Dvoboj lanskoletnih drugoligašev dobile Radomlje

Pokalni dvoboj prvouvrščenih klubov minule sezone 2. SNL je pripadel aktualnemu prvoligašu. Radomlje sta v četrtfinale Pokala Pivovarna Union popeljala Oliver Kregar in Marko Božić, v dresu Krke je v prvem polčasu izenačil Ivan Pranjić.

POKAL PIVOVARNA UNION - PRVI KROG

KALCER RADOMLJE - KRKA 2:1

Strelci: Kregar (21'), Božić (74'); Pranjić (33')

Radomlje in Krka sta si nastop v letošnji prilagojeni izvedbi pokalnega tekmovanja priigrali s prvim in drugim mestom v 2. SNL. Ples kroglic je odločil, da sta se še spomladi tekmeca za vrh drugoligaške lestvice pomerila tudi v prvem krogu Pokala Pivovarna Union. Zmage so se veselili v rumeno-črni zasedbi, ki so s pokalnim slavjem prekinili niz petih ligaških porazov.

Prva prava priložnost se je v 20. minuti dvoboja ponudila Novomeščanov, a je Gašper Koritnik sam pred Darkom Marjanovićem meril mimo leve vratnice domačih vrat. Dolenjci so bili za zapravljeno priložnost kaznovani že v naslednji minuti.

Gostitelji so izpeljali hiter napad, novomeško obrambo pa je dokončno izigral Oliver Kregar, ki je bil pred Ivanom Razumom natančnejši od svojega kolega v napadu Krke.

Vodstvo Radomljanov ni trajalo prav dolgo, nogometaši Krke so izenačili v 33. minuti. Darko Marjanović, sicer otrok novomeškega kluba, po prostem strelu gostov ni najbolje izbil žoge, kar je izkoristil Ivan Pranjić ter z glavo zadel za izenačenje in izid prvega polčasa.

Tudi v nadaljevanju dvoboja ni bilo veliko priložnosti. Krko je po dobri uri igre rešil okvir gola, ki ga je stresel Gašper Petek. Domači branilec se je ob tem znašel na tleh, saj ga je Ivan Razum ob poskusu izbijanja žoge s pestjo zadel v glavo.

"Mlinarji" so bili uspešnejši v 74. minuti. Ivan Šarić je s podajo v prostor zaposlil Marka Božića, ta pa je s strelom med nogama Ivana Razuma poskrbel za novo vodstvo Radomelj. Domača ekipa je prednost zadržala do zadnjega sodniškega žvižga, čeprav je od 80. minute igrala brez pordečelega Roka Jazbeca.

Že pred Radomljami so se Domžalam, Mariboru, Muri in Olimpiji v četrtfinalu pridružili Celjani, jutri se bodo še za dve mesti udarili nogometaši Gorice in Brava ter Aluminija in Kopra.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.05.2021 | 2. SNL
    Novomeščani za potrditev drugega mesta
    Radomlje so si zagotovile vrnitev med prvoligaše, v sredo, ko bo odigran predzadnji krog 2. SNL pa lahko Krka potrdi drugo mesto. Dvoboj vodilnih ekip lige si boste lahko ogledali na Sportklubu, pred kamero NZS pa se bosta udarili ekipi Nafte in Bilj.
  • 21.11.2018 | 2. SNL
    Vodilni gostuje pri četrtem
    V 2. SNL bodo pred zimskim premorom odigrali le še srečanja 17. kroga, nato pa nogometaši odhajajo na zaslužen počitek. Novomeški Portoval bo gostil derbi zadnjega jesenskega kroga, četrti Dolenjci bodo skušali proti vodilnim, a ranjenim Radomljanom nadaljevati niz neporaženosti.

DELI NA