Domžale v mrežo Šampiona pospravile pol ducata zadetkov

Velenjčani so, potem ko so klonili v finalni tekmi, turnir v hrvaški Istri sklenili na drugem mestu. Krčani so v Zagrebu izgubili z Dinamom, Goričani pa so ugnali Radomlje. V dvoboju s Šampionom so bili najučinkovitejši Domžalčani.

Varovanci Simona Rožmana so v mrežo tretjeligaša nasuli pol ducata zadetkov, v vsakem od polčasov po tri. Rumeni so povedli v 16. minuti, ko je Ibričić z mojstrskim preigravanjem izigral celjsko obrambo in z levico zadel za 1:0. Zgolj tri minute kasneje sta kombinirala Melnjak in Ibraimi, po podaji slednjega pa je v polno meril Lovro Bizjak. Izid polčasa je v 29. minuti postavil Tilen Klemenčič, vnovič pa je podal Ibraimi. V nadaljevanju tekme se je dvakrat veselil Andraž Kirm, prvič v 51., nato pa še v 84. minuti, vmes pa je bil po njegiv podaji natančen še Luka Volarič.

Posavci so gostovali v hrvaški prestolnici. Dinamo, vodilna ekipa tamkajšnjega prvenstva, je slovensko mrežo načela v sedmi minuti. Jakolić je v kazenskem prostoru igral z roko, najstrožjo kazen pa je izkoristil Soudani. A sledil je hiter odgovor Posavcev, ki so v deveti minuti izničili domačo prednost. Luka Vekić, novinec v krškem napadu, je izkoristil prodor Kovačiča in v polno meril po udarcu znotraj kazenskega prostora. Krčani so bili v 54. minuti blizu vodstva, a je vratnica preprečila veselje Tončija Mujana. Kazen za to je prišla tik pred koncem 70-minutne preizkušnje, ko se je prvenca v modrem dresu razveselil Izet Hajrović. Zagrebčani so sicer odigrali zadnjo tekmo pred nadaljevanjem lige.

Še nekaj pripravljalnih preizkušenj pa do prvega ligaškega srečanja čaka Goričane. Sinje-modri so po včerajšnji zmagi nad mladinsko klubsko zasedbo gostili še Radomlje. Tretja ekipa 2. SNL je imela po prvem polčasu in zadetku Anela Hajrića aktiven rezultat, a so gostitelji v nadaljevanju dvoboja tehtnico prevesili v svojo korist. Po golu Andrije Filipovića, ki je bil natančen v 25. minuti, so bili v drugem delu srečanja natančni še Jan Humar, Leon Marinič in Amarachi Osuji. Marinič je zadel na zadnjih treh tekmah.

Rudar se je v Novigradu meril s Krupo in v obračunu z bosansko-hercegovskim prvoligašem igral za zmago na enem od turnirjev, ki ga gosti hrvaška Istra. Knapi so se uvodoma znašli v zaostanku, a so izbranci trenerja Marijana Pušnika še pred odmorom preobrnili izid. Po podaji Damjana Trifkovića je izenačil Milan Tučić, za vodstvom velenjske čete pa je z natančno izvedbo prostega udarca poskrbel Trifković. Krupa je v nadaljevanju obračuna poskrbela za nov preobrat in tako dobila finalni obračun. 

DOMŽALE - ŠAMPION CELJE 6:0

Strelci: Ibričić (16'), Bizjak (19'), Klemenčič (29'), Kirm (51', 84'), Volarič (80')
Domžale: Mulalić, Klemenčič, Alvir, Širok, Bizjak, Ibraimi, Ibričić, Melnjak, Dobrovoljc, Franjić, Husmani. Drugi polčas: Tetičkovič, Vetrih, Volarič, Žužek, Tubić, Kirm, Hodžić, Nicholson, Rom, Gnezda Čerin, Azemović. Trener: Simon Rožman.

GORICA - KALCER RADOMLJE 4:1

Strelci: Filipović (25'), Humar (50'), Marinič (55'), Osuji (68'); Hajrič (37')
Gorica: Štrukelj, Curk, Kavčič, Jogan, Škarabot, Grudina, Tešija, Osuji, Žigon, Džuzdanović, Filipović. Drugi polčas: Likar, Nagode, Kavčič, Lipušček, Celcer, Humar, Šantek, Džuzdanović, Marinič, Osuji, Edafe. Trener: Miran Srebrnič.

DINAMO ZAGREB - KRŠKO 2:1

Strelci: Soudani (7'/11m), Hajrović (68'); Vekić (9')
Krško: Zalokar, Jakolić, Kulinitš, Gorenc, Šturm, Balić, Mandić, Kovačič, Da Silva, Mujan, Vekić. Igrali so še: Ogrinec, Perić, Nesher, Vidović, Zakrajšek, Jovanović. Trener: Alen Šćulac.

RUDAR VELENJE - KRUPA 2:3

Strelca: Tučić, Trifković
Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Pišek, Tomašević, Vasiljević, Bijol, Trifković, Abu, Williams, Tučić, Šehić. Trener: Marijan Pušnik.

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Domžale novega napadalca našle na Jamajki
    Rumeni družini se je pridružil novi napadalec, Domžale so ga našle na Jamajki. Devetnajstletni Ranaldo Biggs je po Parrisu in Nicholsonu že tretji Jamajčan ob Kamniški Bistrici. Ob prvi selitvi v tujino je s klubom sklenil triletno pogodbo.
  • 06.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Kramarič zrežiral preobrat za zmago nad Celjem
    Nogometaši Brava so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Celje z 2:1 (0:1).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Prvi derbi pripadel Olimpiji
    Nogometaši Olimpije so v 3. krogu Prve lige Telemach premagali Maribor s 3:1 (1:0).
  • 01.08.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Tabor do točke v Domžalah
    Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).
  • 25.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Maribor z drugo zmago na vrh lestvice
    Nogometaši Maribora so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale s 3:1 (3:0).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Koprčani doma ugnali Muro
    Nogometaši Kopra so v 2. krogu Prve lige Telemach premagali Muro s 3:2 (2:1).
  • 24.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Bravo in Aluminij brez zadetkov
    Nogometaši Brava in Aluminija so se v 2. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.
  • 23.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Celjani slavili v Sežani
    Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 2. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 0:1 (0:0).
  • 19.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Oštrek in Novoselec novinca na Bonifika
    Kanarčki so si izposodili nogometaša, ki že dobro poznata slovenske zelenice. Stjepan Oštrek se na Bonifiko seli iz Nafte, Ivan Novoselec pa je bil pred leti član Zavrča, nazadnje pa je nosil dres Varaždina.
  • 16.07.2021 | Prva liga Telekom Slovenije
    Gliha bo igral za Olimpijo
    Erik Gliha je oblekel dres Olimpije. Bočni branilec je za zmaje že zaigral na dveh pripravljalnih tekmah, v domovino pa se vrača po sezoni v Ukrajini. Z ljubljanskim klubom je sklenil dveletni dogovor.

DELI NA