18.04.2018 | 2. SNL
Drava po dveh porazih gosti Slatinčane

Zaostala tekma med tednom je poleg rekordno visoke zmage dala tudi novo prvo zasledovalko vodilne Mure. Nafta se je z devetimi zadetki v mreži Zarice prebila pred Dravo, ki bo po dveh porazih gostila Rogaško. Muraši gostijo Jadran, Lendavčani odhajajo v prestolnico, na pomoč Ilirije pa bodo upali tudi četrtouvrščeni Radomljani, ki pričakujejo zadnji Veržej.

 

Sobota, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - NAFTA 1903
Sodnik: Roberto Ponis
Prepoved nastopa: Denis Cekovski (Nafta)
Neposredni prenos: Sportklub

Lendavčani so v soboto prvič klonili tudi na domačem igrišču in v dvoboju z Radomljami zapravili priložnost, da se povzpnejo pred ptujsko Dravo. V prvem poskusu ni šlo, je pa uspelo v drugem. Prekmurce je med tednom čakala zaostala tekma 21. kroga, oslabljena Zarica pa ni uspela ustaviti naleta varovancev Franca Fridla. Modri so v mrežo nasprotnika pospravili devet zadetkov in se z rekordno zmago prebili na drugo mesto. Nafta bo skušala pred Dravo ostati tudi po gostovanju pri Iliriji, ki se lahko spomladi prav tako pohvali z dobro formo. Zeleno-beli so vknjižili štiri zmage, pred dnevi pa so mero vzeli tudi Ptujčanom. Ljubljančani so po zmagi na Ptuju slavili še v Rogaški Slatini, kjer pa so za nove točke potrebovali preobrat v obliki zadetkov Vidica in Nukića. Obračun v Lendavi ni dal zmagovalca, čeprav je Ilirija vodila kar dvakrat. Bo domača obramba v soboto zaustavila Marka Roginića? Hrvat je z osmimi goli v zadnjih petih tekmah ujel tudi Luko Bobičanca.

 

Sobota, ob 15.00: DRAVA PTUJ - ROGAŠKA
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved nastopa: /

Ptujčani se bodo po dveh bolečih porazih z ljubljanskima kluboma pobirali v obračunu z Rogaško. Tudi Slatinčani so se nazadnje merili z Ilirijo in po golu Alena Neskića vodili vse do 75. minute, ko domača obramba ni več uspela odbiti ljubljanskih napadov. Filip Lojen je v končnici srečanja klonil dvakrat in točke so odšle v prestolnico. Nič kaj bolje se v Ljubljani ni godilo niti zasedbi ptujskega stratega Simona Sešlarja. Aleksandra Šeligo sta v uvodu drugega polčasa, v 50. in 55. minuti, premagala Domen Jugovar in Milan Đajić, Štajercem pa ni pomagal niti prvenec Jake Bizjaka, starejšega brata domžalskega napadalca Lovra Bizjaka. Ptujčani so zapravili prednost pred Nafto, ki je s torkovo zmago skočila pred štajerskega drugoligaša. Drugo in tretjo ekipo prvenstva loči vsega točko, zato se lahko Drava ob pomoči Ilirije vnovič prebije pred Nafto. Nastja Čeh in soigralci so se jeseni v Rogaški Slatini že veselili, kjer so slavili z 2:4, se bodo v soboto dokopali še do ene zmage?

 

Sobota, ob 16.00: KRKA - AŠK BRAVO
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: Ovbokha Agboyi (Bravo)
Neposredni prenos: NZS.si

V prenosu na spletni strani NZS boste ljubitelji drugoligaškega nogometa to soboto spremljali obračun Krke in Brava. Gre za obračun sosedov na lestvici, Novomeščani so s točko manj – doslej so jih zbrali 36 – sedmi, tik za tokratnimi gosti. V zadnjih tednih so nekoliko uspešnejši Ljubljančani, ki so se s tremi zaporednimi zmagami zavihteli tik za hrbet Sežancev, ki pred zadnjimi sedmimi tekmami sezone beži le še za točko. Mlado moštvo Dejana Grabića se je po skalpih Jadrana in Doba razveselilo še ene zmage. V petkovi tekmi so v prestolnici pokleknili nogometaši Drave, ki sta jih v uvodu drugega polčasa pokopala natančna udarca Domna Jugovarja in Milana Đajića. Dolenjci so se nazadnje opekli v Dobu, domači so slavili s 3:0, nov gostujoči poraz pa je še enkrat potrdil tezo, da se farmacevti to sezono precej bolje znajdejo na domačem igrišču. Nogometaši Krke so se ene od treh gostujočih zmag razveselili prav v jesenskem spopadu z Bravom, ki so ga v Ljubljani ugnali z 1:2. Za preobrat sta v drugem polčasu zadela Denis Cerovec in Maks Slunjski.

 

Sobota, ob 17.00: ZARICA KRANJ - BRDA
Sodnik: Damir Skomina
Prepoved nastopa: /

Se bodo nogometaši Zarice po visokem torkovem porazu v Lendavi uspeli pobrati na domači zelenici? Četo trenerja Braneta Pavlina čaka pomembna preizkušnja spodnjega doma lestvice, saj na Gorenjskem gostujejo spomladi razpoloženi Brici. Moštvo Tončija Žlogarja, ki je še poleti deloval na klopi kranjskega Triglava, ni uspelo prekiniti niza vodilne Mure, a razlogov za optimizem kljub vsemu ne manjka. Vinarji so se s štirimi zaporednimi zmagami oddaljili od nevarne cone, saj Fužinarju bežijo za sedem točk. Briški nogometaši lahko dihajo malce lažje, po zadnji zmagi Ravenčanov pa so se pod pritiskom znašli Kranjčani. Zarica ima le še dve točki zaloge pred Korošci, samozavesti pa ni okrepil niti visok poraz z Nafto. Rdeči vragi so v Prekmurju pogrešali Ahačiča, Matiča, Šaljo, Vrandečiča in Kopača, kar so gostitelji znali izkoristiti, za hrbtom kranjskega vratarja Lazarja Mikovića pa je končalo devet zadetkov. Jeseni so v Vipolžah z 0:3 slavili Gorenjci, kdo bo boljši v sobotnem popoldnevu?

 

Sobota, ob 17.00: CHERRYBOX 24 TABOR SEŽANA - ROLTEK DOB
Sodnik: David Šmajc
Prepoved nastopa: Boštjan Frelih (Tabor)

Petouvrščeni Tabor bo v soboto gostil devete Dobljane. Modri so v dosedanjem delu prvenstva zbrali 30 točk, osem manj od sobotnih gostiteljev, tako za Tabor kot Dob pa velja, da spomladi beležita dokaj spremenljive rezultate. Aktualni podprvak 2. SNL se je v minulem krogu uspel pobrati po treh zaporednih porazih, varovanci trenerja Nenada Toševskega pa so pred domačimi gledalci ugnali Krko. Mrežo nekdanjega kluba je z golom v 18. minuti načel Tim Čeh, do 36. minute pa sta v dolenjskem golu končali še dve žogi – natančna sta bila Stefan Andjelić in Kristijan Šipek. Novih točk so se v 23. krogu prvenstva veselili tudi Kraševci, ki so po porazu z Brdi klonili tudi v Lendavi. Sežanci so bili v istrsko-kraševskem obračunu uspešni v Dekanih, zmagovalca pa je po protinapadu v drugem polčasu, ko so gostje že pogrešali izključenega Freliha, odločil izkušeni Davor Škerjanc. Slednji je bil konec septembra uspešen tudi v Dobu, ko je Tabor po preobratu ter golih v 70. in 74. minuti slavil z 1:2.

 

Sobota, ob 17.00: KALCER RADOMLJE - VERŽEJ
Sodnik: Vojko Goričan
Prepoved nastopa: Patrick Kolar Robnik, Matej Šošterič in Matej Vok (Veržej) 

Zadnji Veržej minuli konec tedna ni uspel izkoristiti priložnosti, da se približa predzadnjemu Fužinarju. V Prlekiji so se pomembne zmage veselili v koroškem taboru, Veržej pa sedem krogov pred koncem prvenstva ostaja daleč od rešilnih mest, osem točk za kranjsko Zarico. Mladi Nino Irgolič je moral štirikrat pobrati žogo iz svojega gola, sina nekdanjega vratarja Janka Irgoliča, ki prav tako deluje pri veržejskem drugoligašu, pa zahtevna preizkušnja čaka tudi to soboto. Zadnjeuvrščena ekipa lige bo gostovala v Radomljah, ki so po začetnih težavah v zadnjih štirih tekmah nabrali deset točk. Mlinarji še vedno upajo na preboj na drugo mesto lestvice, ki jim beži sedem točk. Upi rumenih so se povečali po sobotnem slavju v Lendavi, ko sta točke prinesla Igorja Barukčića in Ernesta Grvale, ki se je vnovič proslavil kot dober izvajalec prostih strelov. A pozor, Radomljani so se jeseni že opekli v obračunu z mladimi Prleki, saj spopad v Veržeju ni ponudil zadetkov, bodo strelci tokrat bolj razpoloženi?

 

Nedelja, ob 17.00: FUŽINAR RAVNE SYSTEMS - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Dejan Balažič
Prepoved nastopa: /

Ravenčani so v Veržeju osvojili izredno pomemben komplet točk, s katerim so se močno približali 14. mestu ligaške razpredelnice. Le-tega trenutno zaseda Zarica, ki ima pred Korošci le še točko prednosti. Niko Vajda, Mitja Križan, Ranko Moravac in Nik Fasvald so v Prlekiji zadeli za prvo slavje Fužinarja v nadaljevanju prvenstva, zmaga v Veržeju pa je bila sploh prva gostujoča po preboju Ravenčanov med drugoligaše. Fužinar je tako v dveh tekmah po slovesu Edina Osmanovića osvojil že štiri točke, Korošci pa bodo nove napadli v nedeljskem obračunu z Brežicami. Z morebitno zmago bi Fužinar ujel posavskega drugoligaša, ki beži za tri točke, Brežičani pa spomladi še niso okusili sladkobe zmage. Ekipa brežiškega stratega Iztoka Kapušina je po dobrem uporu v Fazaneriji gostila kranjsko Zarico in v sosedskem dvoboju iztržila točko. Marko Trojak in Robert Drugovič sta septembrski obračun odločila v korist Brežic, kdo bo imel več razlogov za veselje po nedeljski tekmi?

 

Nedelja, ob 17.00: MURA - JADRAN DEKANI
Sodnik: Slavko Vinčić
Prepoved nastopa: Luka Šušnjara (Mura) ter Marko Krivičić in Tomaž Rodica (Jadran)

Mura je z novim povišanjem prednosti storila še korak bližje k Prvi ligi Telekom Slovenije. Črno-beli so izkoristili spodrsljaja Drave in Nafte v prejšnjem krogu, zaloga pred zadnjimi sedmimi tekmami sezone pa znaša 11 točk. Muraši za teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL potrebujejo še štiri zmage, a se lahko to zgodi že prej, če bodo grešili tudi zasledovalci. Prekmurci po zanesljivi zmagi v Goriških Brdih, kjer so bili natančni Luka Bobičanec, Arpad Vaš in Rok Sirk, ki je zadel dvakrat, v domači Fazaneriji gostijo ekipo Jadrana. Primorci po seriji porazov drsijo po lestvici, po novi, že peti zaporedni ničli se nahajajo na osmem mestu. Dekančani so morali po porazih z Dravo, Dobom, Bravom in Krko čestitati še sežanskemu Taboru. Kraševci so lokalni spopad dobili z igralcem manj, saj je bil že v prvem polčasu izključen Boštjan Frelih, v 56. minuti pa je domačo mrežo zatresel Davor Škerjanc. Kdo se bo, potem ko sta se tekmeca jeseni razšla brez zadetkov, veselil v Prekmurju?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA