07.04.2024 | Prva liga Telemach
Celjani suvereni pri Muri

Mura - Celje 1:3 (1:2)

* Stadion Fazanerija, sodniki: Tozan, Klančnik, Kordež.
* Strelci: 1:0 Čakš (7.), 1:1 Karničnik (22.), 1:2 Vuklišević (42.), 1:3 Matko (49.).
* Mura: Mihelak, Pucko, Sadriu, Proleta, Kous (od 81. Jovićević), Tripi, Turudija (od 59. Antolin), Nuhanović (od 81. Šarić), Trontelj, Kiziridis (od 59. Lamy), Čakš (od 59. Maroša).
* Celje: Rozman, Karničnik, Vuklišević, Zec, Ajhmajer, Zabukovnik, Popović (od 74. Dulca), Svetlin (od 84. Vrbanec), Prucev (od 84. Menalo), Aarons (od 64. Edmilson), Matko (od 74. Bobičanec).
* Rumeni kartoni: Trontelj, Sadriu; Matko.
* Rdeči karton: Menalo (90+4.).

Celjani so tudi na gostovanju v Murski Soboti opravili delo po pričakovanjih, po dokaj izenačenem prvem polčasu so prevladovali v drugem, in zanesljivo drvijo proti svojemu drugemu naslovu prvaka. Celjska zasedba je še šestič zapovrstjo premagala Muro, v kateri je bil v ekipi po dolgem okrevanju po poškodbi spet Kai Cipot. Celje ima pred najbližjo zasledovalko Olimpijo deset točk naskoka, Mura ostaja šesta.

Celjani so imeli že v tretji minuti lepo priložnost za vodstvo, ko je iz ugodnega položaja po kotu zgrešil Rolando Aarons, v peti pa so po novem kotu spet bili blizu zadetku, ko je Aljoša Matko spretno prišel do strela iz bližine, vendar zadel vratnico.

Čeprav so izbranci Damirja Krznarja silovito začeli, pa so Sobočani povedli po protinapadu v sedmi minuti. Mark Zabukovnik je slabo podal žogo na sredini, do nje je prišel Robert Čakš in jo ob neodločni družbi treh celjskih čuvajev peljal praktično do kazenskega prostora, z 20 metrov je streljal, žoga pa se je od vratnice odbila v mrežo.

Celjani so v živahnem začetku zagrozili še v 12. minuti prek Jegorja Pruceva, a je tudi Mura v naslednjih minutah opozorila, da bo v odprtem boju še kako nevarna. Toda naslednji je zadel nekdanji član Mure Žan Karničnik, Celju je priigral izenačenje z izjemnim strelom z 20 metrov pod prečko.

Luka Turudija je pri črno-belih v 30. minuti z glavo meril previsoko, na drugi strani je iz še lepšega položaja malce čez gol meril Denis Popović, natančnejši pa je bil Damjan Vuklišević v 42. minuti, ko je zadel z glavo po Popovićevi podaji iz kota z desne strani.

Mura je odločno začela tudi drugi polčas, vendar jo je hitro umiril nov zadetek Celja. Po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, je z glavo zadel Aljoša Matko in dosegel svoj 14. gol sezone, s katerim je prvi strelec lige.

Zabukovnik je bil v 59. minuti zelo blizu zadetku po strelu z 20 metrov, ko je zadel vratnico, pozneje pa je Celje nadziralo dogajanje in ni dovolilo kakšnih pretresov. Domači strateg Tonči Žlogar je z menjavami predvsem v napadalnem delu poskusil rešiti, kar se je rešiti dalo, a je širok celjski kader imel odgovore na vse in brez posebnih težav pripeljal tekmo do zanj srečnega konca.

Tik pred koncem pa je Luka Menalo pri Celju povsem izgubil živce ob provokaciji Learda Sadriuja, odrinil domačega nogometaša, zaradi tega je dobil tudi rdeči karton.

Mura bo v 30. krogu v torek gostovala v Mariboru, Celje pa bo dan pozneje gostilo Bravo.

Tekst:STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 05.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Mura - Celje
    Nogometaši Mure so z ligaško zmago v Domžalah in pokalnim napredovanjem v Kopru okrepili samozavest, v soboto pa bodo skušali v Fazaneriji presenetiti še vodilno Celje. Kdo bo boljši?

DELI NA