28.08.2023 | 2. SNL
Drugoligaši bodo opravili s preloženim drugim krogom prvenstva

Izredne vremenske razmere so pred dnevi odnesli drugi krog 2. SNL, ki bo po preložitvi odigran konec avgusta. Kamere bodo pospremile dva primorska spopada, na Sportklubu boste spremljali sosedski obračun Gorice in Bilj, na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Primorja in Tolmina.

Torek, ob 17.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRICA - NAFTA 1903
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

Prva polovica preloženega drugega kroga 2. SNL bo odigrana v torek, tri tekme se bodo pričele ob 17. uri, tudi tista v Slovenski Bistrici. Pod Pohorjem bodo gostovali nogometaši Nafte, ki so novo sezono odprli s precej boljšimi rezultati kot so jih beležili spomladi. Lendavčani so v uvodnem krogu s 4:2 ugnali Krko, po preobratu v Novi Gorici pa tretjo zmago vknjižili še v domačem spopadu s Fužinarjem. Modri so z desetimi goli najučinkovitejša ekipa lige, Stjepan Oštrek pa je s štirimi goli prvi strelec lige. Z vstopom v novo sezono so lahko zadovoljni tudi v Slovenski Bistrici, saj s sedmimi točkami dihajo za ovratnik Nafte. Štajerci so po točki v Velenju premagali Dravinjo in Krko, v minuli sezoni pa so dobili tudi oba obračuna z Lendavčani. Aprilski dvoboj pod Pohorjem je v 84. minuti odločil Domen Zajšek. Kdo bo boljši v torkovem popoldnevu?

 

Torek, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - TKK TOLMIN
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Christian Correia Lotitto (Primorje) ter Bine Kavčič (Tolmin)
Neposredni prenos: NZS.si

V Ajdovščini bo odigran prvi od dveh primorskih dvobojev drugega kroga 2. SNL. Na spletni strani NZS boste lahko v torek spremljali obračun Ajdovcev in Tolmincev, ki so se med drugoligaše vrnili z zmago nad Fužinarjem, a nato izgubili z Beltinci in Triglavom. Bolje po treh odigranih tekmah kaže Primorju, saj sinovi burje spadajo med štirimi neporažene ekipe. Ajdovci so z uvodnega gostovanja v Beltincih prinesli točko, nato pa je četa Milana Anđelkovića premagala Bilje in Rudar. Srečanje v Šaleški dolini je sredi prvega polčasa odločil Fabricio Lusa, Primorci pa so še pred odmorom izgubili dvakrat porumenelga Christiana Correie Lotitta. Tudi Tolminci ne bodo zaigrali v popolni zasedbi, saj bo Sanel Konjević na zelenici pogrešal kapetana Bineta Kavčiča.

 

Torek, ob 17.00: TABOR SEŽANA - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved igranja: /

Beltinčani se bodo po Primorju in Tolminu pomerili še s tretjim primorskim nasprotnikom, v torek bodo gostovali v Sežani. Prekmurci se na Kras podajajo po tem, ko so v petem krogu klonili v Grosupljem. Vodilna ekipa lige je dvakrat zatresla mrežo Domna Zvera, gol Luke Pihlerja pa je bil premalo za vsaj remi. "Žuti" so tako zabeležili že vse tri možne razplete, medtem ko Sežanci po izpadu iz Prve lige Telemach še čakajo na prvo zmago. Poleti povsem prenovljena ekipa je pod taktirko novega trenerja Naceta Kosmača osvojila dve točki, rdeče-črni so ob porazu z Grosupeljčani remizirali s Triglavom in Biljami. Torkova tekmeca se bosta srečala prvič po sezoni 2018/19, ko so se obakrat veselili Kraševci, kdo bo boljši štiri leta kasneje?

 

Torek, ob 18.00: KRKA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: /

Torkov spored bodo s tekmo, ki se bo pričela uro kasneje od preostlih treh, zaključili nogometaši Krke in Jadrana. Tako Dolenjci kot Primorci ne morejo biti pretirano zadovoljni z vstopom v sezono 2023/24, saj so izgubili dve od treh tekem. Nekoliko bolje kaže Novomeščanom, ki so se iz Kranja vrnili z zmago, Dekančani pa so po dveh porazih prvo točko osvojili v prejšnjem krogu, v katererem so se na domačem igrišču brez zadetkov razšli z Gorico. Po treh odigranih tekmah ni več ekipe brez točk, Jadran pa spada med četverico ekip, ki še čakajo na prvo zmago. To poletje še niso slavili niti Goričani, Sežanci in Velenjčani. Glede na statistiko medsebojnih tekem je v rahlo prednost postavljena Krka, saj Primorci s petih gostovanj na Portovalu še niso osvojili niti točke. Se to lahko spremeni v torek?

 

Sreda, ob 17.00: FUŽINAR RAVNE - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: Matevž Turkuš (Fužinar)

V prejšnji sezoni so točke obakrat pripadle gostom, kdo se bo veselil v sredo? Vodilni Grosupeljčani bodo četrto zmago sezone napadali na Koroškem, pri Fužinarju. Ravenčani so pred dnevi na svojem igrišču premagali Velenjčane, brez točk pa so se vrnili iz Tolmina in Lendave. V taboru Brinja se za zdaj ne morejo pritoževati nad izkupičkom, saj ob Nafti na treh tekmah še niso oddali točke. Pred ekipo Gorana Markovića so doslej pokleknili Goričani, Sežanci in nazadnje še Beltinčani. Prekmursko mrežo sta zatresla Matevž Matko in Lan Piskule, so pa bili Beltinčani prvi, ki so v letošnji sezoni Brinju zabili zadetek. To vseeno ni bilo dovolj za preobrat, Grosupeljčani pa so podaljšali niz, s katerim so navduševali že večji del pomladi.

 

Sreda, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - RUDAR VELENJE
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: /

Rudar na štirih medsebojnih tekmah z Ilirijo še ni osvojil niti točke, Ljubljančani so z izidom 3:1 dobili obe medsebojni tekmi v prejšnji sezoni, bolje pa so odprli tudi sezono 2023/24. Medtem ko knapi s točko na svojem računu še čakajo na prvo zmago, so Šiškarji po uvodnem porazu v Biljah premagali Dekani in se nato še brez zadetkov razšli z Dravinjo. Ljubljančani so samozavest okrepili z uspešnim nastopom v pokalnem tekmovanju, saj so na krilih trikratnega strelca Dejana Đermanovića slavili v Šentjerneju. Uspešen je bil tudi Rudar, ki je s pol ducata zadetkov napredoval v Rogatcu, mrežo domačega Mons Claudiusa pa je kar trikrat zatresel Urh Gaber Majcenovič. V velenjskem dresu se je predstavil tudi Jure Matjašič, ki se je klubu pridružil pred nekaj dnevi.

 

Sreda, ob 17.00: TRIGLAV KRANJ - DRAVINJA
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: /

V pokalne boje so se konec tedna podali tudi Kranjčani, ki pa so imeli v Lescah več dela z gostitelji. Triglav je namreč zaostajal po golu Domna Kobala, a so "orli" še pred odmorom prišli do preobrata za zmago in napredovanje. Najprej je z bele točke zadel Veron Šalja, za tesno zmago Triglava pa je poskrbel Gibson Golden Okocha. Lahko Kranjčani, ki imajo po treh tekmah 2. SNL remi, poraz in zmago, na krilih pokalnega tekmovanja slavijo novo zmago? Konjičani v gorenjsko prestolnico prihajajo po tem, ko so se v Šmartnem ob Paki poslovili od Pokala Pivovarna Union, tako kot Triglav, pa imajo tudi letošnji povratniki med drugoligaše na točkovnem računu zmago, poraz in remi. Sredina nasprotnika se bosta v 2. SNL pomerila prvič po sezoni 2014/15, sicer pa sta doslej v tem tekmovanju odigrala že 22 medsebojnih tekem. Gorenjci so se veselili devetkrat, Štajerci pa sedemkrat.

 

Sreda, ob 18.00: GORICA - VITANEST BILJE
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Luka Batič in Martin Radulović-Veličković (Bilje)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Kamere Sportkluba bodo v sredinem večeru obiskale Novo Gorico, v mesto vrstnic pa prihajajo nogometaši iz bližnjih Bilj. Sosedski dvoboj bo zagotovo pritegnil lepo število gledalcev, lokalna tekmeca pa se bosta po sezoni 2021/22 spet pomerila za drugoligaške točke. V omenjeni sezoni sta oba obračuna pripadla Goričanom, s pravo srhljivko pa je postregel jesenski spopad v Novi Gorici. Biljenci so vse do 87. minute vodili z 1:2, nato pa sta za preobrat poskrbela Žan Leban in Leon Marinič. Dvojec je tudi zdaj del nove zgodbe modro-belih, ki pa se ni pričela v skladu s pričakovanji. Zasedba trenerja Mirana Srebrniča po treh tekmah še čaka na zmago, modro-beli so po do prve točke prišli v Dekanih, potem ko so najprej izgubili z Grosupeljčani in Nafto. Biljenci so uvodoma na domačem igrišču premagali Ilirijo, po porazu v Ajdovščini pa so v Dolinci remizirali s Taborom. Na treh sosedskih dvobojih z Gorico še niso osvojili točke.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 31.08.2024 | 2. SNL
    Triglav premagal Brinje, Bilje boljše od Aluminija
    Nogometaši Triglava so po zmagi v Beltincih premagali še Brinje, Biljenci pa so bili na domačem igrišču boljši od Kidričanov. Primorski dvoboj v Tolminu je pripadel Dekanom, Tabor je napolnil mrežo Ilirije.
  • 29.08.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši četrti krog, Velenjčani prvi posegli po trenerski menjavi
    Avgust se v 2. SNL zaključuje s tekmami četrtega kroga, znova z dvema tekmama v prenosu. Kamere Sportkluba bodo v Ljubljani, na tekmi Slovana in Rudarja, ki se je med tednom razšel s Simonom Sešlarjem, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Drave in Gorice.
  • 25.08.2024 | 2. SNL
    Prvi poraz Aluminija, Beltincev in Bilj, Gorica z zmago na vrh lestvice
    Po treh krogih ni več moštva s popolnim izkupičkom. Beltinčani so doma izgubili s Triglavom, v Kidričem so se veselili Sežanci, Biljenci pa so se praznih rok vrnili iz Slovenskih Konjic. Na vrh lestvice so se z zmago proti Bistrici zavihteli Goričani.
  • 22.08.2024 | 2. SNL
    Vodilni Beltinčani s Kranjčani, prenos tudi iz Tolmina
    Po dveh krogih 2. SNL se lahko s popolnim izkupičkom pohvalijo le še Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki bodo v petek pred kamerami Sportkluba gostili ekipo Triglava. V prenosu NZS boste lahko spremljali sobotni dvoboj Tolmina in Slovana.
  • 18.08.2024 | 2. SNL
    Gorica do zmage v Kranju, Aluminij, Beltinci in Bilje ostajajo popolni
    Nogometaši Gorice so bili po preobratu boljši od Triglava, Tolminci pa so slavili na Portovalu. Sosedski derbi preobratov so na Ptuju dobili Kidričani, najvišje zmage pa so se v Velenju veselili Beltinčani. Še druge zmage so se razveselili Biljenci.
  • 15.08.2024 | 2. SNL
    V prenosu tekmi v Kranju in Velenju, na Ptuju sosedski derbi
    Z zmago so drugoligaško prvenstvo odprli Dekančani, Kidričani, Biljenci in Beltinčani, ki se bodo v soboto pred kamero NZS pomerili z Velenjčani. Na Sportklubu boste lahko spremljali dvoboj Triglava in Gorice, zanimivo pa bo tudi v sosedskem derbiju Drave in Aluminija.
  • 11.08.2024 | 2. SNL
    Kidričani in Beltinčani s preobratom do treh točk
    Pričela se je nova sezona 2. SNL. Aluminij je po preobratu premagal Bistrico, Beltinčani pa so po uvodnem zaostanku ugnali Grosupeljčane. Primorska dvoboja sta pripadla Biljencem in Dekančanom.
  • 07.08.2024 | 2. SNL
    Pričenja se nova sezona drugoligaškega nogometa
    V uvodnem krogu 2. SNL boste lahko pred malimi ekrani spremljali tekmi štirih štajerskih drugoligašev. Aluminij se bo v sosedskem obračunu pred kamerami Sportkluba pomeril z Bistrico, kamera NZS pa bo pospremila nedeljski dvoboj Dravinje in Drave.
  • 27.06.2024 | 2. SNL
    Izžrebali pare nove sezone 2. SNL
    Po današnjem žrebu na Brdu pri Kranju so znani tudi pari nove sezone drugoligaškega tekmovanja.
  • 19.05.2024 | 2. SNL
    Primorje v prvo ligo, v tretjo ob Fužinarju še Tabor
    Ajdovščina bo po sezoni 2010/11 spet imela nogometnega prvoligaša. Primorje je v zadnjem, 30. krogu v 2. slovenski nogometni ligi v gosteh igralo 0:0 s sežanskim Taborom. Če je bila točka dovolj za ajdovski naslov prvaka, pa je bila premalo za obstanek Tabora v drugi ligi, iz katere je izpadel tudi Fužinar.

DELI NA