19.05.2010 | A
Dobrodelni reprezentanti

Po tem, ko je slovenska nogometna reprezentanca začela s projektom Afrika 2010 in se je Kekova četa v okrnjeni zasedbi že zbrala v pripravljalni bazi pod Pohorjem, so nogometaši danes poleg treninga opravili tudi nekaj sponzorskih obveznosti. Tako smo selektorjeve izbrance lahko srečali in z njimi spregovorili v Ljubljani, Celju in Mariboru.

Selektor Matjaž Kek, najboljši strelec Slovenije Milivoje Novakovič in mladi Tim Matavž so se udeležili razstave na sedežu Hypo Group Alpe Adria. Namen obiska v organizaciji Hypo Group je bil odprtje razstave, ki ima ob umetniških fotografijah tudi dobrodelno noto. Na dražbi je tako na voljo 20 podpisanih fotografij slovenske reprezentance po izklicni ceni 100 evrov za kos. Izkupiček razstave bo namenjen otrokom iz socialno ogroženih družin, ki se bodo lahko udeležili nogometnega tabora v Kranjski gori.

»Lepo bi bilo, da zberemo čim več. Reprezentanca je ustvarila nekaj posebnega. Tudi takšne akcije so nekaj posebnega, še zlasti, ko pomagamo otrokom,« je o gesti, ki so jo pripravili reprezentanti skupaj s Hypo Group, spregovoril Novakovič. »V čast mora biti vsakemu, da je del tega. Sicer pa je teh dobrodelnih akcij v Sloveniji še premalo in upam, da jih bo še več.«

Medtem, ko v Sloveniji ljudje še ne poznajo dobrodelno prakso, pa ima napadalec Kölna s tem veliko izkušenj. »V Nemčiji se velikokrat udeležujemo teh dobrodelnih aktivnosti, pomagamo tudi reševati življenja, omenim naj samo, da smo pomagali bolnikom z levkemijo. Sam imam srečo, da imam, kar imam. Veliko pa je takih, ki potrebujejo pomoč in njim je treba pomagati,« pravi Novaković. 'Novinim' besedam je prikimal tudi prvi mož slovenske reprezentance: »V veliko čast nam je, da bodo te fotografije služile tako plemenitemu namenu.«

Tričlanska zasedba se je kasneje preselila v Mobitelov center v City parku, medtem, ko so na Rudniku v Supernovi Zlatko Dedič, Andraž Kirm in Mišo Brečko naključnim mimoidočim delili nagrade. Zvezni igralec Wisle je izžrebal tudi srečneža, ki bo potoval v Južno Afriko, prav vsi pa so si vzeli čas in poklepetali s podporniki nogometa. Preizkusili so se tudi v strelu na gol, kjer so organizatorji merili hitrost poti žoge do gola. Prav vsi streli so presegli 100 km/h, kar priča o 'bombah' ki jih nogometaši med tekmo namerijo proti nasprotnemu vratarju.

Nekdanji nogometaši Celja, Robert Koren, Nejc Pečnik ter Aleksander Šeliga pa so se v Celju posladkali z brezplačnimi sladoledi ter prav tako izžrebali potnika v JAR ter dobitnike majic GOOL. V znamenju nogometne evforije je bil tudi Maribor, kjer so Mirnes Šišič, Suad FIlekovič ter Matej Mavrič Rožič delili majice I Feel South Africa in žoge ter podpisovali koledarje in kartice.

S sponzorskih obveznosti pa nazaj na nogometna igrišča, kjer do odhoda na južno poloblo izbrano vrsto čaka še nekaj piljenja igre ter iskanja tiste prave forme, ki jih v Afriki, tako kot v kvalifikacijah, lahko popelje dlje od pričakovanj.

Tekst: Andreja Potočnik
Foto: Vid Ponikvar

SORODNE NOVICE

 • 20.02.2024 | A
  Balkovec natančen s prostega strela, Gorenc Stankovič zadel v Konferenčni ligi
  V preteklih dneh so bili slovenski reprezentanti ponovno na delu v svojih klubih. Z zadetkom sta se tokrat izkazala Jure Balkovec in Jon Gorenc Stankovič.
 • 13.02.2024 | A
  Slovenski reprezentanti v dobri podajalski in strelski formi
  Minuli konec tedna so se v pogon vrnili reprezentanti, ki si kruh služijo doma v Sloveniji, na Poljskem in v Avstriji. S ključnimi podajami sta se izkazala Žan Karničnik in Timi Max Elšnik, ki se je vpisal tudi med strelce. Gol so dosegli tudi Benjamin Šeško, Benjamin Verbič in Žan Vipotnik.
 • 09.02.2024 | A
  Za uvod dvakrat doma, zaključek v Avstriji
  Po včerajšnjem žrebu skupin za Uefa liga narodov so postali znani termini vseh tekem. Slovenija bo ligo B v skupini 3 odprla 6. septembra ob 20.45 pred domačimi gledalci proti Avstriji.
 • 08.02.2024 | A
  Slovenija v Uefa ligi narodov z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom
  Evropska nogometna zveza Uefa je v Parizu izžrebala skupine za četrto izvedbo lige narodov. Slovenija bo igrala v skupini 3 lige B skupaj z Avstrijo, Norveško in s Kazahstanom. Tekmovanje se bo začelo septembra.
 • 06.02.2024 | A
  Šeško do devetega gola, sedem reprezentantov pričenja spomladanski del sezone
  Pretekli konec tedna se je z novim zadetkom v Bundesligi izkazal Benjamin Šeško, v prihajajočih dneh pa bodo znova na delu reprezentanti, ki so v zimskem času prestajali premor. Vračajo se tisti varovanci selektorja Keka, ki si kruh služijo na Poljskem, v Avstriji ter v Prvi ligi Telemach.
 • 01.02.2024 | A
  Pred Eurom z Armenci in Bolgari
  Slovenska nogometna reprezentanca je izbrala še junijska pripravljalna partnerja za tekme evropskega prvenstva 2024. Varovanci Matjaža Keka se bodo tik pred odhodom v Nemčijo pomerili z Armenci in Bolgari.
 • 25.01.2024 | A
  Euro 2024: Danes znani rezultati žreba
  Evropska nogometna zveza (Uefa) je danes pričela z obveščanjem navijačev o rezultatih žreba za nakup vstopnic za Euro 2024.
 • 24.01.2024 | A
  Pred Portugalsko Kekovi izbranci še na Malto
  Slovenska reprezentanca se bo po uspešni reprezentančni akciji v ZDA ponovno zbrala marca, ko varovance Matjaža Keka čakajo nove preizkušnje. Pet dni pred tekmo s Portugalsko v Stožicah se bodo Slovenci odpravili v Valletto, kjer bodo odigrali drugo od petih pripravljalnih tekem pred evropskim prvenstvom.
 • 22.01.2024 | A
  Mlakar stopnjuje strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.
 • 20.01.2024 | A
  Slovenci z golom Gradišarja premagali Američane
  Reprezentanca Slovenije je v San Antoniu premagala izbrano vrsto ZDA. Dvoboj pomlajenih in precej spremenjenih zasedb je z golom sredi prvega polčasa odločil Nejc Gradišar.

DELI NA