17.02.2023 | Pokal Terme Olimia
Dobrepolje in Dobovec v finale

V prvi tekmi polfinala pokala Terme Olimia je Dobrepolje s 4:2 premagalo FC Bronx, v drugem polfinalu pa si je finale priboril Dobovec, ki je po streljanju 6-metrovk z 11:10 izločil Siliko.

Pokal Terme Olimia, polfinale, 17.2.
Futsal klub Dobrepolje – KMN Bronx Škofije 4:2 (1:1)
1:0 Pustotnik (15.), 1:1 Zajc (19./6m), 2:1 Liđan (24.), 3:1 Kmetič (29.), 4:1 Babnik (40.), 4:2 Mandir (40.)

Siliko Vrhnika – Futsal klub Dobovec 10:11 (2:2, 7:7)
1:0 Jandrić (11./6m), 1:1 Matošević (15.), 1:2 Čeh (16.), 2:2 Vesel (20.), 3:2 Suban (24.), 3:3 Duščak (24.), 4:3 Čeh (28.), 5:3 Cesarec (29./10m), 5:4 Janež (29.), 5:5 Vesel (30.), 6:5 Cesarec (32.), 7:5  Echeverry (33.), 7:6 Berzelak (34.), 7:7  Echeverry (40./ag).

6M:
8:7 Suban, 8:8 Duščak, 9:8 Đurić, 9:9 Cesarec, 9:10 Matošević, 10:10 Vesel, 10:11 Pasariček

Najprej škofjoti, potem pobuda Dobrepolja

Dobrepolje je tekmo začel v postavi Matej Babnik, Alen Blatnik, Gal Škulj, Sifet Lidan. Na drugi strani je trener Damir Pertič na parket poslal peterico Alen Mordej, Jernej Peroša, Benjamin Tušar, Žiga Kneževič Mrak, Nik Zajc. Prav kapetan Primorcev je imel uvodoma dve priložnosti, potem pa so pobudo prevzeli Dobrepolje. Novinci na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia so dokaj lahko prihajali v pozicijo za strel, gol Alena Mordeja so ogrožali Alen Blatnik, Anej Kmetič in Gal Škulj. Po desetih minutah terenske moči so Bronxi vzpostavili ravnotežje. V glavni vlogi vnovič Zajc, ki je bil pri strelu dvakrat v 11. minuti, v 12. minuti je poizkusil Jernej Peroša, v 14. Žiga Kneževič Mrak, potem še Marin Mandir.

Dva gola ob koncu polčasa

Dobrepolje je povedlo v 15. minuti. Alen Blatnik je prodrl po levi strani, pred golom pa je za 1:0 zadel Tomaž Pustotnik. V nervozni končnici 1. polčasa so Primorci poravnali. S 6-metrovke, ki jo je priboril prav Zajc, je kapetan škofjotov zabil za 1:1.

Dinamičen 2. del

Bronxi so 2. polčas začeli z dobrim strelom kapetana Zajca, golman Matej Babnik pa je bil vnovič na pravem mestu. V 23. minuti nevaren protinapad Bronxov, a je Gal Škulj blokiral strel Tilna Cupina. V 24. minuti pa nova sprememba rezultata. Naprej sta Tušar in Mordej skupaj uspela ustaviti Aneja Kmetiča, v drugem napadu Dobrepolja pa se je Kmetič otresel dveh, podal do Škulja, ki je spremljal akcijo. Škulj pa je na drugi vratnici našel Sifeta Liđana, na katerega so Primorci pozabili. V 29. minuti je Kmetič zadel za 3:1, v skoku je bil spretnejši do Alena Mordeja.

Posnetek tekme:Zanesljivi Babnik

V zadnjih 11 minutah sta si obe ekipi ustvarili precej priložnosti. Matej Babnik je bil zbran in je po vrsti ustavljal strele škofjotov, ki jim ni pomagala niti podpora zvestih navijačev na tribuni v Podčetrtku. Primorci so poizkusili tudi z igralcem golmanom, a se razmerje na terenu ni menjalo. Dobrepolje se je tako v svojem krstnem nastopu v polfinalu pokala prebilo v finale.

Izjave po tekmi:

Damir Pertič, trener KMN Bronx Škofije:
„Odločila je dnevna forma. Podlegli smo pod pritiskom rezultata, da moramo nekaj doseči. Ta strah sem opazil že na ogrevanju. Odločale so malenkosti. Predvsem pa tisto, na kar sem opozarjal cel teden: Dobrepolje dobro preti iz tranzicije, mi pa nismo zadeli, ko bi morali. Tudi zaradi strahu. Odgovornost in krivdo za poraz prevzemam nase. Morda bi moral malce drugače postaviti tekmo. Po bitki smo lahko vsi generali. Čestitke Dobrepolju za zasluženo uvrstitev v finale, mi pa v ponedeljek na trening, da začnemo priprave na končnico.“

Dani Kaljevič, trener FK Dobrepolje:
„Ta zmaga je velika kot Triglav. Tekma je bila izenačena, odločale so malenkosti. Dosegali smo gole, v vratih pa smo imeli izvrstnega Babnika. Fantje so celo tekmo odgarali točno tako, kot smo se dogovorili. Zato vse čestitke njim, jaz pa sem ostal brez glasu, a je vredno vsega tega. Veselim se finala, kjer bi radi uživali.“

Matej Babnik, kapetan Dobrepolja:
„Že sama uvrstitev na finalni turnir pokala Terme Olimia je bil za naš klub zgodovinski uspeh, zdaj pa še preboj v finale. Na polfinalu smo od prvega do zadnjega pokazali, kako se „trga“ na igrišču. Ponosen sem na celo ekipo. To ni bila zmaga posameznika, ampak ekipe. Vesel sem zmage in ker smo pokazali dobro igro. Ključno pa je bilo, da smo po izenačenju Bronxa na 2:2 ohranili trezno glavo. V drugi polčas smo si odločeni, da stisnemo v obrambi, goli pa bodo tudi prišli.“

Siliko povedel

Drugi polfinale je ponudil trd in čvrst futsal. Trener Silika Mile Simeunovič je tekmo začel s postavo Nejc Berzelak, Nikola Jandrić, Marko Mohorič, Uroš Đurić, Nik Klinc; Dobovec pa s postavo Marko Peček, Rok Mordej, Kristjan Čujec, Antonio Santos Souza, Echavarria Echeverry. Že takoj na uvodu v tekmo je Kristjan Čujec prejel rumen karton, zatem pa že prve priložnosti za obe ekipi. V 4. minuti je meril Žiga Čeh, pred tem dvakrat Žan Janež na drugi strani. V 7. minuti se ni tresla mreža, ampak okvir vrat. Dobovec je izvedel hiter protinapad, Žiga Čeh pa je s strelom z desne strani stresel gol Silika. Na drugi strani je imel Dobovec precej dela s hitrim Juretom Subanom, Nejc Berzelak pa je obranil strel Echavarrije. V 10. minuti je bil rezultat še vedno 0:0, je pa Dobovec do tega trenutka storil štiri akumulirane prekrške, Siliko dva.

Priložnosti na obeh straneh pa so se vrstile tudi v nadaljevanju. Nik Klinc bi lahko v 11. minuti zabil za 1:0, a žoge ni najboljše zadel. V 14. minuti sta bili ekipi poravnani – pa ne le rezultatsko, 0:0, ampak tudi po številu akumuliranih prekrškov (5:5).

V 11. minuti pa prvi gol. Eden od igralcev Dobovca je pred svojim golmanom igral z roko, 6-metrovko pa je izkoristil kapetan Vrhničanov Nikola Jandrić. V 15. minuti je Dobovec izenačil. Vedran Matošević je v dvoboju z Urošem Đurićem izkoristil izkušnje in spretnost in zabil po tleh. V 16. minuti je Dobovec povedel. Žan Janež je nepravilno oviral Echavarrio, po 6. akumuliranem prekršku pa je bil natančen Žiga Čeh za 2:1. Kljub temu pa sta ekipi na odmor odšli poravnani. Po prodoru je dobro meril Max Vesel, ki je bil uspešen v 20. minuti.

Siliko je odločno začel 2. polčas – v 21. minuti je Janež s prostega strela stresel vratnico, v 22. minuti je Marko Peček obranil strel Marka Mohoriča.

Dobovec dvakrat ušel na +2

V 24. minuti je Siliko ponovno vodil. V glavni vlogi pa razigrani Jure Suban – najprej je poizkusil s prostega strela, po odbiti žogi pa je izkoristil napako igralcev Dobovca, prestregel žogo pred golom Dobovca in zabil za 3:2. Odgovor Dobovca je bil nagel, na 3:3 je izenačil Klemen Duščak.

Po minuti odmora, tekla je 27., je v naslednji minuti Dobovec spet povedel. Po akciji s kota je s prve udaril Žiga Čeh in matiral Berzelaka. V taisti minuti je Čeh prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno pod tuš. Vrhničani so imeli tri izvrstne prilike, a zaigrali z roko, kar je z 10-metrovko v 29. minuti kaznoval Cesarec za 5:3.

Posnetek tekme:

Po 40. minutah 7:7

Siliko se ni predal, v isti minuti je Janež znižal na 4:5. Še več, v 30. minuti je Max Vesel zadel za 5:5. Dobovec je spet ušel za dva gola (na 7:5), Vrhničani pa so pokazali karakter in v zadnji minuti vnovič ujeli Dobovec.

O napredovanju v finale so odločale 6-metrovke, kjer pa so bili zbranejši igralci Dobovca, ki bodo v soboto ob 20.30 pred kamerami Šport TV-ja lovili 6. zaporedno pokalno lovoriko.

Izjave po tekmi:

Mile Simeunovič, trener Silika:
„Očitno je Dobovec še vedno bolj izkušen v teh stvareh in je dobil tekmo. Mi smo zgrešili dve 6-metrovki, to je preveč za tako tekmo. Vračali smo se v igro. Ne morem reči, da nisem verjel, da se lahko vrnemo. Jaz v te fante verjamem. Iz dneva v dan so boljši. A redko komu uspe, da se proti Dobovcu vrne tako, kot smo se mi. Po porazu ne morem biti jezen na fante. Delali smo napake, a potem naredili v napadu toliko dobrih stvari, da smo popravili napake v obrambi in napake danes našega slabega golmana. Nimamo si kaj očitati, nenazadnje smo Dobovcu zabili sedem golov. Ta tekma je bila največja možna reklama za futsal.“

Kujtim Morina, trener Dobovca:
„Vsi, ki so prišli, so lahko uživali v tej tekmi. Trenerji nismo uživali, saj smo prejeli sedem golov. Če jih dobiš sedem, potem to ni lepa stvar. A ne bom iskal napak. Pred 20 dnevi smo bili odpisani od vseh. Da bo Dobovec padel, so rekli. A Dobovec ni padel, na pokal smo prišli z jasnim ciljem, da ga osvojimo. Dobovec je zmagal vedno, ko je bilo to treba. Tekmo bi lahko sebi v prid prelomili že prej.“

Rok Mordej, kapetan Dobovca:
„Za nami je vrhunska tekma, igral se je atomski futsal. Čeprav sem tudi sam pristaš tega, da prejmeš toliko golov. Če jih toliko dobiš na eni tekmi, ponavadi izgubiš. Če potegnem črto, lahko rečem, da smo zmagali zasluženo.“

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 01.02.2024 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih NZS je bil izveden žreb polfinalnih parov futsal pokala Terme Olimia ter prvo imenovane ekipe v finalu ženskega futsal pokala. Finalni turnir bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 30.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Znani udeleženci finalnega turnirja
  Dobovec, FK Siliko, KMN Meteorplast Šic bar in KMN Bronx Škofije so udeleženci finalnega turnirja pokala Terme Olimia. Finalni turnir pokala Terme Olimia bo 8. in 9. marca v Podčetrtku.
 • 09.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec in KMN Bronx v gosteh, Meteroplast in Siliko doma
  V gosteh sta bila uspešna FK Dobovec in KMN Bronx Škofije, doma sta se zmag veselila FK Siliko in KMN Meteorplast Šic bar. Povratne tekme bodo na sporedu 30.1. Na finalni turnir se bodo uvrstile štiri najboljše ekipe, finalni turnir pa bo v Podčetrtku 8. in 9. marca.
 • 08.01.2024 | Pokal Terme Olimia
  Kamere Šport TV-ja v Kobaridu, osmerica v lov na finalni turnir
  V torek, 9.1., se začenja četrtfinale pokala Terme Olimia. Uvodne tekme so na sporedu v Oplotnici, na Vrhniki, v Kobaridu in Ljutomeru. Tekmo iz Kobarida bosta lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 17.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu futsal pokalov
  V prostorih Nogometne zveze Slovenije sta bila na sporedu žreba futsal pokala. Dobili smo polfinalna para ženskega futsal pokala in četrtfinalne pare futsal pokala Terme Olimia.
 • 13.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  V petek žreb ženskega in moškega futsal pokala
  Minuli teden je bil v znamenju pokala Terme Olimia in ženskega futsal pokala. Zdaj pa je jasno, da bo v petek, 17.11., opravljen žreb parov četrtfinala pokala Terme Olimia in polfinala ženskega futsal pokala.
 • 09.11.2023 | Pokal Terme Olimia
  Znani vsi četrtfinalisti pokala
  Torek in sredo sta bila v znamenju osmine pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani FK Dobovec. V torek sedem tekem, osma v sredo v Ljubljani. Znanih vseh osem četrtfinalistov.
 • 24.10.2023 | Pokal Terme Olimia
  Po žrebu ženskega in moškega futsal pokala
  Danes sta bila na sedežu Nogometne zveze Slovenije opravljena žreba osmine pokala Terme Olimia in četrtfinala ženskega futsal pokala.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovcu šesta zaporedna pokalna krona
  V finalu pred 300 gledalci v Športni dvorani Podčetrtek so varovanci trenerja Kujtima Morine z rezultatom 9:1 premagali Dobrepolje. Dobovec je v svojem šestem zaporednem finalu pokala osvojil šesti pokal, Dobrepolje je prvič igralo na finalnem turnirju.
 • 18.02.2023 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec šestič ali Dobrepolje prvič
  Nocoj ob 20.30 se začne finale pokala Terme Olimia, tekmeca pa FK Dobrepolje in FK Dobovec. Prenos tekme na Šport TV-ju.

DELI NA