Celje in Olimpija želita zadnjo lovoriko sezone

Ekipi ljubljanske Olimpije in Celja se bosta v torek ob 20.45 v Kopru merili v finalu pokala Pivovarne Union. V obeh taborih si želijo lovorike, ki bo za odtenek pomembnejša za Celjane, saj je to njihova edina možnost za nastope v evropskih tekmovanjih.

Zasedba iz mesta grofov se je desetič prebila v veliki finale slovenskega pokala, ki ga je doslej osvojila le v sezoni 2004/05. Na nasprotni strani ji bo na finalni tekmi stala ljubljanska Olimpija, zmagovalka tega tekmovanja v sezonah 1992/93, 1995/96, 1999/2000, 2002/03, 2017/18 in 2018/19.Ekipi sta se v prvenstvu nazadnje srečali pred enim tednom, takrat so Celjani doma zmagali kar s 4:0. Sicer pa so se preostali trije prvenstveni obračuni končali z dvema zmagama Olimpije in remijem.

Celjani pod vodstvom Agrona Šalje kažejo tudi precej bolje predstave kot večji del sezone, v zadnjih šestih krogih državnega prvenstva so bili najboljša ekipa s petimi zmagami in le enim porazom. Drugače je z Olimpijo, ki ima nekaj težav s poškodbami, z dvema točkama z zadnjih šestih tekem je bila druga najslabša ekipa zadnjega dela prvenstva.

"Za Olimpijo je vsaka tekma pomembna. Resda smo bili v igri za obe lovoriki. Toda prvenstvo je končano, če potegnem črto, je bila mogoče celo uspešna, glede na to, da smo vključevali mlade. So pa cilji vedno največji," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal trener Olimpije Goran Stanković.

Dodal je, da se fantje zavedajo pomembnosti tekme. "Pričakujem pa težak obračun, na katerem bodo odločale malenkosti. Moramo biti zbrani, iskati svoje priložnosti in njihove slabosti. Ne bi pa niti govoril o favoritih, vsaka tekma je tekma zase, pa tudi vsak v ligi lahko premaga vsakega, kot je bilo videti v tej sezoni."

Kapetan ljubljanske zasedbe Timi Max Elšnik je poudaril, da za kakršen koli finale ne potrebuješ dodatne motivacije. "Šli bomo na polno. Pozabiti moramo zadnje tekme. S pravim pristopom lahko pridemo do zmage in osvojimo za klub zelo pomembno lovoriko," je povedal in dodal, da ga veseli, da bodo na tekmi lahko tudi navijači, saj ti dajo dodaten zagon.

Strateg Celja Agron Šalja je dejal, da so v prvenstvu izpolnili svoj cilj in obstali v ligi. "Danes pa so misli že usmerjene v torkovo finalno tekmo. Pomembno je, da se čim bolje pripravimo na tekmo in smo osredotočeni. Rekel pa bi, da imamo oboji enake možnosti. Verjamemo vase, da pa bi bili favoriti, pa bi prej rekel, da je to Olimpija glede na zgodovino."

Tekmo bodo sicer sodili Dragoslav Perić, Robert Vukan in Tomaž Klančnik.

FINALE POKALA PIVOVARNA UNION: CELJE – OLIMPIJA

STADION BONIFIKA, 25.5. OB 20.45

POVEZAVA DO PORTALA ZA NAKUP VSTOPNIC

Cenovne kategorije:

Pokrita tribuna: A1, A2, B1, B2 15 € 
Nepokrita tribuna: C1 10 €

Prodajna mesta:

Izključno preko:  www.nzs.si  in www.eventim.si

Gibalno ovirane osebe:

Gibalno ovirana oseba, ki si želi ogledati tekmo, pošlje mail na vstopnice@nzs.si  in pripiše kontakt in priloži dokazilo o invalidnosti, NZS jih bo nato kontaktirala. Gibalno ovirana oseba mora vstopnico plačati (10 €), spremljevalec gibalno ovirane osebe pa ima prost vstop, potrebuje pa vstopnico.

Začetek pričetka prodaje sovpada s sprostitvijo ukrepov v boju proti epidemiji COVID-19, v skladu s slednjimi pa bo na stadionu potrebno spoštovati preventivne ukrepe, z nošenjem obraznih mask in spoštovanjem medsebojne razdalje, tekmo pa si bodo lahko v živo ogledali gledalci, ki izpolnjujejo tako imenovane PCT pogoje.

PERSONALIZACIJA VSTOPNIC:

Zaradi varnostnega vidika je na tekmi uvedena personalizacija vstopnic. Vstop na stadion bo mogoč le z vpisanimi osebnimi podatki na vstopnici in s priloženim osebnim dokumentom. Prosimo, da podatke na vstopnico vpišete pred odhodom na stadion.

Tekst: STA, MKo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA