16.03.2023 | 2. SNL
Drugoligaši pred zadnjo tretjino prvenstva

Drugoligaši vstopajo v zadnjo tretjino prvenstva. Vodilna Rogaška v nedejo gosti Kranjčane, že v petek pa jo lahko ujame Aluminij, ki se bo pred kamerami Sportkluba pomeril z Nafto. Na spletni strani NZS boste lahko v nedeljo spremljali primorski obračun Ajdovcev in Dekančanov.

Petek, ob 17.30: KRKA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Damjan Novarlić
Prepoved igranja: Hamza Mešanović (Krka)

Zadnjo tretjino drugoligaškega tekmovanja bodo odprli Novomeščani in Beltinčani, ki bodo tudi na Portovalu ob igrišču pogrešali svojega trenerja Damjana Gajserja. Tako je bilo tudi na obeh uvodnih tekmah nadaljevanja sezone, na katerih so Prekmurci osvojili štiri točke, z domačo točko v dvoboju proti Primorju pa so s petega mesta izrinili sosede iz Lendave. Pred rumenimi je zahteven izziv, saj je Krka najmanj gostoljubna gostiteljica. Novomeščani so na domačem igrišču osvojili 22 od možnih 30 točk, so si pa v prvem krogu nadaljevanja 2. SNL privoščili spodrsljaj v dvoboju s Fužinarjem. Dolenjci so vtis popravili v Slovenski Bistrici, v 79. minuti je za zmago Krke zadel Dino Kapitanović.

 

Petek, ob 18.00: ALUMINIJ - NAFTA 1903
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Bence Szabo (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub 1

V petkovem večeru bo odigrano tudi srečanje v Kidričevem, drugouvrščeni Aluminij bo pričakal šesto Nafto. Lendavčani so v pomlad zakorakali z ničlo v Šiški, proti pomlajeni Iliriji, po pokalnem porazu z Olimpijo pa so brez točk ostali še v dvoboju z vodilno Rogaško. Posledično so jih s petega mesta izrinili Beltinčani, modre pa tudi na Štajerskem čaka zahtevna naloga. Kidričani so po uvodnem remiju z Rudarjem dobili pokalni obračun s Fužinarjem, drugo tretjino 2. SNL pa so zaključili z zmago v Grosupljem in tako ostali tri točke za Slatinčani. Prvouvrščeno ekipo prvenstva lahko ujamejo s petkovo zmago, saj bo zasedba Oskarja Drobneta svojo tekmo odigrala v nedeljo. Septembra so se v Lendavi veselili gostje, kdo se bo v Kidričevem?

 

Sobota, ob 15.00: BRINJE GROSUPLJE - RUDAR VELENJE
Sodnik: Alen Bubek
Prepoved igranja: Adriano Bloudek (Rudar)

Grosupeljčani so pomlad odprli s presenetljivo zmago v Rogaški Slatini, v 20. krogu pa jim podobnega presenečenja ni uspelo pripraviti še v dvoboju s Kidričani. Aluminiju so točko pred dnevi odščipnili Velenjčani, ki bodo naslednji nasprotniki letošnjega novinca v 2. SNL. Knapi so dobro vstopili v pomlad, saj ne gre pozabiti, da so se v minulem tednu dobro kosali tudi z Mariborom, zatem pa so dobili ligaški dvoboj z Dobljani. Zmaga Rudarja je štela dvojno, saj so se z njo še bolj oddaljili od nevarne cone, v kateri so sobotni gostitelji. Grosupeljčani imajo pred zadnjimi desetimi tekmami dve točki naskoka pred pred predzadnjim Dobom.

 

Sobota, ob 15.00: KRŠKO - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Aleksandar Matković
Prepoved igranja: Blaž Stopar (Krško)

Bistričani so se sredi minulega tedna razveselili preboja v četrtfinale Prve lige Telemach, v katerem jih čaka obračun s Slatinčani, v 2. SNL pa so tudi na drugi tekmi pomladi ostali brez točk. Štajerce so ob ligaškem debiju trenerja Gorana Stankovića premagali Novomeščani, Bistrica pa je tako še devetič zapored ostala brez zmage. Tako ne čudi, da so rdeči vse bližje nevarni coni, v kateri se že praktično celotno sezono nahajajo Krčani, gostitelji sobotnega spopada. Posavci so s 15 točkami zadnji, Bistrica pa ima na svojem računu šest točk več, zmaga pa bo zaradi tesnih razlik štela dvojno tako za domačine kot goste. Jeseni so točke ostale pod Pohorjem, kdo se bo veselil v Savi?

 

Sobota, ob 15.00: VITANEST BILJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Darko Mitrović (Dob)

Z vstopom v nogometno pomlad ne morejo biti pretirano zadovoljni niti Dobljani, ki se ravno tako že s težavo spominjajo zadnje ligaške zmage. Modri iz Doba so komplet točk neuspešno lovili na zadnjih devetih tekmah, nazadnje pa so sredi oktobra na domačem igrišču presenetili Kidričane. Ekipa trenerja Darka Birjukova se je morala z ničlo sprijazniti tudi v Velenju, Biljenci pa so se po domačem porazu z Beltinci veselili v primorskem obračunu z Jadranom. Tekmo v Dekanih je odločil vratar Jure Lipičar, ki je v 72. minuti zadel z bele točke. Biljenci so s 27 točkami varni na osmem mestu lestvice, povsem drugače pa je z Dobljani, ki se krčevito borijo za drugoligaško preživetje.

 

Nedelja, ob 15.00: ROGAŠKA - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

V nedeljo bosta na sporedu še dve tekmi 21. kroga, vodilna Rogaška se bo na domačem igrišču udarila s Triglavom. Nedeljska nasprotnika sta na dveh tekmah nadaljevanja sezone iztržila tri točke, Kranjčani so z goloma Jaroša Čadeža slavili v Krškem, nato pa doma izgubili z Ilirijo, Slatinčani pa so se najprej opekli z Grosupeljčani, vtis pa so popravili v Lendavi. Dvoboj pod lendavskimi griči je v drugem polčasu odločil Matic Marcius, ki je nekaj dni prej zadel tudi za pokalno slavje v Sežani. Črno-beli iz Rogaške Slatine imajo lepe možnosti, da se preko Bistrice prebijejo v pokalni polfinale, a do aprilske tekme jih čaka še nekaj ligaških preizkušenj. Bo zasedba Oskarja Drobneta še drugič v tej sezoni premagala Kranjčane?

 

Nedelja, ob 15.00: PRIMORJE EMUNDIA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

V nedeljo bo odigran tudi primorski dvoboj Ajdovcev in Dekančanov, ki so v minulem krogu izgubili z Biljami in doživeli prvi ligaški poraz po 7. oktobru, ko jih je v Kidričevem premagal Aluminij. Alen Šćulac sicer pogreša še kakšno zmago več, saj je zasedba iz Istre doslej nabrala že devet remijev, modro-beli pa z 21 točkami na svojem računu še ne morejo biti povsem mirni. Ajdovci, gostitelji nedeljskega obračuna, se lahko s petimi točkami več bolj mirno ozirajo proti zaključku sezone, v kateri so sicer merili višje od trenutno devetega mesta. Sinove burje, ki so se ob Aluminiju, Bistrici in Rogaški prebili v pokalni četrtfinale, sicer le tri točke ločijo do petih Beltinčanov, s katerimi so remizirali v prejšnjem krogu.

Tekma med ljubljansko Ilirijo in ravenskim Fužinarjem bo odigrana 5. aprila.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA