08.12.2010 | A
Cesar ponovno med strelci
Slovenski reprezentanti v tujini so bili tokrat aktivni od petka pa vse do torka. Zadnji Nejc Pečnik bi moral namreč tekmo med Nacionalom in Navalom začeti v nedeljo, končal pa jo je v torek. Tekma sama je sicer trajala 90 minut, kar dvakrat pa jo je zagodla megla. Sicer pa je v tem vikendu ponovno izstopal Tim Matavž, ki je dosegel že svoj osmi zadetek.

Prav zaradi novega uspeha mladega slovenskega napadalca tokratni pregled začenjamo na Nizozemskem. Groningen je na domačem igrišču že v petek gostil ekipo Vitesseja, na tekmi pa sta si na nasprotnih straneh stala Matavž in Dalibor Stevanovič. Slednji po tekmi ni imel razlogov za veselje, Matavž pač. Oba sta odigrala 90 minut, Matavž pa se je vpisal med strelce v 63. minuti, ko je povišal na 2:0. Pri tem je imel sicer obilo sreče, saj je po odbijanju žoge v kazenskem prišel do strela, njegovo namero je eden od branilcev sicer odbil, vendar le v Timovo koleno, žoga pa se je od tam v nepredvidljivem loku odbila v mrežo. To pa še ni bilo konec Matavžove vpletenosti v tekmo. Ravno Slovenec je bil tisti, ki je žogo podal do strelca tretjega zadetka, Anderssona. Sicer je Šved za gol zaslužen kar sam, pa vendar.

Vso tekmo je na Nizozemskem odigral tudi Aleksander Radosavljevič, ki je doma s svojim Den Haagom gostil AZ Alkmaar, “Rade” pa je tokrat ostal praznih rok. Alkmaar je z zadetkoma Elma in Martensa pred 12.000 gledalci slavil z 0:2.

Minuli vikend pa si bo v Italiji zapomnil tudi Samir Handanovič. Tokrat prvi reprezentančni vratar ni bil v središču pozornosti zaradi zaklenjene mreže, pač pa zato, ker je bil prvič v letošnji sezoni premagan z bele točke. Handanovič je poprej kar štirikrat uspel ohraniti mrežo nedotaknjeno, v peto pa ga je premagal Hernan Crespo. Slednji se je med strelce vpisal kar dvakrat, kar je tudi razlog, da je Parma Udinese ugnala z 2:1.

Sicer je v Italiji v ponedeljek Palermo gostoval pri Napoliju, Josip Iličič je na igrišču ostal do 94. minute, ko je bil rezultat še 0:0. V naslednjih sekundah pa so nogometaši Napolija, v akciji naveze Cavani-Maggio, le strli odpor gostov in tri točke zadržali doma. V moštvu Palerma je zevala praznina v sredini igrišča – na mestu, ki ga sicer zaseda Armin Bačinovič. Slovenski vezist je bil zaradi kartonov primoran tekmo izpustiti.

Da je lahko nogomet zelo nepredvidljiv, je lahko na lastni koži ponovno občutil Nejc Pečnik. Na Madeiri so bili vremenski pogoji tako slabi, da se je tekma med Nacionalom in Navalom igrala kar tri dni. V nedeljo je bila tekma zaradi megle prestavljena na ponedeljek. Ko je že kazalo, da se bo takrat dalo igrati, so se nemogoče vremenske razmere vrnile v 54. minuti, ko je sodnik prekinil tekmo in zadnjih 36 minut je bilo na sporedu v torek. Nejc je sicer v torek igral le 13 minut, ko je bil zamenjan, skupaj pa je zbral 67 minut.

Sicer pa so med vikendom bili aktivni še naslednji reprezentanti: Jasmin Handanovič je na gostovanju pri Albinoleffeju prejel dva zadetka ob porazu 2:0, Mišo Brečko je ob porazu Kolna proti Bayerju (3:2) v gosteh igral do 84. minute, Boštjan Cesar pa ob remiju Chieva proti Romi doma (2:2) vso tekmo. Bojan Jokič ni bil v kadru. Matej Mavrič Rožič je na gostovanju s 3:1 slavil proti Tirol Wackerju, Marko Šuler pa proti Eupenu ni igral zaradi kartonov. Je pa igral Zlatan Ljubijankič, ki je podal za prvi zadetek ob zmagi s 3:0.

Robert Koren v Angliji ni igral zaradi pomrznjenega igrišča, Valter Birsa je na gostovanju Auxerrja pri Lensu (1:1) zbral 41. minut v drugem delu. Milivoje Novakovič zaradi poškodbe še vedno ne igra, Zlatko Dedič pa je pri Bochumu obsedel na klopi. Andraž Kirm in Branko Ilič sta že zaključila s polsezono oziroma sezono.

V zaostalem srečanju 14. kroga Serie A je Chievo Boštjana Cesarja v sredo gostoval pri Bologni in izgubil z 2:1, edini zadetek za rumene pa je dosegel slovenski reprezentant. Edini Slovenec, ki je zaigral na tekmi (Jokič pri Chievu in Krhin pri Bologni sta sedela na klopi). Cesar je v 49. minuti izkoristil podajo soigralca Marcolinija in dosegel svoj drugi zadetek v Serie A. Cesar je sicer v zadnjem času v dobri strelski formi za branilca, saj je zadel tudi v novemberskem prijateljskem srečanju Slovenije z Gruzijo.

Tekst: NZS/MaK
Foto: Drago Wernig - TAKA

 

SORODNE NOVICE

  • 07.05.2024 | A
    Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
    Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
  • 30.04.2024 | A
    Pred Eurom v dobri strelski formi
    V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
  • 23.04.2024 | A
    Šeško in Žugelj znova med strelci
    Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
  • 18.04.2024 | A
    Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
    Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
    Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
  • 16.04.2024 | A
    Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
    Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
  • 09.04.2024 | A
    Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
    Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
  • 26.03.2024 | A
    Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
    Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
  • 26.03.2024 | A
    Slovenija danes s Portugalsko
    Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.
  • 25.03.2024 | A
    Kek: Če ne bomo pravi, lahko sledi porcija
    Slovenska nogometna reprezentanca bo v torek ob 20.45 v razprodanih Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko. Kljub slovitemu tekmecu v slovenskem taboru poudarjajo razmišljanje predvsem o sebi in to, da bodo morali biti boljši kot na Malti.

DELI NA