvim jutranjim letom.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Vid Ponikvar/siol.net

SORODNE NOVICE

  • 19.07.2024 | A
    Žan Celar novi član angleškega drugoligaša QPR
    Petindvajsetletni napadalec Žan Celar, ki je za slovensko nogometno reprezentanco odigral 13 tekem, se je iz Lugana preselil v London, k ekipi Queens Park Rangers. Ta igra v angleški drugi ligi in je že potrdila prestop.
  • 02.07.2024 | A
    Dobrodošli doma!
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljek v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, so se po zgodovinskem dosežku danes na Kongresnem trgu v Ljubljani navijačem zahvalili za vso podporo med EP. Nogometaši so ob zahvalah poudarili tudi željo po čimprejšnjem vnovičnem takšnem sprejemu.
  • 02.07.2024 | A
    Pozdravite slovenske junake na Kongresnem trgu
    Slovenski nogometaši, ki so v ponedeljkovi tekmi osmine finala UEFA evropskega prvenstva v Nemčiji šele po izvajanju enajstmetrovk izgubili proti Portugalski, se bodo po zgodovinskem dosežku danes ob 18. uri svojim privržencem za podporo zahvalili na Kongresnem trgu v Ljubljani.
  • 02.07.2024 | A
    Kek: Dokazali smo, kako se bori za dres
    Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu po enajstmetrovkah v osmini finala evropskega prvenstva proti favorizirani Portugalski dejal, da kljub zgodovinskemu uspehu ne moreš slaviti po porazu, da pa je v grenkobi veliko sladkega.
  • 01.07.2024 | A
    Bravo, fantje!
    Slovenska nogometna reprezentanca je v osmini finala evropskega prvenstva v Nemčiji po enajstmetrovkah izgubila proti Portugalski z 0:3, potem ko so Josip Iličić, Jure Balkovec in Benjamin Verbič zgrešili vse tri strele z bele točke.
  • 01.07.2024 | A
    Več tisoč navijačev v Frankfurtu poskrbelo za dobro vzdušje pred tekmo s Portugalsko
    Navijači so se že dodobra ogreli v navijaški coni v Frankfurtu, kjer so se zbrali pred večerno tekmo osmine finala evropskega prvenstva med nogometnima reprezentancama Slovenije in Portugalske. Pozneje so skupno odšli proti stadionu.
  • 01.07.2024 | A
    Nogometna vročica se znova seli tudi na ulice slovenskih mest
    Nogometna vročica se bo z današnjo zgodovinsko tekmo slovenske reprezentance, ki se bo ob 21. uri prvič doslej merila v izločilnih bojih evropskega prvenstva in bo za vstop v četrtfinale poskušala premagati Portugalsko, iz nemških stadionov znova preselila na slovenske ulice. Lep nogometni večer bi utegnila pokvariti le slaba vremenska napoved.
  • 30.06.2024 | A
    Gnezda Čerin: Zakaj ne bi še enkrat presenetili
    Slovenci se bodo za preboj v četrtfinale evropskega prvenstva pomerili s Portugalci, ki so favoriti, a sta Matjaž Kek in Adam Gnezda Čerin poudarila, da v slovenskem taboru vlada izjemna energija.
  • 30.06.2024 | A
    Informacije za obiskovalce tekme reprezentance v Frankfurtu
    Pred zgodovinsko tekmo naše reprezentance smo za vse, ki si boste tekmo ogledali v Frankfurtu, pripravili nekaj pomembnih informacij.
  • 29.06.2024 | A
    Ne bojimo se Portugalske
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v nedeljo odpotovala v Frankfurt, kjer jo v ponedeljek ob 21. uri čaka tekma osmine finala evropskega prvenstva proti Portugalski. Slovenska javnost z zanimanjem pričakuje obračun z enim favoritov prvenstva, tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić verjame v uspeh.

DELI NA