Celjani učinkoviti v Velenju

Rudar Velenje - Celje 0:3 (0:0)

* Stadion Ob jezeru, sodniki: Vinčić, Praprotnik in Sužnik.
* Strelca: 0:1 Požeg Vancaš (68.), 0:2 Brecl (84.), 0:3 Požeg Vancaš (90.).
* Rudar: Radan, Hrubik, Bolha, Tomašević, Krefl, Trifković, Črnčič (od 67. A. Pišek), Arap, Škoflek (od 61. Pušaver), Radić, Tučić (od 87. Kobiljar).
* Celje: Jurhar, Travner, Zaletel, Stojinović, Brecl, Benedičič (od 64. Lotrič), Cvek, Požeg Vancaš, Novak (od 64. R. Štraus), Kerin (od 69. Ibišević), Vizinger.
* Rumeni kartoni: Trifković, Tomašević; Benedičič, Travner.
* Rdeči karton: Trifković (33.).

Velenjčani so po dveh zaporednih neodločenih izidih znova doživeli poraz (skupno 14.) in ostajajo predzadnji. Potem ko so večji del tekme igrali z igralcem manj, so v drugem polčasu prejeli tri zadetke in tako še tretjič v sezoni morali priznati premoč sosedom iz Celja. Ti po deveti zmagi ostajajo v boju za tretje mesto.

Prvi polčas v Velenju ni prinesel kdo ve kako razburljive predstave, ob zelo redkih strelih ene ali druge ekipe, ki sta predvsem v prvi polovici sicer delali precej napak pri podajah, velja izpostaviti poskus Žige Škofleka z glavo v sedmi minuti, ko je iz obetavnega položaja kar precej zgrešil cilj. So pa Velenjčani že v 33. minuti na igrišču ostali le z deseterico, saj si je Damjan Trifković takrat zaradi prekrška nad Žanom Benedičičem prislužil drugi rumeni karton.

Celjani so bili prvi, ki so zagrozili v drugem polčasu, dotlej najlepšo priložnost je zapravil Dario Vizinger, ki je iz neposredne bližine zgrešil z glavo. V 66. minuti je moral znova posredovati Matej Radan, spet pa je streljal Vizinger.

Dve minuti pozneje pa so Celjani le unovčili premoč. Luka Kerin je v kazenskem prostoru na kratko žogo oddal do osamljenega Rudija Požega Vancaša, temu pa ni bilo težko doseči vodilnega zadetka in zanj 13. v sezoni, s katerim se je utrdil na vrhu lestvice strelcev.

Celjani so podvojili prednost v 84. minuti, ko je z desne strani z roba kazenskega prostora iz prve "usekal" Amadej Brecl in zadel "malo mrežico" ob drugi vratnici. V 90. minuti bi lahko piko na i postavil Lovro Cvek, a za malo zgrešil cilj. Zato pa jo je le malce zatem postavil Požeg Vancaš, ko je z lepim strelom z dobrih 20 metrov zadel za končnih 3:0. To je bil njegov 14. gol sezone.

Velenjčani bodo v 27. krogu v soboto gostovali v Kranju, Celjani pa bodo v nedeljo gostili Muro.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 09.04.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Celje
    Ni časa za oddih. PLTS se nadaljuje s tekmami 26. kroga, ki bosta s sosedskim dvobojem odprla Rudar in Celje. Na lestvici bolje kaže grofom, knapi pa se v lokalni spopad podajajo s točko iz Stožic. Kdo se bo veselil v Velenju?

DELI NA